«دیوید هرست» تحلیلگر آمریکایی در مقالهای در پایگاه تحلیلی «میدلایست آی» اذعان کرد، تواناییهای وزیر خارجه آمریکا در وارونه جلوهدادن واقعیت، حتی کسانی که از دیرباز به حماس بدبین بودهاند را هم حیرتزده کرده است. جانبداری او از رژیم صهیونیستی اعتراض بسیاری از چهرهها، از جمله در دوحه، امان، قاهره، تلآویو و آنکارا را در پی داشته است.
مهمترین مسئله در حال حاضر برقراری یک صلح پایدار است و به اذعان این تحلیلگر آمریکایی، حماس در راستای پذیرش این توافق گامهای بیشتری برداشته است تا رژیم صهیونیستی. حماس با توافق آتشبس ارائهشده توسط مصر و قطر موافق بود، اما رژیم صهیونیستی و آمریکا آن را نپذیرفتند. در ادامه، حماس از پیشنهاد «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا برای برقراری آتشبس کامل استقبال کرد و به قطعنامه سازمان ملل متحد نیز واکنش مثبتی نشان داد.
در تمامی تلاشهایی که با شکست مواجه شده، اصول مشترکی وجود دارد؛ ابتدا تبادل اسرا انجام شده و سپس یک آتشبس دائمی برقرار شود، اینکه نیروهای صهیونیست باید کاملاً عقبنشینی کنند، اینکه مردم غزه باید آزادانه به خانههای خود بازگردند و هیچ تغییری در قلمرو یا جمعیت غزه صورت نگیرد، اینکه فلسطینیان ساکن غزه به کمکهای بشردوستانه دسترسی کامل داشته باشند و به مسئله بازسازی غزه نیز رسیدگی شود.
اما به نوشته میدلایست آی، رژیم اشغالگر با تمامی این اصلها مخالف است و مدام تکرار میکند به آتشبسی که تلآویو را از اهداف جنگیاش دور کند، تن نخواهد داد. رژیم اشغالگر ازبینبردن حماس بهعنوان یک قدرت نظامی و سیاسی و همچنین آزادسازی اسرا را بهعنوان اهداف اصلی خود در این جنگ اعلام کرده است. صهیونیستها به پایان محاصره غزه حتی فکر هم نمیکنند.
بر اساس این مقاله، از زمان اولین تبادل اسرای صهیونیست با زندانیان فلسطینی که در نوامبر سال گذشته صورت گرفت، فقط یک مانع اساسی بر سر راه آتشبس وجود داشته است.
رژیم صهیونیستی هنوز هیچ پاسخی بهصورت رسمی به پیشنهاد آتشبس جدید یا قطعنامه سازمان ملل نداده است، اما عجیب است که بلینکن در آخرین سفر خود به منطقه، تمام تقصیرها را بر گردن حماس انداخته و میگوید: «اسرائیل این توافق پیشنهادی را همانطور که هست، پذیرفته است.»
این اظهارات بلینکن در حالی مطرح شده که مقامات ارشد رژیم صهیونیستی بهصورت علنی مخالفت خود را اعلام کرده و گفتهاند برای دستیابی به اهداف جنگی خود باید چند ماه دیگر به درگیریها ادامه دهند.
بلینکن در اظهارات اخیر خود تواناییاش در وارونه جلوهدادن واقعیت را به حد اعلا رساند و در اظهاراتی که با واقعیت صحنه هیچ ارتباطی ندارد، گفت: «حماس میتوانست با یک کلمه پاسخ دهد - بله.»
تحلیلگر آمریکایی با اشاره به سرکشیهای رژیم صهیونیستی حتی از پیشنهادات اصلیترین حامی خود، در این مقاله مینویسد: «نیاز نیست یک نابغه باشید تا بفهمید محافظت از اسرائیل وقتی که هیچ قصدی برای پایبندی به سخنان بایدن ندارد... هیچ کمکی به پیشبرد اهداف آمریکا نمیکند.»
