به گزارش سلام نو به نقل از اعتمادآنلاین، هنوز مشخص نیست که چه روزهایی تعطیل خواهد شد. دو پیشنهاد برای تعطیلی دو روزه آخر هفته وجود دارد که ممکن است شامل جمعه و شنبه یا پنجشنبه و جمعه شود. تصمیم نهایی در صحن علنی مجلس گرفته خواهد شد.» مجلس موظف شد که تعطیلی دو روزه در کشور را بررسی کند.
مجلس یازدهم، اما به دلیل ایرادات به قول قدیمیها بنیاسرائیلی که مطرح شد نتوانست درباره روز این تعطیلیها تصمیم بگیرد. اگر پنجشنبه و جمعه تعطیل شود، ایران عملا ۴ روز از اقتصاد دنیا باز میماند چرا که پنجشنبه و جمعه در ایران تعطیل است و شنبه و یکشنبه در دیگر کشورهای جهان. نمایندگان مخالف تعطیلی روزهای شنبه هستند دلیل آن را مبحث تاریخی یهودیان میدانند.
قرآن از اصحاب "سبت" نام برده است که همان قوم یهود است که در روز شنبه از دستور الهی تجاوز میکردند و خدای تعالی لعنتشان کرد و در معنی این آیه آمده است: «و محققا دانستهاید جماعتی از شما را که عصیان ورزیده حرمت شنبه را نگاه نداشتند، گفتیم: بوزینه شوید و راندگانی (دور از قرب حق)»
مجلس توپ تعیین روزهای تعطیل را به زمین دولت انداخت
خلیل بهروزیفر، عضو کمیسیون اجتماعی در تشریح جلسه این کمیسیون تاکید کرد: «درباره افزایش تعطیلات به دو روز و کاهش ساعت کاری هفته به ۴۰ ساعت برای کارمندان دولتی، مصوبه توسط کمیسیون اجتماعی انجام شد، اما تعیین روزهای تعطیل را بر عهده دولت قرار داد.
مصوبه کمیسیون اجتماعی در صحن علنی نیز بررسی شد. دولت مکلف شد روزها را بنا به اقتضای موجود مشخص کند که پنجشنبه و جمعه یا جمعه و شنبه تعطیل شود. روزهای تعطیل در استانها نیز در اختیار استانداریها قرار گرفت، اما به عنوان قانون و قطعی نیست.»
او در پاسخ به این سوال که اگر بر اساس فشارهایی که بر دولت میآید پنجشنبه و جمعه تعطیل شود، ایران ۴ روز از دنیا عقب میماند؟ گفت: «از نظر مناسبات اقتصادی، تجارت، سیاسی و ارتباطات بینالمللی ایران ۴ روز از دنیا عقب میافتد در مرحله اول بیشتر بحث تعطیلی روز شنبه را داشتیم. اما به دلیل تعطیلی که شما اشاره کردید (تعطیلی یهودیان) کمیسیون تصمیمگیری را به دولت واگذار کرد.»
بهروزیفر در پاسخ به این سوال که مجلس توپ را در زمین دولت انداخته است؟ تاکید کرد: «ما موافق تعطیلی شنبه بودیم. دلیل مربوط به فشارها به مجلس و دولت برای تعطیل نشدن روز شنبه، مربوط به مبحث تاریخی یهودیان است. حتی این را عنوان کردیم که گروهک منافقین یکی از آیات قرآن را به عنوان نماد و پرچم خود برگزیدند. بعد از آن بسیاری بودند که اکراه داشتند آن آیه الهی را بخوانند. در حالی که این آیه، وحی الهی است چه ربطی به آنها دارد که آن را نخوانیم؟ یا میگفتند روز سیزدهم نحس است. آخه روز سیزدهم روزی است که به خداوند تعلق دارد و آن را خلق کرده است. برای تعطیلی روز شنبه نیز این اتفاق رخ داد که من آن را منطقی نمیدانستم؟»
نظر شما