به گزارش سلام نو آنطور که روزیاتو نوشته است مؤسسه مشاوره مالی «نومَد کپیتالیست» در رتبهبندی جدید خود، گذرنامه سوئیس را به عنوان قویترین گذرنامه جهان معرفی کرده است.
شاخصی فراتر از سهولت سفر
برخلاف بسیاری از رتبهبندیها که تنها سهولت سفر به دیگر کشورها را ملاک قرار میدهند، شاخص نومَد کپیتالیست عواملی دیگر مانند قوانین مالیاتی، همدلی جهانی، تابعیت دوگانه و آزادی شخصی را نیز در نظر میگیرد.
محدودیتهای سفر با گذرنامه ایرانی
با گذرنامه ایرانی، تنها میتوان به ۱۱ کشور بدون ویزا سفر کرد. امکان ورود به ۴۴ کشور دیگر نیز با اخذ ویزا در فرودگاه یا به صورت الکترونیک وجود دارد. اما این تمام ماجرا نیست.
خصومت، انزوا و محدودیت آزادی
گزارش نومَد کپیتالیست اذعان میکند که شهروندان ایرانی در بدو ورود به بسیاری از کشورها با خصومت قابل توجهی از سوی مسئولان و حتی مردم آن کشورها مواجه میشوند. علاوه بر این، ایرانیان از داشتن تابعیت دوم محروم هستند و از سطح پایینی از آزادی برخوردارند.
نمرههای ضعیف در تمام شاخصها
گذرنامه ایرانی در تقریباً تمام شاخصهای رتبهبندی نومَد کپیتالیست، پایینترین نمره را دریافت کرده است. این موضوع، گویای انزوای روزافزون ایران در عرصه بینالمللی و محدودیتهای فزایندهای است که ایرانیان در سفر به دیگر کشورها با آن روبرو هستند.
در جستجوی راهی برای عبور از چالشها
در حالی که گذرنامه افغانستان در رتبه آخر این فهرست قرار دارد، گذرنامه ایرانی وضعیتی به مراتب بهتر از یمن و عراق ندارد. رتبه اسفبار گذرنامه ایران در این رتبهبندی، ضرورت یافتن راهکارهایی برای عبور از این چالشها و بهبود وضعیت سفر ایرانیان به دیگر کشورها را بیش از پیش آشکار میکند.
نکاتی برای تأمل:
- چه عواملی در رتبهبندی ضعیف گذرنامه ایرانی نقش دارند؟
- چه راهکارهایی برای بهبود وضعیت سفر ایرانیان به دیگر کشورها وجود دارد؟
- انزوای روزافزون ایران در عرصه بینالمللی چه پیامدهایی به دنبال خواهد داشت؟
با تأمل در این پرسشها و یافتن راهحلهای مناسب، میتوان گامی در جهت رفع این چالشها و ارتقای جایگاه گذرنامه ایرانی در رتبهبندیهای جهانی برداشت.
نظرات