به گزارش سلام نو، در این سفر یک روزه ، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان نظام مهندسی کشور، مدیرعامل صنایع ملی مس ایران، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، نماینده شهربابک، رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان استانی و محلی، رضا رحمانی را همراهی می کردند.
**آغاز عملیات اجرایی بیمارستان جدید ولیعصر (عج) شهربابک
عملیات اجرایی پروژه بیمارستان ولیعصر (عج) شهربابک در محل ساختمان قدیم این بیمارستان امروز با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و هیات همراه آغاز شد.
بیمارستان جایگزین 150 تختخوابی ولیعصر (عج) با اعتبار 150 میلیارد تومان با سرمایه گذاری مشترک شرکت صنایع ملی مس ایران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی احداث می شود.
نماینده شهربابک در مجلس شورای اسلامی در این آیین گفت: این بیمارستان با حمایت شرکت ملی مس ایران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی احداث شد.
علی اسدی کرم با بیان اینکه کلنگ زنی این بیمارستان توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت در تاریخ ثبت می شود و امیدواریم منشاء خیر و برکت باشد افزود: فعالیت عام المنفعه در برخی مناطق کمتر برخوردار شهربابک توسط صنایع و معادن محلی ضروری است.
**بازدید و کلنگ زنی معدن مس چاه فیروزه
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه این سفر از معدن مس چاه فیروزه بازدید کرد و این معدن از سال 1384 اکتشاف و در سال 89 بهره برداری از این معدن در شهرستان شهربابک آغاز شد.
تاکنون 86 میلیون تن باطله و سالانه هفت میلیون تن سنگ مس از این معدن استخراج می شود و ذخیره زمین شناسی اثبات شده معدن مس چاه فیروزه حدود 234 میلیون تن است.
معدن مس چاه فیروز از سال 95 با مشارکت و همکاری مشترک شرکت صنایع ملی مس ایران و میدکو فعالیت می کند.
خواسته مسئولان استان در این بازدید شفاف سازی و اعلام میزان منابع مالی این معدن است.
عملیات اجرایی کارخانه تغلیظ معدن مس چاه فیروزه نیز آغاز شد و این پروژه با کارفرمایی شرکت توسعه صنایع و معادن گهر مس از امروز به مدت سه سال به مرحله بهره برداری می رسد.
ذخیره قابل معدن کاری کارخانه تغلیظ مس چاه فیروزه 120 میلیون تن سنگ سولفیدی با عیار 0.4 درصد و ظرفیت 100 هزار تن کنستانتره مس با عیار 25 درصد در سال برای این کارخانه ذکر شده است.
**کارخانه کنستانتره مس ایجو شهربابک کلنگ زنی شد
عملیات اجرایی کارخانه کنستانتره مس ایجو شهربابک به منظور فرآوری این ماده معدنی به کنستانتره توسط شرکت صنایع ملی مس ایران از امروز آغاز شد و تا 9 ماه آینده به مرحله بهره برداری می رسد.
این کارخانه با ظرفیت سه هزار تن در روز و در مرحله تولید به میزان سالانه 18 هزار تن کنستانتره خواهد رسید و این طرح همچنین یک میلیون تن خاک مصرفی در سال برداشت می کند.
با اجرای کامل کارخانه کنستانتره مس ایجو شهربابک برای 150 نفر اشتغال مستقیم و 300 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال زایی می شود.
** کلنگ زنی کارخانه تولید مس کاتد شهربابک
همچنین در ادامه این سفر کارخانه تولید مس کاتد شهربابک با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت کلنگ زنی و عملیات اجرایی این کارخانه آغاز شد.
کارخانه تولید مس کاتد شهربابک به روش ترکیبی هیپ و تانک لیچینگ بوده و بکارگیری سیستم تراوا در پاشش هیپ به منظور بهینه کردن مصرف آب در این پروژه و رعایت استانداردهای زیست محیطی با همکاری دانشگاه هایتک کرمان و شرکت فرآوری فلات بابک به مرحله اجرا می رسد.
کارخانه تولید مس کاتد با ظرفیت یکهزار تن در سال و اعتبار 530 میلیارد ریال در زمینی به وسعت 27 هکتار در نزدیکی شهربابک اجرا می شود.
این کارخانه طی 18 ماه به مرحله بهره برداری می رسد و با اتمام پروژه برای 65 نفر اشتغالزایی ایجاد می شود.
** بازدید از کارخانه اسید مس سرچشمه
در پایان وزیر صنعت، معدن و تجارت به شهرستان رفسنجان نیز سفر کرد و روند اجرای پروژه کارخانه اسید مس سرچشمه را از نزدیک مورد ارزیابی قرار داد.
پروژه کارخانه اسید مس سرچشمه تاکنون 95 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تا پایان امسال به صورت کامل به مرحله بهره برداری می رسد.
افتتاح کارخانه اسید مس سرچشمه و خاتون آباد برای نخستین بار طی بیش از 30 سال گذشته مس را به صنعتی سبز تبدیل خواهد کرد و این سرمایه گذاری های کلان و سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای نداشتن مغایرت بین صنعت با مسائل زیست محیطی است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت به همراه رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان نظام مهندسی کشور، مدیرعامل صنایع ملی مس ایران و نماینده شهربابک در مجلس شورای اسلامی عصر امروز (سه شنبه) کرمان را به مقصد تهران ترک کردند./ایرنا