خصوصیسازی دو تیم پرطرفدار
بدهیهای ریشهدار در فساد
در حالی بحث واگذاری تیم پرسپولیس به تامین اجتماعی مطرح میشود که مسئولان این سازمان با ۴۷ میلیون بیمهشده، علاقهای به دریافت سهام تیم پرسپولیس به جای بدهیهای خود ندارند، زیرا این اقدام را سودده نمیدانند. به عبارتی مسئولین این سازمان، واگذاری پرسپولیس را چاهی میدانند که تامین اجتماعی را از چاله خارج میسازد و به چاه میاندازد. اما سازمان خصوصی سازی بدون آگاهی از تبعات چنین اقداماتی همچنان بر واگذاری این دو تیم اصرار دارد در صورتی که نه خریداری وجود دارد و نه بدهیهای ریشهدار در فساد امکان چنین اقداماتی را فراهم میسازد. سازمان خصوصیسازی از اصلاح ساختارهای مالی پیشین در دو باشگاه استقلال و پرسپولیس صحبت میکند و آن را انگیزهای برای خریداران میداند. اما آنقدر فساد و بدهی در طول این سالها با دو تیم مذکور همراه بوده که انگیزهای برای خریداری آن باقی نماندهاست.
سازمان تامین اجتماعی غرق در مشکلات عدیده
سازمان تامین اجتماعی یک نهاد عمومی غیردولتی است؛ این سازمان مدت زمان زیادی است که بدهیهای خود را از دولت مطالبه میکند و در حالی بحث واگذاری پرسپولیس به تامین اجتماعی مطرح شده که سن بازنشستگی افزایش یافته است و دولت هنوز ۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی خود را به این سازمان پرداخت نکردهاست. برخی چنین اقدامی را تحمیل باشگاهی ورشکسته به تامین اجتماعی توسط دولت میدانند. این در حالی است که سازمان تامین اجتماعی و بازنشستگان در حال دست و پنجه نرم کردن با مشکلات معیشتی هستند. همچنین مجلس و دولت در برنامه هفتم توسعه، صندوقهای بازنشستگی کشور را ملزم به خروج از بنگاهداری در طی پنج سال آتی کردهاند، چنین واگذاریای در با توجه به برنامه اشاره شده چگونه معنا میشود؟ به عبارتی چنین بحثی در شرایطی مطرح شده است که تناقضات بسیار و سازمان تامین اجتماعی غرق در مشکلات عدیدهای است.
وزیر کار و رفاه، اما واگذاری پرسپولیس به صندوقهای بیمهای وزارت کار را افتخار بزرگی دانسته است، اما مشکلات تامین اجتماعی به دلیل تصمیمات مختلف برای این سازمان آنقدر عمیق است که بازنشستهها در تامین هزینههای زندگی خود درمانده اند صاحبان سرمایه این سازمان ترس از دارند که نه تنها از این واگذاری عایدی نداشته باشند بلکه بدهیهای این باشگاه نیز بر گردن تامین اجتماعی قرار بگیرد. آنها میگویند دولت بهتر است ابتدا بدهیهای خود را به تامین اجتماعی پرداخت و سپس شرکتهای سودده را به این سازمان واگذار کند.
بحث خصوصیسازی در شرایطی مجدد مطرح شدهاست که نه مسئولان میدانند خصوصیسازی دقیقا چیست و نه سازمانی مانند تامین اجتماعی با بدهیهای کلان از دولت چنین اقدامی را سودمند میداند. لذا تناقضات این حوزه و تصمیمگیریهای غیرشفاف چنین فضایی را ایجاد کردهاست و باید دید که در آینده ماجرای طولانی خصوصیسازی استقلال و پرسپولیس به کجا خواهد رسید.
نظر شما