یک کارشناس مسائل منطقه گفت: رژیم اسرائیل سعی دارد از نگرانی آمریکا و کشورهای اروپایی نسبت به گسترش دامنه جنگ به لبنان به نفع خود استفاده کند تا هم فشار آنان بر روی خود در خصوص درگیری فعلی در غزه و رفح را کاهش دهد و هم مانع تحرکات بیشتر حزب‌الله در توسعه حملات خود به سرزمین‌های اشغالی شود.

موانع پیش‌روی رژیم صهیونیستی برای حمله نظامی فراگیر به لبنان

به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، هادی برهانی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره برخی تحرکات رژیم صهیونیستی برای حمله به لبنان اظهار داشت: حزب‌الله و ارتش رژیم اسرائیل  هم‌اکنون درگیر جنگ کنترل‌شده‌ای هستند که عمدتا در محدوده نوار مرزی در جریان است و چندان به اهداف غیرنظامی و غیرنظامیان کشیده نشده است. از ابتدای درگیری‌ها، که محصول ابتکار جسورانه حزب‌الله برای حمایت از مردم غزه بود، رژیم اسرائیل  تهدید کرده است که به لبنان حمله خواهد کرد. این تهدیدها اگرچه در هشت، نه ماه گذشته ادامه داشته، اما لحن تهدیدها و اقدامات پیوست آن، افزایش داشته و در روزهای اخیر نیز به اوج خود رسیده است. در حدی که چندین کشور به‌دلیل شرایط وخیم امنیتی و احتمال وقوع جنگ فراگیر، اتباع خود را از لبنان فراخوانده‌اند.

وی با بیان اینکه اکنون تحرکات متعددی در منطقه دیده می‌شود که نشانه‌های نزدیک شدن یک حمله نظامی همه جانبه از سوی رژیم صهیونیستی به لبنان است، گفت: نقل و انتقال ناو هواپیمابر آمریکایی آیزنهاور از دریای سرخ به دریای مدیترانه در همین رابطه ارزیابی شده است. این امر منطقه را در برابر یک تحول مهم و سوالی اساسی قرار داده است مبنی بر اینکه، آیا این تحولات مقدمه حمله همه جانبه رژیم اسرائیل  به لبنان است؟

این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه احتمال حمله همه‌جانبه رژیم اسرائیل  به لبنان چندان جدی نیست، اظهار داشت: رژیم اسرائیل  از طریق برخی مواضع و تحرکات، بر حزب‌الله و لبنان فشار وارد می‌کند تا هم هزینه درگیری فعلی را برای آنان افزایش دهد و هم مانع جسارت بیشتر حزب الله در توسعه حملات خود به سرزمین‌های اشغالی شود. از طرف دیگر رژیم اسرائیل  با افزایش تهدیدات خود می‌تواند آمریکا و اروپا را تحت فشار قرار هد. مقامات رژیم اسرائیل  نگران مواضع انتقادآمیز کشورهای اروپایی در قبال جنگ غزه هستند و حتی از مواضع دولت بایدن در قبال این جنگ راضی نیستند.

وی تاکید کرد که آمریکا و کشورهای اروپایی به هیچ‌وجه موافق افزایش تنش و حمله رژیم اسرائیل   به لبنان نیستند که می‌تواند خاورمیانه را به آتش بکشد. رژیم اسرائیل  می‌تواند از این نگرانی غرب به عنوان اهرمی در جهت تنظیم کردن مواضع کشورهای غربی در قبال جنگ غزه استفاده کند. بنابراین ایفای این نقش تاکنون به نفع رژیم اسرائیل  بوده است، اما اجرای این تهدید و حمله فراگیر  به لبنان داستان دیگری است.

وی خاطرنشان کرد که حمله فراگیر  به لبنان در راستای منافع رژیم اسرائیل   و امنیت آن نیست. رژیم اسرائیل  به‌دلیل حمله به غزه و تحولات مربوط به آن در شرایط سختی به‌سر می‌برد. ارتش این رژیم، نزدیک به 9 ماه است که در غزه می‌جنگد و تلفات زیادی داشته است. ضمن آنکه ارتش رژیم اسرائیل  خسته است و به نیروهای بیشتری برای ادامه جنگ نیاز دارد. رژیم اسرائیل  حتی از نظر تسلیحات و مهمات نیز در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و کشورهای بسیاری در دادن کمک‌های نظامی به این  رژیم مشکل دارند که شامل آمریکا هم می‌شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: اقتصاد این  رژیم 9 ماه است در شرایط غیرعادی و جنگی به‌سر می‌برد. از نظر بین‌المللی نیز  این رژیم در وضعیت وخیم و بی‌سابقه‌ای قرار دارد. وضعیت افکار عمومی در کشورهای منطقه و هم  غربی به شدت نسبت به رژیم اسرائیل  منفی شده است. سازمان ملل و سازمان‌های بین‌المللی نیز رژیم اسرائیل  را به دلیل نسل‌کشی و جنایات جنگی در غزه، تحت فشار قرار داده‌اند. از طرف دیگر، دشمنان رژیم اسرائیل  در منطقه به تحرک درآمده و جبهه واحدی را علیه آن سامان داده‌اند که ایران، عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و یمن را در بر می‌گیرد. درمجموع، حمله فراگیر  به لبنان در چنین شرایطی ریسک بسیار بزرگی است و می‌تواند آینده رژیم اسرائیل  را به خطر بیندازد.

انتهای پیام

کد خبرنگار: ۲۰
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***