۲۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۷
کد خبر: 55584557

محمدرضا جوادی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در پیامی درگذشت استاد علیرضا ذکاوتی قراگوزلو را در چهار دهه گذشته آثار متعددی در زمینه ادبیات فارسی و عرفان اسلامی به رشته تحریر درآورد و و تا پایان عمر به تالیف و تدریس و تربیت شاگرد پرداخت را به خانواده مرحوم و جامعه علمی، دانشگاهی کشور و بالاخص استان همدان تسلیت گفت.

علیرضا ذکاوتی درگذشت

علیرضا ذکاوتی قراگزلو پژوهشگر و مترجم چیره‌دست همدانی پس از سال‌ها تحمل رنج و بیماری دار فانی را وداع گفت.

به گزارش سلام نو به نقل از تسنیم، استاندار همدان با صدور پیامی به مناسبت درگذشت استاد فرهیخته همدانی گفت: زنده یاد استاد ذکاوتی قراگزلو نه‌ تنها سرمایه‌ ای برای همدان عزیز، که چراغی فروزان در آسمان علم و فرهنگ ایران بود. وی دانش‌آموخته مکتب معرفت، عاشق کاوش در رموز عرفان اسلامی و شیفته گوهر ناب زبان و ادب فارسی بود که عمر پر برکت خویش را صرف پژوهش، نگارش و ترجمه آثار ماندگار کرد.

وی ادامه داد: استاد ذکاوتی در این راه بیش از چهار دهه بی‌هیاهو اما پُرثمر، به خدمت فرهنگ این سرزمین همت گماشت. همکاری مؤثر ایشان با بنیاد دائرة المعارف اسلامی و دانشنامه جهان اسلام، برگی زرین از خدمات علمی ایشان به شمار می‌رود و بی‌تردید یاد و نام او در خاطر اهل قلم، دانش‌ پژوهان و دوست‌داران فرهنگ ماندگار خواهد ماند.

محمدرضا جوادی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز در پیامی درگذشت استاد علیرضا ذکاوتی قراگوزلو را در چهار دهه گذشته آثار متعددی در زمینه ادبیات فارسی و عرفان اسلامی به رشته تحریر درآورد و و تا پایان عمر به تالیف و تدریس و تربیت شاگرد پرداخت را به خانواده مرحوم و جامعه علمی، دانشگاهی کشور و بالاخص استان همدان تسلیت گفت.

به گزارش تسنیم، علیرضا ذکاوتی قراگزلو نویسنده و مترجم چیره‌دست همدانی در سال 1322 در محله ورمزیار همدان و در یک خانواده فاضل و اهل کتاب دیده به جهان گشود.

در مجموع تألیف و ترجمه بیش از 30 کتاب در کارنامه او ثبت شده است.ترجمه «تمدن اسلامی در قرن چهارم هجری» در سال 1363 و ترجمه کتاب «نظام اداری مسلمانان در صدر اسلام» در سال 1385 «کتاب سال» شناخته و موفق به اخذ جایزه شد.

همچنین به مناسبت چاپ مقالات متعدد در نقد کتاب در مجلات وزین کشور در سال 1377 به عنوان «منتقد نمونه» و در سال 1390 به عنوان «منتقد پیشکسوت» شناخته شد. او در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان از بدو تأسیس به طور مستمر و مرکز آموزش عالی ابن سینا نیز به مدت 10 سال تدریس کرد؛ استاد مدعو ادبیات فارسی و عربی در دانشگاه علامه طباطبائی بود و با دانشگاه بوعلی سینا نیز همکاری پژوهشی داشت.

دکتر ذکاوتی جزو هیئت مؤلفان دایرةالمعارف تشیع بود و با بنیاد دایرةالمعارف اسلامی و مرکز نشر دانشگاهی برای ویرایش کتاب و مقالات همکاری مستمر داشت. همچنین به مدت 10 سال داور کتاب سال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

انتهای پیام/

کد خبرنگار: ۲۰
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    بیشتر