سلام نو- سرویس سیاسی: پوران شریعترضوی همسر مرحوم دکتر علی شریعتی که در بیمارستان لاله بستری بود، امروز جمعه درگذشت.
پیکر پوران شریعترضوی در امامزاده عبدالله و در کنار مزار برادرش مهدی، احمد قندچی و مصطفی بزرگنیا، سه دانشجوی شهید ۱۶ آذر ۳۲ به خاک سپرده خواهد شد.
دکتر فاطمه شریعت رضوی مشهور به پوران شریعت رضوی در آبان ماه سال ۱۳۱۳به دنیا آمد.پدرش، حاج علی اکبر یکی از تاجران اصیل خراسان بود و مادرش پری نام داشت. او همسر دکتر علی شریعتی متفکر مشهور ایرانی و خواهر مهدی شریعت رضوی یک از سه دانشجوی شهیدی بود که 16 آذر به احترام شهادت آنان روز دانشجو نامیده شد.
حاج علی اکبر شریعت رضوی اصالتی خراسانی داشت اما آن زمان به همراه خانواده به شهر تهران مهاجرت کرده بودند؛ از اینرو فرزندانشان در این شهر تحصیل کرده و به شهرشان مشهد هم رفت و آمد داشتند.
پوران شریعت رضوی تنها یک خواهر و شش برادر داشت. هفت ساله بود که علی اصغر، یکی از برادرانش جان خود را ازدست داده بود و علت آن هم دفاع از مرزهای کشور در برابر ارتش کشور شوروی در منطقه آذربایجان بود.
ورود پوران شریعت رضوی به دانشسرای عالی تهران
پوران شریعت رضوی در سال ۱۳۳۴هنگامی که بیست و یک ساله بود به دانشسرای عالی تهران راه یافت و رشته ادبیات فرانسه را برای ادامه تحصیل انتخاب کرد و پس از آن بود که دانشکده ادبیات در شهر مشهد تاسیس شد و وی به پیشنهاد پدرش برای ادامه تحصیل تغییر مکان داد و در کلاس با دکتر علی شریعتی همکلاسی شد.
در سال ۱۳۳۶، یعنی دو سال پس از آن، دکتر شریعتی از او خواستگاری کرد و به دلیل این که یکی از معیارهای ازدواج پوران شریعت رضوی انتخاب مرد تحصیل کرده بود و آن ها هنوز فارغ التحصیل نشده بودند، پاسخ منفی داد و سپس علی شریعتی تمام تلاش خود را کرد که بتواند رضایت وی را جلب کند و پس از آن، در تیرماه سال ۱۳۳۷ دکتر شریعتی و پوران شریعت رضوی با یکدیگر ازدواج کردند و حاصل ازدواج آن ها چهار فرزند به نام های احسان، سوسن، سارا و مونا است.
فرزندان دکتر علی شریعتی و دکتر پوران شریعت رضوی
احسان شریعتی، اولین فرزند دکتر علی شریعتی و دکتر پوران شریعت رضوی است که در اواخر دهه ی ۳۰به دنیا آمد.
او فارغ التحصیل رشته ی فلسفه از دانشگاه سوربن فرانسه می باشد و در حال حاضر یکی از فیلسوفان معاصر ایرانی است.
سوسن شریعتی، دومین فرزند دکتر علی شریعتی و دکتر پوران شریعت رضوی در اوایل دهه ی ۴۰به دنیا آمد.
او که در رشته ی تاریخ انستیتوی عالی مطالعات اجتماعی پاریس فارغ التحصیل شده است در حیطه ی روزنامه نگاری و پژوهشگری فعالیت می کند.
سارا شریعتی، سومین فرزند دکتر علی شریعتی و دکتر پوران شریعت رضوی است که در سال ۱۳۴۲ به دنیا آمد و جامعه شناس ایرانی و استادیار گروه جامعه شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران می باشد و اغلب پژوهش های او در حیطه ی جامعه شناسی دین و جامعه شناسی هنر است.
مونا شریعتی نیز چهارمین فرزند دکتر علی شریعتی و دکتر پوران شریعت رضوی است که در اوایل دهه ی ۵۰به دنیا آمد و کوچک بود که پدرش را ازدست داد.
دکتر پوران شریعت رضوی؛ نویسنده ایرانی
دکتر پوران شریعت رضوی که یکی از نویسندگان ایرانی است، دکترای خود را در رشته ادبیات فارسی از دانشگاه سوربن فرانسه اخذ نمود و موضوع پایان نامه اش، توصیف طبیعت در شعر تغزلی فارسی در قرن هفتم بود.
دکتر پوران شریعت رضوی در خصوص مخالفان و مخالفت هایی که در آن زمان با همسرش دکتر علی شریعتی می شد چنین گفته است:«به جز نظام حکومتی وقت که به شکل های مختلف برای او دردسر درست می کرد، روحانیت سنتی و به ویژه بخش های بی سواد و قشری آن، بیشترین مخالفت ها را با علی و آرای او می کرد که با جو سازی، شایعه پراکنی، افترا های دروغ، بیانیه نویسی و صدور فتوا و طرد و لعن و...همراه بود.»
دکتر پوران شریعت رضوی آثار متعددی تألیف کرده است که برخی از آن ها عبارتند از:
«طرحی از یک زندگی، جلد اول: زندگی نامه»
«طرحی از یک زندگی، جلد دوم:
نقدها و نظرها»
«یادگاران مانا»