محمدپور در رادیو گفت‌وگو عنوان‌کرد: به طور متوسط در سال ۱۰تا۱۲ هزار زمین لرزه در کشور رخ می‌دهد.

سالانه در ایران ۱۲ هزار زمین لرزه رخ می دهد

به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا،مهندس بهزاد محمد پور، معاون مرکز لرزه نگاری کشور با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی»‌ در مورد ایمنی در برابر زلزله و کاهش مخاطرات و بلایای طبیعی بیان داشت: کشور ایران یک کشور لرزه خیز است و کشورهای لرزه خیز بایستی همزیستی با زلزله را در برنامه کاری خود قرار دهند.

وی با بیان اینکه یک ضرب المثل جهانی می‌گوید زلزله زمانی می‌آیدکه ما آن را فراموش کرده‌ایم بر لزوم آمادگی همیشگی در برابر زلزله تاکید کرد.

محمد پور با اشاره به اینکه متاسفانه برخی از سازمان‌ها زلزله را جدی نگرفته‌اند ادامه داد: در کشور ما برای مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بلایای طبیعی برنامه و قانون وجود دارد و نیاز اساسی هماهنگی، همدلی و همراهی بین سازمان‌ها برای توان افزایی است.

وی تصریح کرد: در کشور ما در حوزه مدیریت بحران اقدامات مقطعی و هیجانی خوبی انجام شده است ولی باید نگرش جهانی ما در حوزه مدیریت بحران تغییر کند.

معاون مرکز لرزه نگاری کشور بر لزوم ارائه آموزش‌های مستمر برای آمادگی در برابر زلزله بیان داشت: آموزش‌هایی که در این حوزه ارائه شده مقطعی، سمبولیک و غیر مستمر بوده در حالی که نباید آموزش‌ها در این بخش صرفا به برگزاری یک مانور ختم شود.

محمدپور در ادامه با تاکید بر اینکه در بحث جبران خسارت‌ها همیشه جای بیمه‌ها خالی است و منتظر جبران خسارت‌ها توسط دولت هستیم بیان داشت: در این مهم بیمه‌ها می‌توانند در کنار مردم باشند و شفاف عمل کنند.

وی بر لزوم اخلاق مداری در مدیریت بحران تاکید کرد و بیان داشت: ضروری است که در ساخت و سازها مهندسین اخلاق حرفه‌ای را فراموش نکنند و ناظران و مهندسان شهرداری‌ها و متولیان امر ساخت و ساز نیز اخلاق مدار اصول و استاندارها را رعایت کنند.

*** زلزله یک مسئله یک بعدی نیست

دکتر محمدرضا قائم مقامیان، استاد تمام پژوهشگاه بین المللی زلزله و مدیر طرح بررسی کاربری زمین در ادامه این برنامه با بیان اینکه زلزله یک مسئله یک بعدی نیست و باید به صورت جامع به آن نگریست بر ضرورت اطلاع رسانی به مردم در مورد چگونگی داشتن جامعه ایمن و سالم تاکید کرد.

وی گفت: باید به مردم آموزش‌های لازم داده شود و برای کاهش تلفات ناشی از زلزله، در ساخت و سازها از مصالح استاندارد برای مقاوم سازی ساختمان‌ها استفاده کنند.

قائم مقامیان با اشاره به اینکه وقوع برخی زلزله‌ها در کشور نقاط عطفی ایجاد می‌کنند بیان داشت: بعد از زلزله منجیل متوجه شدیم که با مشکلات اساسی در طراحی ساختمان و اثرات ساخت آنها و کمبود در دستگاه‌های لرزه نگاری مواج هستیم و بعد از زلزله بم نیز دریافتیم که علاوه بر نکات فنی، آموزش در مدیریت بحران و نحوه امداد و نجات هم از نکاتی است که مغفول مانده است و بعد از آن اقداماتی در مدیریت بحران و ریسک زلزله انجام و برنامه ریزی‌هایی برای کاهش خطرات زلزله تدوین شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در جامعه ۳ سیستم حکمرانی، مردم و متخصص وجود دارد که در چند سال اخیر در بخش متخصصین، سیستم و سامانه رشد خوبی داشته و سیستم‌ها به روز شده است بیان داشت: در حال حاضر به همت کارشناسان و دستگاه‌ها در کسری از ثانیه می‌توان زلزله‌ها را شناسایی و ثبت کرد.

استاد تمام پژوهشگاه بین المللی زلزله اظهار داشت: ‌ سیستم‌های هشدار سریع که در کشور راه اندازی شده است این قابلیت را دارند که مانند سیستم‌های هشدار سریع در دنیا ۷ تا ۸ ثانیه قبل از وقوع زلزله را پیش بینی کنند و برای اقدام سریع هشدار دهند.

قائم مقامیان در ادامه خاطر نشان کرد: اگر بودجه‌های مناسب برای متخصصین و توسعه علمی فراهم شود مردم اثرات برنامه‌هایی که در کاهش مخاطرات وجود دارد را در زندگی خود مشاهده خواهند کرد.

کد خبرنگار: ۱۳
۰دیدگاه شما

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید