سلام نو - سرویس سیاسی: ۲۷ مردادماه سال جاری بود که قاسم شعله سعدی و آرش کیخسروی دو وکیل دادگستری در اعتراض به شیوه نظارت استصوابی شورای نگهبان به جلوی مجلس رفتند و با سکوت به اعتراض پرداختند. این مسئله منجر به بازداشت این دو وکیل دادگستری و در نهایت صدور حکم محکومیت آنان شد، حکمی که به گفته وکیل این دو به آن اعتراض خواهند کرد.
به گزارش سلام نو، بازداشت این دو وکیل و مشکلاتی که برای برخی دیگر از وکلا پیش آمد بحث را درباره استقلال کانون وکلا و مشکلات پیش روی وکلای دادگستری در سالهای اخیر دوباره گرم کرد. به خصوص این که بحث افزایش ظرفیت پذیریش مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه نیز مطرح است.
نعمت احمدی، وکیل دادگستری و حقوقدان در گفتوگو با سلام نو با اشاره به سوابق مبارزه برای عدالتخانه و قانون در ایران گفت:«وقتی که انقلاب مشروطه شکل گرفت درخواست اصلی پدران ما برپایی عدالتخانه و قانون بود. در واقع پدران و مادران ما میخواستند وقتی از خانه بیرون میروند بدانند چه عملی مجرمانه است و چه عملی مجرمانه نیست. مشروطه به نتیجه رسید، عدالتخانه تشکیل شد و مردم به خواست خود رسیدند.»
وی ادامه داد:«از آن تاریخ تا همین امروز ما که فرزندان بانیان مشروطه هستیم فریاد میزنیم که قانون را اجرا کنید و افراد در عمل در برابر قانون یکسان باشند، ولی متاسفانه امروز جامعه ما به خودی و غیر خودی تقسیم شد و این تقسیم بندی در زمینه قانون و نحوه اجرای آن پررنگتر است.»
این وکیل دادگستری با تاکید بر اینکه افراد در قانون اساسی و قوانین عادی برابر هستند و نابرابرهای موجود نتیجه عمل مجریان است گفت:«متاسفانه امروز مجریان قانون نگاه خودی و غیرخودی و حذفی دارند.»
امروز مجریان قانون نگاه حذفی دارند
احمدی با اشاره به ماجرای بازداشت دو وکیل دادگستری در مقابل مجلس گفت:«قاسم شعله سعدی انسانی صادق است و آرش کیخسروی هم از شاگردان خوب من و از درستکارترین وکلایی است که سراغ دارم.»
این حقوقدان در ادامه با اشاره به فشارهایی که این روزها روی وکلا است گفت:«فشارهایی که این روزها از آن حرف زده میشود دو بخش است. یک بخش فشارهای عمومی است که همه مشاهده میکنند و بخش دیگر فشارهای درونیست که به چشم عموم مردم نمیآید.»
وی ادامه داد: «فرآیند اعطای پروانه وکالت و پذیرش در آزمون کانون وکلا فرایندی کیفی است و هر کسی توان پذیرش در آن را ندارد، چون اعتقاد در کانون وکلا این است که حق دفاع از مردم نیاز به دانش و تبحری بالا دارد و هر کسی نمیتواند و نباید این حق را داشته باشد.»
این روزها یکی از سیاهترین دورههای جامعه وکالت در صد سال گذشته است
احمدی افزود:«امروز به همین بهانه برای کانون وکلا رقیبی به نام مرکز مشاوره قوه قضاییه درست کردند، حتی همین دیروز سخنگوی قوه قضایی گفت که اگر فکر کنیم وکیل کم است دو نوبت دیگر آزمون ورود برگزار میکنیم.»
وی در ادامه گفت: «امروز حتی در اداره کانون هم دخالت میشود و میگویند متقاضیان عضویت در هیات مدیره کانون باید مورد تایید قوه قضاییه باشند، این در حالی است که این کار نقض استقلال کانون وکلاست. من در حالی که مجوز وکالت در این کشور را دارم تا کنون چندین نوبت در انتخابات کانون رد صلاحیت شدم و حق ندارم در امور صنفی مرتبط با خودم دخالت کنم.»
این حقوقدان با تاکید بر این که مجموعه این عوامل باعث شده مردم امنیت دفاع نداشته باشند گفت:« وقتی وکیل و قاضی هر دو وابسته به یک جا باشند چه میشود؟ این مسائل باعث شده که جامعه وکالت یکی از سیاهترین دورههای خود در صد سال گذشته را داشته باشد و وکلا هم به وکیل آزاد و وکیل دوله تبدیل شوند و تمام اینها هم ناشی از عملکرد مجریان قانون است.»