جمعی از دانشجویان و مدیران مراکز اسلامی از کشور آلمان با حضور در بیت حضرت آیت الله جوادی آملی با ایشان دیدار و گفتگو کردند.
آیتالله جوادی آملی در این دیدار به اهمیت جایگاه علم و نقش محوری آن در پیشرفت بشری تاکید کرده و بیان داشتند: ما علم غیر اسلامی نداریم، راز اسلامی بودن علوم هم به این است که حقیقت علم را معلوم و معین می کند و اگر معلوم اسلامی بود، علم اسلامی می شود، و همچنین اگر معلوم زنده باشد، علم هم زنده است.
ایشان ادامه دادند: آنچه بین آسمان و زمین هست همگی مخلوق خداست و چون هویت همه آن فقر است، پس وابسته به مبدأ فاعلی و آفریدگار هستند و چون هدفمند خلق شده اند پس دارای مبدأ غایی هم هستند، و لذا علم حقیقی علمی است که این سه عنصر یعنی مبدأ فاعلی، نظام داخلی و مبدأ غایی را داشته باشد و اگر کسی تنها یک عنصر از آنها را شناخت پس به حقیقت معلوم پی نبرده است.
ایشان با انتقاد از برخی جنبههای علم غربی اظهار داشتند: دانشمندانی که تنها به یک جنبه از حقیقت توجه دارند و از ارتباط علم با مبدأ هستی و هدف هستی غفلت میکنند، در واقع علومی سردخانهای تولید میکنند، اینها علم را مثله کرده اند، یعنی عنصر هو الاول و عنصر هو الاخر آن را کنار گذاشته اند و این علم مثله شده، معلوم سردخانه ای تحویل می دهد، این معلوم نه تنها زنده نیست که نتیجه این معلوم سردخانه ای فجایعی مانند جنگهای جهانی و بحرانهای انسانی در غزه و امثال آن است.
ایشان با تأکید بر نقش پیامبران در معرفی علم حقیقی افزودند: حضرت ابراهیم به عنوان پدر معنوی امتها، نمونه بارزی از نگاه ملکوتی به هستی است، انسان نه آسمانی است و نه زمینی، بلکه ملکوتی است، این ملکوت را ابراهیم خلیل دید ، ﴿وَ کَذلِکَ نُرِی إِبْراهِیمَ مَلَکُوتَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ ﴾، بصر غیر از نگاه است، بصر یعنی دیدن و نظر یعنی نگاه کردن، ابراهیم خلیل دید و ما باید نگاه کنیم، شاید ببینیم! اما باید بدانیم که ما فرزندان ابراهیم خلیل هستیم ﴿مِلَّةَ أَبِیکُمْ إِبْرَاهِیمَ﴾، این ابراهیم که ملکوت را دید، پدر ماست، نباید خود را ارزان بفروشیم!
آیتالله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت یادگیری علوم پرداختند و گفتند: قرآن کریم به ما دستور داده که هر آنچه در آسمانها و زمین و حتی در اعماق دریاهاست را بشناسیم؛ این شناخت باید با نگاه توحید و فهم دقیق باشد.
ایشان تأکید کردند: علم زنده، عالِم زنده تربیت میکند و این همان رسالتی است که انبیا و اسلام برای بشریت آوردهاند.
آیت الله جوادی آملی در پاسخ به سوالی درباره اولویت کاری جوانان اسلامی برای اداره مراکز دینی بیان داشتند: موفقیت در اداره مراکز اسلامی به ارتباط قوی با خدا و عمل به آموزههای قرآن و عترت وابسته است، آنچه را که قرآن و عترت فرمودهاند یاد بگیرید، به آن عمل کنید و آن را به دیگران آموزش دهید.
ایشان همچنین یاد آور شدند: بسیاری از مردم غرب از نظر فطری مسلماناند اما به دلیل عدم دسترسی به معارف الهی، هدایت نشدهاند؛ با علم و عمل خود آنان را راهنمایی کنید و نجات دهید؛ شما باید هادی و راهنمای آنان باشید.
ایشان در بیان وظایف جوانان اسلامی در کشورهای غربی بیان داشتند: طبق آیات قرآن، تا زمانی که طرف مقابل به تعهدات خود پایبند است، شما نیز باید به تعهدات عمل کنید. این نشاندهنده عقلانیت و احترام به اصول اسلامی است، شما به عنوان یک جوان مسلمان، باید به قوانین موجود در کشورهای خود احترام بگذارید، مسلمانان در هر کجا که باشند، باید با عقلانیت، تقوا و عمل به آموزههای اسلامی در مسیر الهی حرکت کنند و الگویی برای دیگران باشند.
ایشان با دعا برای موفقیت حاضران، سخنان خود را به پایان رساندند.
نظر شما