بایدن بهعنوان یک نامزد سالخورده انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا نیازمند این است که هرچه سریعتر به این جنگ پایان داده و از گسترش آن به لبنان و دیگر نقاط منطقه جلوگیری کند. در این گزارش آمده است: «بلینکن بر خلاف این (قصد بایدن) عمل میکند. او با این کار دخالت نظامی واشنگتن را در این باتلاق منطقهای که نتانیاهو ایجاد کرده، بیشتر میکند.»
در حمله اخیر صهیونیستها به اردوگاه النصیرات در غزه که به ادعای تلآویو با هدف آزادسازی چهار اسیر صهیونیست انجام شد، بیش از ۲۷۰ فلسطینی به شهادت رسیدند و انتظار میرفت واشنگتن نقش خود در این جنایت را انکار کند، اما «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا این عملیات را «جسورانه» توصیف کرد و کوشید بخشی از اعتبار آن را به حساب واشنگتن بنویسد.
نقش دقیق نظامی یا اطلاعاتی آمریکا در این عملیات هنوز مشخص نیست، اما تصاویری که از روز حمله منتشر شده نشان میدهند که یک بالگرد رژیم صهیونیستی در سواحل غزه در نزدیکی اسکله شناور آمریکایی فرود آمده است؛ اسکلهای که به ادعای مقامات آمریکایی تنها با هدف تسهیل ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه ساخته شده است.
آمریکا مدعی است که نیروهای این اسکله در عملیات آزادسازی اسرای صهیونیست نقشی نداشتهاند، اما یک مقام دفاعی آمریکا در گفتگو با میدلایست آی گفت استفاده صهیونیستها از ساحل غزه، آن هم وقتی که اسکله آمریکایی تنها چند متر با نقطه فرود بالگرد فاصله داشته، بدین معناست که آمریکا بخشی از این عملیات بوده است.
به گفته دیوید هرست، همکاری آمریکا در عملیات آزادسازی اسرا که منجر به شهادت بیش از ۲۷۰ فلسطینی و احتمالاً چند اسیر صهیونیست شد، سیاست ایالات متحده در مورد آزادسازی اسرا را در وضعیت آشفتهای قرار میدهد. واشنگتن سعی دارد این حقیقت واضح را که خانوادههای اسرا بارها اعلام کردهاند، بپذیرد، اینکه قاتل اصلی اسرای صهیونیست، حملات خود رژیم صهیونیستی است.
به گفته کارشناسان غربی، رژیم صهیونیستی همواره باور داشته که برای آزادسازی اسرای خود به مذاکره و آتشبس نیازی ندارد و اکنون نقش حمایتی آمریکا در این عملیات بیشک این باور را نهادینهتر خواهد کرد.
به گفته هرست، نتانیاهو میداند که بایدن ضعیف است و نمیخواهد یا نمیتواند جلوی حملات رژیم صهیونیستی را بگیرد. بایدن تهدید کرد که در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در شهر رفح، مهمات سنگینی که قرار بود به تلآویو بفرستد را به تعویق خواهد انداخت. نتانیاهو به این هشدار توجهی نشان نداد و بایدن هم از موضع خود عقبنشینی کرد.
در این گزارش آمده است: «در وضعیت کنونی و با همدستی فعالانه بلینکن، شکاف بین اسرائیل و حماس پر نخواهد شد و واقعیت این است که اختلاف بین ایالات متحده و اسرائیل بسیار بیشتر از اختلاف بین آمریکا یا سازمان ملل با حماس است. هم حماس و هم ایالات متحده و ۱۳ عضو دیگر شورای امنیت سازمان ملل که به قطعنامه اخیر رأی مثبت دادند، خواستار آتشبس فوری و دائمی هستند. اسرائیل تنها طرفی است که اجازه این کار را نمیدهد و میداند که بلینکن و بایدن توان سیاسی لازم برای مخالفت با تلآویو را ندارند.»
هرست در این مقاله میگوید: «در تمام سالهای این درگیری تلخ ۷۶ ساله زمان دیگری را به یاد ندارم که رهبری اسرائیل تا این حد در تعقیب اهداف جنگی دستنیافتنی باشد و رئیسجمهور آمریکا هم آنقدر ضعیف و ناتوان باشد که نتواند آن را متوقف کند.»
ایسنا
نظر شما