به گزارش سلام نو به نقل از فارس، مواد موثرۀ نعناع فلفلی در صنایع غذایی، بهداشتی و آرایشی، شیرینی سازی، نوشابه سازی و صنایع ادویهای مورد استفاده قرار میگیرد.
نعناع فلفلی با نام علمی Mentha pipertia L از خانواده Lamiaceae از جمله گیاهان دارویی و معطری است که اسانس آن مصارف دارویی، غذایی، آرایشی و بهداشتی فراوانی دارد. ترکیبات موجود در این گیاه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی، قارچ کشی وحشره کشی میباشند.
فلاونوئیدها گروهی از متابولیتهای ثانویه هستند که در بسیاری از فعالیتهای بیولوژیکی گیاه شامل فعالیتهای دفاعی گیاه دخالت دارند.
اثر عصاره این گیاه روی تشکیل مایه قارچهای عامل لکه برگی مورد بررسی قرار گرفته و تأثیر بازدارندگی آن به اثبات رسیده است.
مواد موثرۀ نعناع فلفلی در صنایع غذایی، بهداشتی و آرایشی، شیرینی سازی، نوشابه سازی و صنایع ادویهای مورد استفاده قرار میگیرد.
دو قارچ Bipolaris و Fusarium از مهمترین قارچهای بیماری زای گیاهی هستند که توانایی و قدرت حمله به گیاهان میزبان را دارند و عامل ایجاد پوسیدگی معمولی ریشه، لکه برگی، سوختگی خوشه، سیاه شدن دانه، پوسیدگی طوقه، پژمردگی آوندی و مرگ ناگهانی ایجاد مینمایند.
اسانس این گیاه قادر به توقف رشد عامل بیماری لکه برگی سیب زمینی در شرایط آزمایشگاهی و کاهش شدت بیماری در گلخانهای شده است. این تحقیقات نشان دادند اسانس این گیاه دارای خاصیت ضد قارچی است.
نظر شما