به گزارش سلام نو به نقل از انتخاب، نوروز امسال سیستم حمل و نقل مسافربری کشور فعالیتهای قابل توجهی داشت. اگرچه مسافرها معتقدند که بلیط اتوبوس رشد قیمت قابل توجهی نسبت به سالهای قبل داشته، اما صاحبان اتوبوس هم مدعیاند که اتوبوسهایشان به بیش از ۲۰ میلیارد تومان رسیده و این کار با قیمتهای فعلی دیگر صرفهی اقتصادی ندارد.
عبدالرضا فتاحی، رئیس کانون انجمنها و شرکتهای مسافربری کشور، دربارهی وضعیت حمل و نقل مسافر در نوروز ۱۴۰۴ به «انتخاب» گفت: امسال سال خیلی خوبی برای حمل و نقل مسافری بود و با ۲۵ درصد افزایش مسافر مواجه شدیم. امسال هیچ کمبودی برای اتوبوسها نداشتیم. در نوروز ۱۴۰۴ حدود ۸ میلیون و ششصد و پنجاه هزار نفر جا به جایی در کل کشور با اتوبوس، سواری و مینی بوس داشتیم .
وی در رابطه با افزایش هزینهی بلیط اتوبوس بیان کرد: برای شرکتها و اتوبوس دارها این کار به صرفه نیست. اتوبوسی که سال گذشته ۱۷ میلیارد خریداری میشد، الان همان ماشین ۲۴ میلیارد تومان است. به نظر شما با یک مبالغی که برای بلیط وجود دارد، برای یک صاحب اتوبوس میصرفد که کار کند؟ ما باید بر اساس کیلومتر، تنظیم شود. پیشبینی ما ۷۰ درصد افزایش قیمت است، اما تا ۵۰ درصد را در حال پیگیری هستیم. در تلاش هستیم تا قبل از اربعین با همین نرخها پیش برویم.
رئیس کانون انجمنها و شرکتهای مسافربری کشور، دربارهی تعداد ناوگان مسافربری گفت: اتوبوسهایی که در حال حاضر در بین شهری رفت و آمد میکنند، ۶ هزار و پانصد دستگاه هستند. ما نزدیک به ده هزار اتوبوس داریم، اما شرکتهای دولتی و خصوصی آنها را جذب کردهاند. اتوبوسها عمدتاً در سرویسها مشغول هستند که ما حداقل ده هزار اتوبوس باید داشته باشیم تا جوابگوی کل کشور باشیم.
فتاحی دربارهی لزوم جمعآوری سیستمهای حمل و نقل برون شهری توسط پتلفرمها گفت: با توجه به تخلف شرکتهای اینترنتی در بلیط فروشی، رانندههایشان را به سیستم بین شهری بردهاند و ضربات جدی به سیستم حمل و نقل کشور وارد کردهاند. رانندههایی که کارت هوشمند ندارند، کارت سلامت ندارند و ... در مسیرها هستند. ما به وزیر هم گفتیم که اگر در دو ماه آینده از فعالیت بین شهری پلتفرمها جلوگیری نشود، آسیب جدی به شرکتهای مسافربری وارد میشود.
نظر شما