مقام مسئول در سازمان بنادر با بیان اینکه 309 قرارداد سرمایه گذاری داخلی و خارجی در بنادر کشور امضا شده است، گفت: 6 قرارداد نیز به ارزش 120 میلیارد تومان برای سرمایه گذاری در بنادر کشور در دست بررسی قرار دارد.

به گزارش سلام نو، «حسین صادقی نژاد» افزود: از تعداد 309 قرارداد سرمایه گذاری امضا شده 59 قرارداد از اواخر سال گذشته و در دوره های زمانی 10، 12 و 15 ساله به مرحله نهایی رسیده و به بهره بردار و یا شرکت سرمایه گذار واگذار شده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر با توجه به تحریم های ظالمانه آمریکا باید بدانیم شرایط اقتصادی مناسب نیست اما با توجه به اینکه سازمان بنادر و دریانوردی از جمله سازمان های پیشرو در حوزه جذب سرمایه گذاری است، لذا تمهیدات مختلفی را برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور اندیشیده است.

به گفته صادقی نژاد، در یکسال گذشته و به ویژه چند ماه اخیر 9 فقره قرارداد سرمایه گذاری با اعتباری نزدیک به 500 میلیارد تومان در زمینه احداث پایانه های صادراتی، ترانزیتی، کارخانه های تولیدی و نیز ترمینال های مواد معدنی، نفتی و سیلوی غلات و انبار با سرمایه گذاران امضا شده است.

این مقام مسئول در سازمان بنادر با بیان اینکه هم اکنون هشت فقره قرارداد در زمینه ارائه خدمات تکمیلی بنادر به ارزش 360 میلیارد تومان در مرحله تایید قرار گرفته است، گفت: تقریبا 6 قرارداد نیز به ارزش 120 میلیارد تومان برای سرمایه گذاری در بنادر کشور در دست بررسی قرار دارد.

وی یادآورشد: بندرشهید رجایی مرکز کانتینری و بندر امام خمینی(ره) قطب غلات کشور است و این 2 بندر جزو بزرگ ترین بنادر کشور هستند که همواره توجه به آنها در اولویت سازمان بنادر قرار دارد، همچنین با توجه به اقدامات انجام شده در خصوص تاسیسات زیربنایی، سیاست ها و برنامه های توسعه ای مدنظر در مورد سواحل مکران، در بندر شهید بهشتی چابهار اقدامات مناسبی در زمینه ورود تجهیزات، احداث اسکله ها و قرارداد اپراتوری هندی ها صورت گرفته است.

وی بیان کرد: در حال حاضر 2 درخواست شفاف در مورد بندر شهید بهشتی چابهار مطرح شده که در مورد اول قرار بر این است تا 20 درصد کالاهای اساسی که در بنادر دیگر تخلیه می شود در بندر شهید بهشتی چابهار تخلیه شده و بر این اساس 20 درصد بار ترافیکی بنادر دیگر در بخش کالاهای اساسی به بندرشهید بهشتی منتقل شود.

وی اظهارداشت: مورد دوم نیز مربوط به درخواست افزایش تخفیف سود بازرگانی در بندر شهید بهشتی چابهار از 10 به 30 درصد است و این درخواست در مرحله نهایی قرار دارد و به زودی با طی مراحل، افزایش این تخفیف در 25 درصد قطعی می شود.

وی افزود: اگر 20 درصد کالاهای اساسی کشور وارد بندر شهید بهشتی چابهار شود، دیگر نیاز نیست تا کشتی ها از دریای عمان و خلیج فارس رد شوند و در بندر امام خمینی(ره) پهلو بگیرند و از آنجا غلات استان های شرقی از جمله سیستان و بلوچستان و خراسان توزیع شود.

صادقی نژاد بیان کرد: در حال حاضر بیش از 90 درصد نیاز کشور در حوزه کالاهای اساسی از طریق بندر امام خمینی(ره) و 10 درصد دیگر نیز از طریق سایر بنادر تامین می شود، ضمن اینکه به دنبال این هستیم تا 20 درصد کالاهای اساسی فله که از طریق بندرامام خمینی (ره) به کشور وارد می شوند از طریق بندرشهید بهشتی چابهار وارد شده و این بار ترافیکی از غرب به شرق کشور منتقل شود.

به گزارش ایرنا، هم اکنون ظرفیت بنادر تجاری کشور به 230 میلیون تن افزایش یافته است و سازمان بنادر در نظر دارد بخشی از کالاهای اساسی کشور که از طریق بندر امام و بندر شهید رجایی تخلیه می شد به بندر چابهار منتقل شود.

/ایرنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***