به گزارش سلام نو، هممیهن در گزارشی نوشت: به تازگی رئیس قوه قضائیه، محکومیت جواد ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی ابراهیم رئیسی را تایید کرده. تابستان دو سال پیش سازمان بازرسی کل کشور گزارشی منتشر کرد مبنی بر اینکه سازمان تعاون روستایی در قراردادی با شرکتی خصوصی، مجوز واردات ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن نهاده دامی را به آن اعطا کرده است. ۸۰۰ هزار تن نهاده ارائه شد و مردم هزار و صد میلیارد تومان معادل ۵۰۰ هزار تن نهاده را خریداری کردند؛ درحالی که اصلا نهادهای وارد کشور نشده بود.
برخی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به بانک مرکزی نامه زدهاند که ۷۳۵ میلیون دلار در اختیار این شرکت گذاشته شود و همچنین قید و تصریح میکنند که نهادهها به کشور وارد شده است. با آن نامه بیش از ۷۰۰ میلیون دلار ارز و تسهیلات از بانک میگیرند و اختلاسی تازه را رقم میزنند.
خب با یک حساب سرانگشتی به خانهدار شدن ۱۴۰۰۰ زوج در تهران میرسیم. گفتیم تهران چون که اوج تورم مسکن در همین شهر جریان دارد. در واقع ۲۸۰۰۰ نفر با میانگین قیمتی متری ۸۰میلیون تومان، صاحب یک خانه ۴۰متری در مرکز پایتخت میشوند. حالا میتوان حساب کرد که این تعداد در سایر شهرستانها با توجه به قیمت پایینتر مسکن، چه اتفاق بزرگتری را رقم خواهد زد!
خب پرونده چای دبش، پاییز گذشته سر و صدای زیادی به پا کرد. رقم این اختلاس حدود ۳٫۴ میلیارد دلار (نزدیک به ۱۴۰ هزار میلیارد تومان در زمان انجام فساد) بود که از لحاظ معیار تا زمان خود در ایران بیسابقه بوده است. درباره رویه تازه قوه قضائیه درباره برخورد با فساد هم نکاتی داریم. اولا اینکه خیلی خوشحالیم که دستگاه قضائی کشور در برخورد با مقوله فساد این قدر جدی وارد میدان شده و در برخورد با عاملان این پرونده، با کسی اعم از شخص وزیر هم شوخی ندارد. البته چقدر خوب خواهد شد که این رویه ستایشآمیز دستگاه قضائی در همه حوزهها با این جدیت پیگیری شود؛ مثل اقدامات کمشمار و خودسرانه در برخورد با مساله حجاب.
اما نقش رسانهها هم در این میان از اهمیت ویژهای برخوردار است. اینکه مسائلی را یادآوری کنند تا گوش برخی صدا کند و کسی فراموش نکند که چه شد به ایجا رسیدیم. خوب یادمان است که آقای رئیسی در بررسی صلاحیت وزرای کابینه در مجلس درباره وزیر اختلاسگر گفته بود که صاحب تخصص و دانش است و با رویکرد جهادی مسائل مربوط به کشاورزی را برطرف خواهد کرد. به هر حال تاریخ چیزی نیست که قابل حذف باشد.
فروردین ماه بود که هم وزیر جهاد کشاورزی برکنار شد، هم رییس سازمان برنامه و بودجه. جواد ساداتینژاد که از بهارستان خود را به پاستور رسانده بود و عملکردش در وزارت جهاد کشاورزی انتقاد بسیار را برانگیخته بود، با حکم برکناری رییسی از کابینه سیزدهم جدا شد. سید ابراهیم رییسی وعده داده بود سفره مردم را به تحریمها گره نزند و در این راستا با به کارگیری ابزار دیپلماسی و بدون تکیه بر مذاکرات وضعیت اقتصادی را بهبود بخشد. این در حالی است که در شرایط کنونی نه تنها وضعیت اقتصادی ایران تغییری را تجربه نکرده بلکه به گواه آمار عمق رکود سبب شده است حتی با وجود رشد مثبت اقتصادی، ارزش دلاری تولید ناخالص داخلی در ایران به گواه آمارهای ارائه شده از سوی اتاق بازرگانی کاهشی ۱۰ درصدی را تجربه نماید.
چرا آقای رئیسی در دوره ریاست خود بر قوهقضاییه و در برخورد با برخی افراد به نام سلطان سکه و دیگر عناوین مشابه از اختیارات ویژه استفاده و حتی آنان را برخلاف مقررات قانونی متعارف، اعدام کردند؛ ولی هنگامی که نوبت به حامیانشان در انتخابات رسید، نه تنها کوچکترین خبری را درز ندادند بلکه بهجای برکناری، استعفایش را پذیرفتند و همچنان از مشاورت آنان بهره میگیرند؟
باورتان میشود روزی همین آقای ساداتینژاد گفته بود: «یکی دیگر از مباحث، فسادستیزی است. ما از انحصار جلوگیری میکنیم و شرکتهای تعاونی و تشکلهای صنفی را به میدان خواهیم آورد. وزارت جهاد کشاورزی را مردمی خواهیم کرد و سامانه سوتزنی برای گزارش فساد در وزارت جهاد راهاندازی خواهیم کرد و تلاش میکنیم با رفع نواقص احتمالی قانون از زمینخواری جلوگیری کنیم»
البته از وزرایی که به کابینه رئیسی وارد شدند، این تنها ساداتینژاد نیست که متصف به خصیصه دادن وعدههای بزرگ توخالی بود؛ دیگران هم بودند. یکی وعده ساخت سالی یک میلیون مسکن داده، یکی وعده اشتغالزایی با یک میلیون تومان، دیگری مدعی ضعف دولت قبل برای کنترل قیمت ارز شده و گفته بود دولت بعد هیچ کاری هم که نکند، تورم ۱۰ تا ۱۵ درصد کم خواهد شد! بقیه هم به حد وسع خود که زیاد هم هست از این دست اظهارات و ادعاهای دهانپرکن اما بیمایه بسیار داشتهاند و دارند. از میان آنها اما بداقبالترینشان همان وزیر کشاورزی سابق است.
نظر شما