دولت صنعا از سرگیری مذاکرات با عربستان که رهبری ائتلاف سعودی در یمن را بر عهده دارد را تکذیب کرد و آمریکا و انگلیس را مسؤول اجازه ندادن به تحقق توافق صلح دانست.
به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، وزارت امور خارجه دولت صنعا از زبان یک منبع رسمی که توسط خبرگزاری یمنی «سبأ» گزارش شده است، گفت: «آنچه روزنامه اماراتی (البیان) و برخی دیگر از رسانهها درباره بازگشت مذاکرات منتشر کردهاند، تکذیب میکنیم. آنچه در این گزارش آمده کاملا نادرست است.»
وی ادامه داد: هنوز هیچ یک از موارد ذکر شده در این گزارش به ما ارائه نشده است، بلکه سازمان ملل هر از چند گاهی اشارههایی در این باره میکند اما آمریکاییها و انگلیسیها به دلیل موضع یمن در حمایت از مظلومیت ملت فلسطین نمیتوانند اجازه توافق در این مرحله را بدهند.
او توضیح داد که «به سازمان ملل تاکید کرده است که طرح نقشهای که با طرف سعودی به آن دست یافته شده ربطی به حوادث غزه ندارد و قرار نیست ربطی به آمریکاییها و انگلیسیها داشته باشد».
وزارت خارجه یمن در پایان گفت: به هر حال ما به موضع آمریکاییها و انگلیسیها اهمیتی نمیدهیم و همانطور که مشخص است با آنها درگیر هستیم.
چهارشنبه گذشته، دفتر هانس گروندبرگ فرستاده سازمان ملل متحد اعلام کرد که در تماسی با لرد احمد از ویمبلدون، وزیر مشاور انگلیس در امور خارجه، مشترک المنافع و امور توسعه خاورمیانه داشت، وی در مورد ضرورت حفظ محیطی که از گفتوگوی سازنده و راههای دستیابی به پیشرفت در نقشه راه بینالمللی حمایت میکند بحث و گفتوگو کرده است.
سهشنبه گذشته، گروندبرگ در ریاض با رشاد العلیمی، رئیس شورای رهبری یمن و شایع الزندانی، وزیر امور خارجه در دولت مستعفی در مورد تلاشها برای احیای روند سیاسی در یمن، تحت نظارت سازمان ملل، گفتوگو کرد.
نماینده سازمان ملل دوشنبه گذشته از برگزاری گفتوگو با «انصارالله» و مقامات عمانی خبر داد که در آن راههای دستیابی به پیشرفت در نقشه راه سازمان ملل برای یمن و ضرورت کاهش تنشها در منطقه خاورمیانه که ناشی از درگیری رژیم صهیونیستی و فلسطینیها در غزه و حملات ارتش یمن در ۲ دریای سرخ و عرب و خلیج عربی و خلیج فارس است، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
گروندبرگ در اواسط آوریل اعلام کرده بود که «شتاب دستیابی به توافق بین طرفهای درگیر در یمن به دلیل تحولات نوار غزه، ضعیف و کند شده است». وی تاکید کرد که این مسائل «فضای میانجیگری را بسیار پیچیده کردهاند».
وی افزود: در صورت برقرار نشدن آتشبس در غزه و متوقف نشدن کامل حملات در دریای سرخ و خلیج عدن، خطر تشدید تنش همچنان وجود دارد.
در آن زمان، فرستاده سازمان ملل نسبت به «عواقب جدی نه تنها برای یمن، بلکه برای کل منطقه، در صورت غفلت از روند سیاسی در یمن و ادامه مسیر تنشها» هشدار داد و بر لزوم تصمین این مساله تاکید کرد که حل مناقشه در یمن با حل و فصل مسائل دیگر مرتبط دانسته نشود.
۲۳ دسامبر گذشته، گروندبرگ در بیانیهای اعلام کرد که طرفهای یمنی متعهد به اجرای اقداماتی شدهاند که شامل اجرای آتشبس شامل تمام یمن، اقداماتی برای بهبود شرایط زندگی و مشارکت در آمادهسازی برای ازسرگیری یک روند سیاسی فراگیر تحت نظارت سازمان ملل میشود.
وی این اقدام را «گامی مهم» توصیف کرد و گفت: «با طرفین برای تهیه نقشه راه تحت نظارت سازمان ملل متحد که شامل این تعهدات باشد و از اجرای آنها حمایت کند، همکاری میکنم.»
انتهای پیام
نظر شما