به گزارش سلام نو، حمیدرضا دهقانینیا ، در خصوص وضعیت قاچاق دام، اظهار داشت: از نظر ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به عنوان تنها مرجع ارائه دهنده آمار و اطلاعات در حوزه قاچاق، اینکه می گویند گرانی گوشت قرمز به واسطه قاچاق دام است را نمیپذیریم.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: بر اساس آمار مربوط به کشفیات ظن قاچاق که ما داریم، طی ۱۰ ماه سال ۹۶ تعداد ۹۳ هزار و ۲۴۰ راس قاچاق دام داشتیم ولی در ۱۰ ماه امسال این عدد با ۴۰.۲ درصد رشد، به ۱۳۰ هزار راس رسیده است؛ بنابراین ما با یک رشد فزایندهای که موجب افزایش قیمت گوشت قرمز شود مواجه نیستیم و وزن این موضوع به آن میزانی که ادعا می کنند نیست.
دهقانینیا با بیان اینکه درواقع ما نقطه اوجی برای قاچاق دام شاهد نیستیم، گفت: از این ۱۳۰ هزار راس مظنون به قاچاق، ۲۶ هزار راس در لبِ مرز کشف شده است.
وی ادامه داد: بر اساس تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، شیوهنامهای بابت موضوع حمل و نقل نگهداری و خرید و فروش دام زنده با همکاری دستگاههای مرتبط به خصوص وزارت جهاد کشاورزی و مجموعههای تابعه احصاء شد و ما این شیوهنامه را در اختیار حوزه ضابطین قرار دادیم تا با ابزار مشخص و قابل اندازهگیری موضوع قاچاق دام را مدیریت کنند.
دهقانینیا گفت: به عنوان مثال در مساله جابجایی و حمل، حداقل باید دو سند وجود داشته باشد که یکی سند حمل محموله است که باید از سامانه بارنامه برخط بگیرند و یکی گواهی بهداشتی حمل دام است که باید از سامانه سازمان دامپزشکی کشور بگیرند؛ بنابراین نیروی انتظامی میتواند در گام اول از هر محمولهای که میخواهد جا به جا شود این دو سند را مطالبه کند.
وی با بیان اینکه در این شیوهنامه، استانهای کشور به دو دسته الف و ب تقسیم شدهاند، اظهار داشت: گروه الف شامل استانهایی میشود که قاچاق خیزتر هستند؛ از جمله استانهای سیستان وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، کرمان، فارس، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کردستان، آذربایجان غربی، قم، لرستان، همدان، کرمانشاه، اردبیل، بوشهر، ایلام و کهکیلویه و بویراحمد.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تصریح کرد: هر دامی که بخواهد از این استانها به سمت مرکز و یا به سمت این استانها حمل شود مشمول این شیوهنامه میشود و سپس بعد از ۶ ماه این شیوهنامه استانهای دیگر را نیز تحت پوشش خود قرار میدهد.
دهقانینیا تاکید کرد: همچنین در خرید و فروش دام، برای جابجایی، باید دام زنده دارای پلاک شود و جابجایی دام زنده فاقد پلاک ممنوع است.
وی افزود: از سویی دیگر هم خریدار و هم فروشنده موظف هستند خرید و فروش خود را در سامانه هویت دام ثبت کنند.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ادامه اظهار داشت: هم اکنون در فصلی هستیم که به دلیل شرایط جوی از برخی مرزها دامی نمیتواند رد شود.
وی تصریح کرد: بنابراین سوال اصلی این است که ما این میزان دام وارد کردیم وبیشتر از دام، ۲۰ درصد نسبت به ۱۲ ماهه سال ۹۶ گوشت گرم وارد کردهایم؛ آیا با این تفاسیر قیمت گوشت کم شده است؟ خیر.
دهقانینیا تاکید کرد: بنابراین اینکه برخی از افراد میگویند قاچاق دام باعث افزایش قیمت گوشت شده، آدرس غلط است.
وی افزود: ضعفها در قسمت دیگری است اما سعی داریم همه موضوع را روی قاچاق دام آوار کنیم./مهر