به گزارش سلام نو به نقل از فرارو، هفتم آبان ماه بود که خبرگزاری میزان – وابسته به قوه قضائیه – با صدور بیانیهای خبر داد: «پس از سالها شرارت و جنایتهای گروهک مزدور و تروریستی تندر علیه مردم مظلوم و مقتدر ایران اسلامی در نهایت جمشید شارمهد که عامل شهادت و زخمی شدن صدها ایرانی بیگناه بود با حکم دادگاه صالح محکوم و در تاریخ ۷ آبان ۱۴۰۳ به سزای اعمالش رسید.» خبرگزاریهای داخلی نیز این خبر را با تیتر «سرکرده گروهک تروریستی تندر اعدام شد» پوشش دادند. متن خبر تمام آنها نیز اطلاعیه رسمی مرکز رسانه قوه قضائیه بود که ابتدا در سایت خبرگزاری میزان منتشر شد. اما امروز اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضائیه، خبری داد که خبر پیشین را نقض میکرد.
سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری امروز خود گفت: «پرونده این فرد مورد رسیدگی قضایی قرار گرفت و منجر به محکومیت وی شد. جمشید شارمهد محکوم به اعدام بود، حکم او آماده اجرا بود، اما قبل از اجرای حکم، فوت کرد.»
این خبر چه تاثیری داشت؟
روابط ایران و آلمان که به دنبال بحران در روابط ایران و اروپا با مشکل مواجه شده بود، با اعلام خبر اعدام شارمهد بار دیگر دچار تلاطم شد. آلمان سفیر خود را از تهران فراخواند و سه کنسولگری ایران در شهرهای مونیخ، فرانکفورت و هامبورگ را تعطیل کرد. این در حالی است که طبق آمار رسمی مربوط به سال ۱۳۹۹ بیش از ۳۰۰ هزار ایرانی در آلمان زندگی میکنند. تعطیلی کنسولگریها تا اندازهای مهم است که وزیر امور خارجه کشورمان در یکی از واکنشهایش به این موضوع، تعطیلی کنسولگریها را در واقع تحریم ایرانیان مقیم آلمان دانست.
شارمهد اگر چه تابعیت آلمانی هم داشت، اما قوانین ایران تابعیت مضاعف را به رسمیت نمیشناسد. سخنگوی قوه قضائیه نیز در نشست خبری امروز به این نکته اشاره کرد که با توجه به انجام عملیاتهای تروریستی توسط شارمهد در ایران (به طور مشخص بمبگذاری و انفجار حسینیه سیدالشهدا (ع) شیراز که منجر به شهادت و زخمی شدن بیش از ۲۰۰ نفر شد) او حتی اگر تابعیت ایرانی نیز نداشت، باز توسط ما محاکمه و با قوانین ایران محاکمه میشد. با توجه به این که شارمهد تابعیت آلمانی داشت، از زمان دستگیری او در امارات توسط نیروهای وزارت اطلاعات و انتقالش به ایران تا صدور و در نهایت تائید حکمش، آلمانیها نسبت به این موضوع اعتراض میکردند. در نهایت برخورد میان دو طرف با اعلام خبر اعدام بالاتر رفت. وزیر امور خارجه کشورمان سیدعباس عراقچی نیز واکنش تندی به توهینهای همتای آلمانی خود نشان داد که مورد تحسین قرار گرفت. عراقچی در یکی از توئیتهای خود نوشت: «گذرنامه آلمانی برای هیچ کس، چه رسد به یک جنایتکار تروریست، مصونیت نمیآورد.»
تکذیب یک خبر
پس از تمام این کنش و واکنشها، اما امروز مشخص شد که شارمهد اعدام نشده و پیش از اجرای حکم به مرگ طبیعی مرده است. این مساله واکنشهای زیادی به وجود آورد مبنی بر این که اگر این اتفاق نیفتاده، چرا هزینههای آن پرداخت شده است. سایت رجانیوز – نزدیک به پایداری – خبر سخنگوی قوه قضائیه را با این تیتر روی خروجی قرار داد: «سخنگوی قوه قضائیه خبر خبرگزاری قوه قضاییه را تکذیب کرد». هنوز مشخص نیست این اتفاق به چه صورت رخ داده، اما مجموع مسائل نشان میدهد که اعلام این خبر هزینهساز بوده است.
نظر شما