عبدالله زمانی تونی، کارشناس مدیریت در یادداشتی نوشت: تحولات منطقه ای و بین المللی باعث شده تا کشورها به سمت همکاری و تعامل بیشتری حرکت کنند که باعث به وجود آمدن پیمان ها و ائتلاف های جدیدی شده است.از جمله این ائتلاف ها و نهادها،بریکس است که بر مبنای یک تفاهم بین المللی جهت مدیریت بخشی از اقتصاد جهانی تشکیل شده است. بریکس فعالیت خود را از سال ۲۰۰۹ میلادی آغاز کرد و به سرعت به یک نهاد مؤثر در عرصه بین المللی تبدیل شد.
«بریکس» توسط قدرتهای اقتصادی نوظهور دنیا مانند کشورهای برزیل، چین، هند، آفریقا و روسیه تشکیل شده ودارای یک گستره فرامنطقهای وجهانی است که در چند قاره قرار دارد.عضویت در این پیمان ایجاد کننده فرصت مناسب برای کشورمان ایران است، اگر ما در این پیمان ایفای نقش کنیم و از امکانات و ظرفیتهای موجود در آن نهایت استفاده را داشته باشیم به موفقیتهای بزرگی دست پیدا خواهیم کرد.
ایران باید بتواند به نوعی خارج از تحریمهای آمریکا با این کشورها تعامل داشته باشد و به محدودیتهای اعمال شده از سوی آمریکا توجهی نداشته باشد و در حوزه داخلی کشور باید به مواردی همچون تقویت تکنولوژی، ایجاد یکپارچگی درحوزه سیاستگذاریهای تجاری و وجود استراتژی مناسب برای بهرهمندی امکانات بینالمللی توجه کند تا بتوان در زنجیره ارزش جهانی قرار بگیرد.
از کارکردهای بریکس می توان به مواردی همچون افزایش مبادلات تجاری و بینالمللی، کاهش وابستگی به اقتصاد اروپا و آمریکا، تشکیل بانک توسعه، استفاده از پتانسیل کشورهای در حال توسعه برای تغییر مناسبات اقتصاد جهانی و تاثیرگذاری مثبت در بحرانهای سیاسی و اقتصادی مهم جهانی اشاره کرد که بیشتر در حوزه پولی و مالی هستند.
نظر شما