از خودتان خیلی کار نکشید
هنگامی که احساس میکنید در حال بیمار شدن هستید، دیگر زمانی برای انجام فعالیتهای خیلی سنگین، پیاده روی زیاد یا حتی پروژههای سنگین کاری نیست. اکنون باید استراحت کنید و اجازه دهید که بدن تان ریکاوری شود و انرژی مورد نیاز خودش را تامین کند تا بتواند انرژی بیشتری را صرف اقدامات سیستم ایمنی کند و شما زودتر بهبود پیدا کنید.
برخی از داروهای رایج میتوانند کمک کننده باشند
علائم اولیه مانند تب، سر درد و بدن درد یا درد سینوسی را میتوانید با داروهایی مثل ایبوپروفن یا استامینوفن بهبود ببخشید. البته از قبل روی آن را با دقت بخوانید و حتماً طبق دوز پیشنهادی استفاده کنید.
همانطور که مصرف بیش از حد کم این دارو موثر نیست، مصرف خیلی زیاد آن هم خطرناک است و همچنین به یاد داشته باشید که دوز مناسب این دارو برای کودکان بر حسب سن و وزن شان متفاوت است و افراد زیر ۱۸ سال هم نباید آسپرین مصرف کنند، زیرا باعث ایجاد سندروم Reye در آنها میشود.
از محیط سرد و مرطوب اجتناب کنید
هنگامی که سرما میخورید، نباید به بیرون از منزل بروید، زیرا هوای بیرون سردتر است. باکتریها و ویروسها در محیط سرد بیشتر زندگی میکنند. پس بهتر است که در محیط گرم و خشک حضور داشته و استراحت کنید.
به اندازه کافی بخوابید
در ۲۴ ساعت اول بیماری، باید تا جایی که میتوانید به بدن خود استراحت دهید تا ریکاوری شود. تمایل خود را برای تماشای فیلم یا سریالی که دوست دارید کنترل کنید و تا دیر وقت بیدار نباشید و حتماً به موقع به رختخواب بروید و خواب کافی داشته باشید.
به اندازه کافی مایعات بنوشید
آب رسانی به بدن یکی از بهترین راههایی است که میتوانید برای تقویت سیستم ایمنی به انجام برسانید. آب، چای بدون کافئین، نوشیدنیهای ورزشی و نوشیدنیهای بدون قند جزء بهترین موارد هستند و به مبارزه با کم آبی بدن کمک میکنند و در نتیجه تب کاهش مییابد. دمنوش عسل و لیمو هم میتواند گرفتگی بینی، گلو درد و سرفه را بهبود ببخشد.
آب نمک قرقره کنید
قرقره آب نمک که در آن یک قاشق چای خوری نمک در یک فنجان آب گرم حل شده باشد، به کاهش درد و ورم گلو کمک میکند.
ترکیب آب و عسل و آبلیمو بنوشید
عسل اثرات ضدباکتریایی قوی دارد، چون حاوی مقدار زیادی از ترکیبات ضدمیکروبی است. اگر گلودردتان ناشی از عفونت باکتریایی است، حتما عسل مصرف کنید. نصف قاشق چایخوری عسل را با یک لیوان آب داغ مخلوط کنید و چند قطره لیمو بیافزاییدو هنگام سرماخوردگی، نوش جان کنید. این نوشیدنی، آبرسان و ضدباکتری است و سرفه را هم تسکین میدهد.
از نوشیدن دمنوش غافل نشوید
مصرف انواع دمنوشهای گرم هنگام سرما خوردگی به کاهش احتقان و تسکین گلودرد کمک میکند. دمنوش بابونه، دمنوش زنجبیل، دمنوش آویشن و... از بهترین دمنوشها هستند که با خواص خود به کاهش علائم و کوتاهترکردن دوره درمان کمک میکنند.
روز اول سرما خوردگی حتما این کارها رو انجام بد
سوپ بخورید
خوردن غذاهای مناسب باعث تسکین علائم سرماخوردگی میشود. سوپ مرغ به دلیل داشتن مادهای به نام «کارنوزین» به سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با علائم آنفولانزا کمک میکند.
ویتامین C را فراموش نکنید
ویتامین C به کاهش مدت و شدت سرماخوردگی کمک میکند و عفونت را کاهش میدهد و به نوبه خود بر میزان ایمنی بدن تأثیر میگذارد. در دوره سرماخوردگی از مواد غذایی سرشار از این ویتامین مانند مرکبات، سبزیجات و... استفاده کنید.
ورزش سبک انجام دهید
در زمان سرماخوردگی بهتر است از انجام ورزش سنگین خودداری کنید و ورزشهای سبکی مانند پیاده روی را انجام دهید. ورزش سبک موجب بهبود گردش خون و در نتیجه گردش بهتر پادتنهای ضد میکروب سیستم ایمنی میشود.
بخور بدهید
برای باز شدن مجاری تنفسی و کمک به رفع سرفههای ناشی از خشگی گلو بخار آب را استنشاق نمایید، بدین صورت که مقداری آب در داخل کتری یا قابلمهای بریزید و بگذارید تا جوش بیاید. سپس حولهای روی سر خورد بیاندازید، سر را روی کتری یا قابلمه آب داغ خم کنید و بخور بدهید.
سیگار نکشید
در دوره بیماری سیگار نکشید، زیرا سیگار مانع از عملکرد صحیح مژکها و خارج کردن میکروب از ریهها و حلق و موجب تحریک بیشتر گلو میشود.
هنگامی که علائم بیشتر از ۲۴ ساعت طول کشید، چه کار کنیم؟
اگر علائم بعد از ۲۴ ساعت بهبود پیدا نکرد، حتما باید از پزشک کمک بگیرید. شرایط متفاوتی مانند آنفولانزا، عفونتهای مختلف و برونشیت که علائم شبیه به هم دارند و احساس تب، سرفه و گلو درد در آنها یکسان است، اما هرکدام درمان متفاوتی دارند که پزشک باید آنها را تشخیص دهد.
اگر که به آنقولانزا دچار شده باشید، شروع داروی ضد ویروس در ۴۸ ساعت اول میتواند دوره بیماری را کوتاهتر و آسانتر کند؛ بنابراین بسیار مهم است که هر چه سریعتر برای درمان اقدام کنید.
نظر شما