به گزارش سلام نو، کیومرث کلانتری با اشاره به اینکه فضای سبز علاوه بر اینکه به زیبایی شهرها می افزاید باعث کاهش آلاینده های محیط زیستی شده و فضای نشاط و شادابی ایجاد می کند، افزود: بر اساس قانون هوای پاک سرانه فضای سبز باید به حداقل ۱۵ متر مربع برای هر شهروند برسد و در این خصوص در خیلی از شهرهای اقماری تهران سرانه فضای سبز کمتر از استاندارد کشوری می باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با تاکید بر اینکه درخت یک موجود زنده است و در تولید اکسیژن و کیفیت هوا تاثیرگذار است ، اظهار داشت: با توجه به کمبود آب و استفاده بهینه از منابع آبی موجود باید درختان کم آب بر و سازگار با محیط کاشته شوند و از توسعه و کاشت گیاهان و درختان آب بر نیز خودداری گردد.
وی با بیان اینکه آبیاری درختان از پساب تصفیه شده و به صورت قطره ای ، بهره وری حداکثری از آب را فراهم می سازد، ادامه داد: توزیع عادلانه فضای سبز نیز در محلات یک ضرورت است و باید همه شهروندان دسترسی لازم به بوستان ها و فضای سبز در کوتاه ترین فاصله از محل سکونت را داشته باشند.
کلانتری هفته منابع طبیعی را یک فرصت دانست تا همه بخش های صنعتی و خدماتی نیز با دریافت درخت بتوانند در حد استانداردهای محیط زیستی فضای سبز خود را توسعه دهند و متذکر شد: کلیه واحدهای صنعتی و خدماتی و شهرکهای صنعتی موظف هستند حداقل ۱۰ درصد از عرصه های خود را به فضای سبز اختصاص دهند.
وی در ادامه به تغییر کاربری در اراضی فضای سبز داخل شهرها اشاره داشت و گفت: هرگونه تغییر کاربری فضای زمینی سبز داخل محدوده قانونی شهر ها ممنوع است و در صورت ضرورت شهرداری ها به عنوان متولی فضای سبز شهری باید زمین جایگزین را معرفی نمایند و از سرانه فضای سبز نباید کاسته شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در پایان با بیان اینکه فضای سبز شمال و شرق تهران حکم ریه های تنفسی شهر تهران را دارد و باید با جدیت توسط شهرداری و منابع طبیعی حفظ شود و توسعه یابد، خاطر نشان کرد: هرگونه تغییر کاربری باغ های درون شهر و قطع درختان برای تبدیل زمین آن به کاربری های دیگر بدون جایگزین قابل قبول نخواهد بود و سازمان حفاظت محیط زیست در کمیسیون ماده ۵ مخالف اینگونه تغییرات است./ایلنا