خوزستان یکی از استان‌های زیبای ایران است که به واسطه زیبایی‌هایش گردشگران را حیرت‌زده کرده است. یکی از زیبایی‌های وصف‌نشدنی این استان دره توبیرون می‌باشد که در دزفول واقع شده است.

دره توبیرون؛ اعجازی از طبیعت در دزفول

سلام نو - سرویس گردشگری: به شهر دزفول می رویم و ۲۰ کیلومتر به سمت شرق می رانیم تا به دره ای اعجاب انگیز برسیم. دره ای که به خاطر فضای خنک و مطبوع داخلش به دره توبیرون مشهور شده است؛ یعنی جایی که تب را می برد و بدن را خنک می کند. وقتی پای تان را داخل دره بگذارید با راهرویی طولانی مواجه می شوید که مسیرش را با پیچ و تاب سنگ های دره به پایان می رساند. دیواره صخره ها مملو از آب چکان ها و گیاهان وحشی است که با تلاش فراوان سر از دل سنگ های سخت در آورده اند و گاهی ارتفاع شان به ۱۰۰ متر هم می رسد. به نظر می رسد که جنس مواد تشکیل دهنده بخش های مختلف دره ماسه سنگ ها یا همان کنگلومراهایی (۱) باشد که بر اثر فرسایش آبی در مدت طولانی تشکیل می شوند.

دره توبیرون؛ اعجلزی از طبیعت در دزفول

این پدیده طبیعی زیبا از فرسایش چند هزار ساله آب های جاری روی سنگ ها به وجود آمده است. در دوران کم آبی، عمق زیاد دره مانند یک زهکش عمل کرده و آب سفره های زیرزمینی را جمع می کند. پس از تجمع آب در کف دره جریان آب شکل می گیرد تا جایی که دو آبشار کوچک و بسیار زیبا در مسیر دره نیز وجود آمده است. این شرایط خاص طبیعی در دره باعث شده تا زمانی که حتی دمای بیرون دره ۴۰ درجه یا بیشتر است، دمای محیط دره ۲۰ تا ۲۵ درجه کمتر باشد. این اختلاف دما برای مردم جنوب یک موهبت است و به همین خاطر این دره به نوعی تفرج گاه دزفولی ها هم هست.

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید