به گزارش سلام نو، مریم حیدرزاده متولد ۲۹ آبان ۱۳۵۶ در تهران ، شاعر ترانه سرا و نقاش است.
او فارغ التحصیل لیسانس رشته حقوق قضایی از دانشگاه تهران می باشد که در کودکی با یک اشتباه پزشکی نابینا شد اما با نویسندگی شروع کرد و حالا ترانه می سراید.
پدرش بازنشسته ارتش و مادرش سابقا کارمند بود ، یک برادر و دو خواهر بنام های نرگس و مرضیه دارد و در حال حاضر ساکن سعادت آباد تهران هستند.
سه و نیم ساله بودم و همه دنیا را مثل شماها می دیدم که متأسفانه چشمانم آب مروارید آورد
با اینکه به یک چشم پزشک پروفسور مراجعه کردیم اما در عمل جراحی اعصاب پشت چشمم قطع شد تا ارتباط شبکیه با مغز از بین برود و من نابینا شوم.
مریم حیدرزاده: پزشک من پروفسور محمد صادق زاده اسکویی بود که فردای عمل جراحی ام به آمریکا پرواز کرد و رفت او بعدها متوجه نابینایی من شد و فقط گفت که متأسفم.
از ۳ سالگی نقاشی کردن را دوست داشتم و از ۴ سالگی هم گفته هایم را قافیه بندی می کردم و سعی داشتم به شکل آهنگینی سخن بگویم
آغاز دوران شعرگویی من به ۸ سالگی بر می گردد که در آن زمان اشعار کودکانه می سرودم.
نادر کاشانی یکی از تهیه کنندگان قدیمی تلویزیون اولین کسی بود که به قوت قلم حیدرزاده ایمان آورد و او را برای پاسخ دادن به نامه های برنامه شب های تابستان به تلویزیون آورد و باعث شد که استعدادهای حیدرزاده شناخته شود.
حیدرزاده بعدا در یک برنامه دیگر بنام طرافت به تهیه کنندگی کاشانی حضور یافت و او اینبار در قامت یک مجری ظاهر شد و اجرای بخش عربی طراوت را بر عهده داشت.
اولین مجموعه شعر مریم حیدرزاده بنام “پروانه ات خواهم ماند” در اردیبهشت سال ۱۳۷۷ وقتی ۲۱ ساله بود به همت نادر کاشانی به چاپ و نشر رسید.
ترانه نفرین محصول یک شکست عشقی وحشتناک که داشتم هست ، این ترانه برآمده از اتفاقی کاملا شخصی بود که در سال ۱۳۷۹ برای من رخ داد
این کمترین کاری بود که بعد از یک شکست وحشتناک از دستم بر می آمد البته مهم نیست
الان خوشحالم در کتاب اخیرم هم نوشته ام که از همه کسانی که از زندگیم رفتند متشکرم چون اگر نمی رفتند آن کسی که بنا بود بیاید نمی آمد
آین ترانه با صدای محسن چاوشی که آن زمان زیرزمینی بود منتشر شد.
آلبوم مثل هیچ کس با صدای خشایار اعتمادی اولین تجربه رسمی حیدرزاده به عنوان ترانه سرا در یک آلبوم مجاز موسیقی بود که فروش فوق العادهای به همراه داشت.
حیدرزاده از سال ۷۷ همکاری خود با خواننده های لس انجلسی را شروع کرد
داریوش اقبالی، هنگامه، مهستی، کامران و هومن ، لیلا فروهر و … از جمله خوانندگانی بودند که با وی همکاری داشتند که باعث شد بیش از ۸ سال ممنوع الکار شود.
در بهمن ماه سال ۹۳ با انتشار کتاب جدیدش به نام “تو را در حضور همه دوست دارم”، یک بار دیگر به جمع شاعران مورد تأیید قرار گرفت.
نظر شما