۱۶ فروردین ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۳
کد خبر: 55428413

روستای خارق‌العاده کندوان بسیار دیدنی است و بسیاری از گردشگران تمایل دارند بدانند شغل مردم روستای کندوان چیست، همراه باشید و بدانید.

شغل مردم روستای کندوان چیست؟

سلام نو _ سرویس گردشگری: شهرت اصلی روستا به خاطر خانه هایی است که مانند لانه زنبور در دل کوه های آتشفشانی سهند جای گرفته اند. این بافت سنتی با ساخت خانه های مدرن تر روستایی گسترش یافته است. روستا تنها ۴۸ کیلومتر با شهر تبریز فاصله دارد و پیشنهاد می کنیم از این روستای دیدنی به عنوان یکی از بهترین مکان های دیدنی تبریز دیدن کنید. روستای کندوان بیش از ۷۰۰۰ سال قدمت دارد و به خاطر سبک معماری خاصش در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. خیلی ها این روستا را با کاپادوکیه در ترکیه مقایسه می کنند تفاوت اصلی آن ها در این است که آن شهر خالی از سکنه شده اما هنوز حدود ۱۱۷ خانوار درون این صخره ها زندگی می کنند. برای رسیدن به روستا حدود ۱ ساعت با ماشین راه در پیش دارید که قطعا از طی کردنش پشیمان نخواهید شد.

آشنایی با روستای شگفت‌انگیز کندوان

در رابطه با قدمت کندوان اتفاق نظری وجود ندارد؛ برخی مقاله‌ها و کاوش‌های باستان شناسی پیشینه این روستا را تا ۶۰۰۰ سال قبل تخمین می‌زنند و عده‌ای دیگر می‌گویند تاریخ آن به ۳۰۰۰ سال پیش برمی‌گردد.

شغل مردم روستای کندوان چیست؟

البته در برخی نوشته‌ها نیز گفته شده است که تاریخ سکونت در این روستا به قرن هفتم هجری، یعنی دوران هجوم مغول ها باز می‌گردد. نیازی به گفتن نیست که این کله قندهای سنگی نه یک شبه، بلکه طی سالیان بسیار به وجود آمده‌اند.

معماری روستای کندوان از نوع معماری صخره‌ای است، صخره هایی بزرگ و آزاد که به مردم این امکان را داده است تا بتوانند به راحتی در دل صخره‌ها فضاهای متعددی مانند خانه، آغل و انبار درست کنند. جنس سنگ‌ها در آن به گونه‌ای ست که می‌توان روی آنها کار حجاری و تزئین انجام داد، بدون اینکه سنگ‌ها از هم بپاشد.

در کندوان، طبقه بندی یک خانه به این صورت است که از طبقه همکف بیشتر به عنوان محل نگهداری حیوانات (آغل و اصطبل) استفاده می‌شود. طبقه‌های دوم، سوم و چهارم هم برای اقامت هر خانواده است. البته در برخی موارد، طبقه چهارم برای نگهداری وسایل و انبار هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. آشپزخانه‌ها در کندوان در بیرون از فضای اصلی کندوها (کران‌ها) و در دامنه کوه ساخته شده‌اند؛ چون مکانی برای ایجاد دودکش در داخل خانه وجود نداشته و خانه‌ها به اندازه کافی بزرگ نبودند.

شغل مردم روستای کندوان چیست؟

خانه‌های کندوان مثل خانه‌های دیگر روستاهای تپه‌ای در ایران به صورت پلکانی ساخته شده است و کوچه‌هایی باریک با شیب تند، این منازل را با هم مرتبط می‌کنند. جالب است بدانید خانه‌های صخره‌ای روستا به مانند تمام خانه‌های دیگر، اتاق نشیمن، صندوق خانه و آشپزخانه دارند. برخی از این خانه‌ها مجهز به سکویی سنگی و با ارتفاع کم است که به عنوان تخت خواب مورد استفاده قرار می‌گیرد و به وسیله گلیم و جاجیم فرش شده است.

بخش‌های اصلی خانه در گذشته با تنور نان پزی گرم می‌شد؛ تنورهایی که از آن‌ها هم برای پخت نان و هم برای گرم شدن خانه استفاده می‌کردند. امروزه اما به دلیل استفاده از نفت در گرمایش خانه، تنورها از رونق افتاده‌اند. نان نیز بیشتر در تنورهایی که در مطبخ‌ها و یا آن‌هایی که خارج از کران وجود دارد، پخت می‌شود. ساخت تنورها نیز به این صورت بود که حفره‌ای گرد در زمین خانه ایجاد می‌کردند و دودی که از پخت نان ایجاد می‌شد، به وسیله حفره‌های قیفی شکل به صورت طبیعی از خانه بیرون می‌رفت.

شغل مردم روستای کندوان چیست؟

درباره پیشه مردم روستای زیبا کندوان

حرفه اهالی کندوان تحت تأثیر آب‌وهوا و اقلیم این منطقه است. به‌علت ارتفاع بالا و وجود برف در تمام مدت سال و ذوب تدریجی برف‌ها، مراتع طبیعی در اطراف روستا وجود دارد که همین امر موجب شده تا دامداری جزو فعالیت‌های اصلی اهالی به شمار رود. کشاورزی دیمی نیز در دامنه‌ها و زمین‌های ناهموار منطقه در مسیر چشمه‌سارهای پرآب کوهستانی انجام می‌شود. باغداری نیز از دیگر شغل‌های مردمان این روستا است.

روستای کندوان در ارتفاع ۲,۲۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد و روستایی ییلاقی، کوهستانی و سردسیر با آب و هوایی مطبوع در تابستان است. در فصل‌های پاییز و زمستان روستای کندوان آب و هوای سردی دارد؛ به‌گونه‌ای که مردمان آن ۱۸۰ روز از سال را در شرایط یخبندان می‌گذرانند.

عسل کوهستان یکی از مهم‌ترین محصولات کندوان است. لبنیات، آب‌معدنی، گردو، گیاهان دارویی، دوشاب یا شیره انگور، عسل و بادام از خوراکی‌هایی است که می‌توانید با خود از این روستا سوغات ببرید. همچنین گلیم، جاجیم و روسری‌های کلاقه‌ای نیز از صنایع دستی تولید شده این مردمان است.

شغل مردم روستای کندوان چیست؟

خشکبار یکی دیگر از سوغات خطه آذربایجان است که به برکت آب و هوای مناسب در اکثر مناطق استان، محصولات خشکبار با کیفیت عالی عرضه می‌شود. در صورتی که در فصل تابستان به کندوان سفر کردید، از میوه‌های خوش‌مزه این فصل و این روستا مانند زردآلو و آلبالو غافل نشوید.

گاهی نیز در ایام نوروز نمایشگاه صنایع دستی در ورودی روستا برگزار می‌شود و هنرهای سنتی و سوغات کندوان در معرض نمایش و فروش قرار می‌گیرد. چاپ باتیک به‌عنوان هنر منحصربه‌فرد منطقه اسکو، سفال، انواع هنرهای چوبی از جمله منبت، معرق و کنده‌کاری، بافته‌های داری مانند قالی و گلیم و ورنی، شیشه‌گری سنتی، سنگ‌های قیمتی و نیمه‌ قیمتی، غذاهای محلی و خشکبار، همراه با عسل بسیار مرغوب کندوان و دیگر سوغاتی‌های استان در این نمایشگاه وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها خرید کنید.

کد خبرنگار: ۲۶
۳دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • حسن پوررضااسکویی IR ۰۸:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۹
    4 0
    روستای تاریخی وزیبای کندوان درشهرستان اسکو (۱۸کیلومتری شهراسکو)ودارای جاذبه های زیبای گردشگری می باشد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید