به گزارش سلام نو، مراسم بزرگداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در شهر لاهه با حضور دانشجویان ایرانی دانشگاه های مختلف هلند، قادر قربانی اصل رایزن علمی کشورمان در اروپا، صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان و معاون دانشجویی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و ایرانیان مقیم هلند برگزار شد.
معاون دانشجویی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با برشمردن برخی دستاوردهای گرانقدر انقلاب اسلامی در عرصه آموزش عالی و فنآوریهای مهمی چون نانو، بیو، سلولهای بنیادی و پیشرفتهای پزشکی و هوافضا افزود: جمهوری اسلامی ایران اکنون در حوزه پژوهش و تولید علم به رتبه 16 جهان رسیده و تعداد مقالات داغ و پراستناد، رتبههای 35 و 22 جهانی را کسب کرده و 20 درصد از مقالات با همکاری دانشگاه های خارجی منتشر شده و جمعیت دانشجویی از 170 هزارنفر در اول انقلاب به 4 میلیون نفر رسیده است.
وی ادامه داد: همچنین در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، 85 درصد رشته - محلها بدون کنکور اعلام میشود، تعداد پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد و میزان فروش محصولات شرکتهای دانش بنیان همه رشد چشمگیری داشتهاند، تعداد 2 هزار 888 ایده به مرحله تجاری رسیده و در سال 96، 263 میلیون دلار محصول شرکتهای دانش بنیان صادر شده است.
صدیقی گفت: امروز شاهد جنگ اقتصادی بزرگ یک قدرت علیه جمهوری اسلامی هستیم و به رغم پایبندی کشورمان به تعهدات بین المللی، مظلومانه دچار برخورد خصمانه شده ایم که تنها راه حل برون رفت از آن، وحدت و اتحاد همه گروههای داخل نظام است که در اینصورت، این دوره و این مرحله از تحریمها نیز سپری خواهد شد.
صدیقی یادآورشد که در دهه پنجم انقلاب اسلامی بایستی با استفاده از تجربیات چهار دهه گذشته، به نکات و ضرورتهای مهمی از جمله موارد مهم زیر پرداخته شود:
1- در این دهه باید نسبت به نهادسازی نقاط برجسته عملکرد و تبدیل توفیقهای نقطهای به جریان و نهاد اهتمام ورزیده شود.
2- با بازنگری عملکرد، اولویت را به کیفیت بخشی فعالیتها اختصاص دهیم؛ همانگونه که در آموزش عالی، طرح آمایش درصدد بهبود کیفیت عملکرد آموزش عالی است.
3- عقلانیت همراه با روحیه انقلابی را به مسئولان و جامعه یادآور شویم.
4- اصرار بر داشتههای فراوان و بیش از همه هویت ملی نقطه اشتراک و اتکا باشد. در همه نظرسنجیها، چه عمومی و چه دانشجویی به عرق ملی و علاقه به کشور اعتقادی عمیق نشان داده شده است.
5- در دهه پیش رو، روح تازه در اداره کشور ضروری است. پوستاندازی مدیریتها و جوانگرایی همراه با بهره گیری از تجربیات گرانقدر قبلی لازم به نظر می رسد.
6- استقبال از شفافیت در عملکردها و پاسخگویی همه به کمک ابزارها و فناوری های نو از جمله بهره گیری از فضای مجازی لازم است.
7- بازگشت به اخلاق و حاکمیت اصول اخلاقی به عنوان گم شده سال های اخیر برای همه ما ضروری است.
رئیس سازمان امور دانشجویان کشور در پایان تاکید کرد: در یک کلام، اصلاح از درون، توکل به خدا و اتکاء به نیروهای جوانان خود، تنها راه پیشرفت و حرکت رو به جلو در دهه پنجم انقلاب اسلامی است.
/ایرنا