روزهای دوشنبه بازار تعطیل بود و روز سهشنبه شاخص ۹ هزار و ۲۹۱ واحد پایین آمد و ۳۰۶ میلیارد تومان پول حقیقی خارج شد.
چهارشنبه شاخص ۷ هزار و ۹۶۶ واحد بالا آمد اما برای دوازدهمین روز متوالی شاهد خروج سرمایه از بازار بودیم که رقم آن ۱۷۹ میلیارد تومان بود.
در هفته اخیر همانند هفتههای گذشته دامنه نوسان قیمت سهام منفی و مثبت ۲ درصد بود و این محدودیت تا پایان هفته پیش رو ادامه خواهد داشت.
بنابراین به نظر میرسد شاهد تداوم صفهای سنگین در بازار باشیم و ارزش معاملات نیز همچنان ارقام پایینی را ثبت کند. در هفته گذشته میانگین ارزش معاملات خرد ۲ هزار و ۵۱۷ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۲ هزار و ۶۶۴ میلیاردی هفته پیشین، کاهش ۵ درصدی داشته است.
به نظر میرسد در هفته اول تیرماه بازار تحت تأثیر انتخابات ریاست جمهوری باشد که روز جمعه هشتم تیرماه برگزار میشود. از روز درگذشت رییس جمهور پیشین، بازار در وضعیت تعلیق قرار گرفت. به ویژه آن که دامنه نوسان قیمت هم به ۲ درصد محدود شد، سیاستی که عملا ترمز معاملات را کشید. هر چه به روز رأی گیری نزدیک شویم تنور انتخابات گرمتر خواهد شد. نظرسنجیها حاکی از آن است که شانس سه نامزد بیش از بقیه است. محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی و مسعود پزشکیان در نظرسنجیها پیشتاز هستند. در این دوره، بار دیگر موضوع تحریمها، مذاکرات و برجام یکی از موضوعات اصلی مناظرههای انتخاباتی است. سعید جلیلی همچنان به توان داخلی توجه دارد و معتقد است با وجود تحریمها میتوان اقتصاد کشور را مدیریت کرد و بر مقاومت و اقتصاد مقاومتی تأکید دارد. اما دو نامزد دیگر به اثر مخرب تحریمها معترفند و اعلام کردهاند که رفع تحریمها از اولویتهای آنان است. در این میان پزشکیان در کنار خود محمدجواد ظریف را دارد که سیگنال روشنی برای رأی دهندگان دارد.
با این همه، بازار در انتظار شفافتر شدن مواضع اقتصادی نامزدها خواهد بود و پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات واکنش نشان خواهد داد.
به نظر میرسد بازار به پیروزی مسعود پزشکیان در مقابل اصولگرایان واکنش متفاوتی نشان بدهد. اما پیروزی یکی از چهرههای اصولگرا نوید تداوم سیاستهای دولت ابراهیم رئیسی را میدهد.
نظر شما