به گزارش سلام نو آنطور که فرادید نوشته است شاید اگر ۵۰ سال پیش از شما میپرسیدیم که از چه سنی خود را پیر میدانید، پاسختان چیز دیگری بود. اما امروزه چه طور؟ سالمندی از چه زمانی آغاز میشود؟
این روند تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟
دانشمندان در مطالعهای که روی بیش از ۱۴ هزار نفر در طول چند دهه انجام دادند، به دنبال پاسخ این سوال بودند. شرکتکنندگان در این مطالعه که بین سالهای ۱۹۱۱ تا ۱۹۷۴ متولد شده بودند، طی ۲۵ سال و در سنین ۴۰ تا ۱۰۰ سالگی، به ۸ سوال پاسخ دادند.
متولدین سال ۱۹۱۱ در ۶۵ سالگی خود، آغاز سالمندی را به طور متوسط ۷۱ سالگی میدانستند. اما متولدین سال ۱۹۵۶ در ۶۵ سالگی خود، ۷۴ سالگی را سن آغاز سالمندی عنوان کردند. به عبارتی، نسل جدید ۳ سال دیرتر از نسل قبل، خود را پیر میداند.
چرا این اتفاق میافتد؟
مارکوس وتشتاین، نویسنده این مقاله، معتقد است که افزایش امید به زندگی و بهبود برخی جنبههای سلامت در طول زمان، باعث شده است که افراد در سنهای بالاتر، سرحالتر و توانمندتر به نظر برسند و در نتیجه، آغاز سالمندی را به تعویق بیندازند.
عوامل دیگری نیز بر این موضوع تاثیرگذارند:
- جنسیت: به طور متوسط، زنان حدود ۲ سال دیرتر از مردان خود را پیر میدانند.
- سلامت: افرادی که از سلامت کمتری برخوردارند، معتقدند که زودتر پیر میشوند.
- تنهایی: افراد تنهاتر، آغاز سالمندی را زودتر از افراد اجتماعیتر میدانند.
- نگرش: افرادی که دیدگاه مثبتی نسبت به سالمندی دارند، معتقدند که دیرتر پیر میشوند.
اما این روند تا کجا ادامه خواهد داشت؟
شواهد نشان میدهد که سرعت افزایش سن "آغاز سالمندی" در سالهای اخیر کاهش یافته است.
مطالعات آینده باید به این سوالات پاسخ دهند:
- آیا این روند به طور کامل متوقف خواهد شد؟
- آیا دیدگاه نسلهای جدید به سالمندی با نسلهای قبل متفاوت خواهد بود؟
آنچه مسلم است این است که انسانها بیش از هر زمان دیگری عمر میکنند. رسیدن به ۱۰۰ سالگی به امری عادیتر تبدیل خواهد شد و این سوال مطرح میشود که حداکثر طول عمر انسان چقدر است؟
در حالی که برخی به دنبال راههایی برای افزایش طول عمر هستند، نحوه نگرش جامعه به سالمندی و چگونگی تغییر این دیدگاه در طول زمان، موضوعی جالب و حائز اهمیت است.
نظر شما