سلام نو _ سرویس گردشگری: با وجود آنکه قمصر در استان اصفهان که یک استان نسبتاً کویری در مرکز ایران است؛ اما دارای طبیعتی بسیار بکر و زیباست. همان طور که میدانید، این شهر را به وجود گلهای محمدی که همان گل سرخ یا گل رز است میشناسند. بد نیست بدانید حدود 20هزار گونه مختلف گل رز در جهان وجود دارد؛ اما عطر هیچکدام به پای گل محمدی قمصر کاشان نمیرسد. کیفیت عصاره این گل یا همان گلاب بهحدی زیاد است که از آن در شستوشوی کعبه استفاده میکنند. بهجز گل محمدی که از آن گلاب میگیرند، انواع دیگر گل رز از جمله گل مینیاتوری سرخ بنگال، گل سرخ فرانسه و گل نسترن نیز در این منطقه رشد میکنند. پس در قمصر میتوانید طبیعتی زیبا، معطر و رنگارنگ را به چشم خود ببینید.
تاریخچه قمصر کاشان
قدمت شهر قمصر بالا بوده چرا که بخشی از اصفهان می باشد و همان طور که احتمالا می دانید یا حدس زده اید تاریخ این استان به سال های دور برمی گردد. به دلیل یافت شدن تعدادی سکه در پای کوه هایی که در شمال شرقی قمصر قرار دارند دال بر این موضوع است که در زمان هخامنشیان این شهر وجود داشته است. با یافت شدن این مسکوکات گفته شده که قدمت قمصر به پیش از اسلام تعلق دارد ولی باز هم این موضوع را با قطعیت بیان نکرده اند.
یکی از مورخان تاریخی به نام قمی که در قرن چهارم می زیسته، حرف زیادی درباره کاشان نگفته ولی در همان تعداد محدود گفته هایش نیز از اطراف قمصر سخن گفته ولی از این شهر هیچ حرفی به میان نیاورده است. به هر حال این شهر دارای قدمت بالایی بوده و درباره تاریخ دقیق آن اطلاعات چندانی در دسترس نمی باشد. ملکشاه سلجوقی در سال 532 قمری به ناحیه کاشان حمله کرد و باعث شد تا قمصر تخریب و ویران گردد.
چند سال بعد در قرن هشتم میلادی یکی از مورخان و جغرافی دان های معروف به نام حمدالله مستوفی از قمصر به عنوان مکانی یاد کرده که در آن حشیش کم بوده و منابع آبی کاشان از نزدیکی کوه های قمصر تامین می شده است. در بخش شمالی قمصر یک سد تاریخی قرار دارد که بعضی از افراد آن را مربوط به خوارزمشاه می دانند ولی عده ای دیگر این پل را متعلق به دوران ملکشاه سلجوقی می پندارند. این پل در طول زمان تخریب شد ولی بعد از چند سال در زمان صفویان یک سد جدید بر روی باقی مانده آن چه از پل قبلی به جای مانده بود احداث کردند.
در زمان شاه عباس دوم بناهای شاهانه زیادی در قمصر ساخته شدند که از بین آن ها می توان به حوض و استخر و عمارت مخصوصی در باغ و هم چنین یک خانه برای ملا فیض کاشانی در قمصر تاسیس شد. یکی دیگر از آثار تاریخی این منطقه کاروانسرای گیرآباد در نزدیکی قمصر می باشد. هم چنین از بناهای تاریخی این منطقه می توان به گورستان تاریخی فیض نیز اشاره نمود که محل آن در نزدیکی خانه ملا فیض می باشد. در نهایت می توان عنوان کرد که این منطقه یک جغرافیایی تاریخیست که از زمان های بسیار دور بر جای مانده و در ادوار مختلف محل سکونت افراد زیادی بوده است.
زمان مناسب سفر به قمصر
اگر تمایل دارید برای رفتن به این شهر اقدام کنید بهتر است در یک زمان مناسب برای این مورد اقدام کنید تا بتوانید نهایت استفاده از جاذبه ها و دیدنی های کاشان را ببرید. برای رفتن به این شهر بهتر است فصول گرم سال یعنی بهار و تابستان را انتخاب نمایید. در این مدت شما می توانید در یک شرایط آب و هوایی مناسب و هم چنین برای گلاب گیری نیز اقدام مایید. از مهم ترین مراسم موجود در این شهر باید به گلاب گیری اشاره نمود چرا که به عنوان پایتخت گلاب گیری مملکت شناخته می شود و در اواسط اردیبهشت تا انتهای ماه این عمل انجام می شود.
پس اگر می خواهید به قمصر سفر کنید بهترین زمان برای شما در همین مدت خواهد بود تا بتوانید بوی خوش گل را در فضا استشمام کرده و از گلاب خالص و مرغوب تهیه نمایید. در اکثر مواقع گلاب گیری در قمصر تا نیمه خرداد ماه نیز انجام می شود و به همین دلیل می توانید نهایت استفاده را از سفرتان ببرید. قمصر در ارتفاع حدود ۲هزار متری از سطح دریا قرار دارد و در بین کوههای مختلف محصور است. به همین خاطر قمصر کاشان برخلاف تصور بسیاری از افراد، آبوهوای نسبتاً سرد و کوهستانی دارد. البته بهلطف وجود باغات فراوان و رطوبت نسبتاً مطلوب، آبوهوای قمصر را بهصورت کلی میتوان در دسته «معتدل» قرار داد. ازاینرو حداکثر دما در فصل تابستان 35 درجه سانتیگراد و حداقل دما در زمستان به منفی 19 درجه سانتیگراد میرسد. میانگین بارش نیز در طول سال به حدود 190 میلیمتر میرسد که رقم بدی نیست.
نظر شما