متاسفانه امروزه آمار ابتلا به پروستات در میان مردان افزایش یافته است و بیشتر افراد برای درمان آن به مصرف داروهای شیمیایی و یا انجام جراحی روی می آورند اما این در حالی است که می توان به راحتی و با انجام برخی از ورزش ها این بیماری را درمان کرد.

گفتنی است پروستات یا هیپری پلازی خوش خیم که سبب بزرگ شدن غده پروستات می‌شود مشکلات زیادی از جمله اختلال در دفع ادرار برای بیمار به وجود می‌آورد. هیپری پلازی پروستات ناشی از تغییرات در میزان هورمون ها می باشد. که البته یک بخشی از آن طبیعی و مربوط به روند پیری بوده و بخشی دیگر تشکیل دهنده این بیماری می‌باشد.

درمان پروستات با ورزش

فعالیت بدنی می تواند سلامت جسمی و احساسی را بهبود بخشیده و موجب کنترل وزن، حفظ عضلات و همچنن کاهش خطر ابتلا و بهبود بیماری‌ها شود. ورزش می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به هیپری پلازی پروستات  کمک کند. بسیاری از درمان های پروستات می‌تواند اثرات مضر روی بدن داشته باشد.

هورمون درمانی می تواند منجر به پوکی استخوان و از دست دادن توده عضلانی شود که از طریق ورزش و تمرینات قدرتی می‌توان آن‌را کاهش داد. درمان های دیگر، مانند جراحی، می تواند بی اختیاری ادرار (عدم توانایی کنترل جریان ادرار) را ایجاد کند.

ورزش‌های مناسب برای درمان پروستات

یوگا

انجام ورزش یوگا در پیشگیری از بروز این بیماری بسیار موثر است. به کمک یوگا عضلات کف لگن تقویت می‌شود و قدرت عضلانی افزایش پیدا می‌کند.

حرکات مناسب جهت تقویت لگن

تقویت عضلات کف لگن و کاهش تنش موجود در لگن می تواند به بهبود کنترل مثانه کمک کند و ادرار کردن را بسیار آسان گرداند. همچنین با کمک یوگا استرس کاهش پیدا کرده و علائم هیپری پلازی پروستات به مرور زمان کم می شود.

گفتنی است یکی از ورزش های موثر برای درمان پروستات انجام ورزش های هوازی است چرا که این دسته از تمرینات ورزشی باعث افزایش مصرف کالری می شوند.

جالب است بدانیم که تمرینات  هوازی شامل پیاده روی، شنا، پیاده روی، دو، دوچرخه سواری، راه رفتن سری,، تنیس، اسکی روی زمین و رقصیدن می باشد.

یکی دیگر از مزایای انجام تمرینات هوازی افزایش سطح آنتی اکسیدان ها و همچنین حذف مولکول های التهابی در بدن است به گونه ای که در سایه انجام تمرینات هوازی احتمال ابتلا به سرطان تا حد زیادی کاهش می یابد.

انجام تمرینات قدرتی نیز می تواند در درمان پروستات موثر باشد چرا که این دسته از تمرینات ورزشی می تواند باعث افزایش توده عضلانی شود و همچنین برای حفظ استخوان های سالم و بهبود تعادل مهم است و از افتادن جلوگیری می کند.

لازم به ذکر است که تمرینات قدرتی شامل  وزنه زدن، شنا و بارفیکس می باشد، همچنین باید یادآور شد که دراز نشست نیز می تواند نشتی ناشی از بی اختیاری استرسی را تشدید کند ازاین رو توصیه می شود قبل از انجام تمرینات ورزشی با تیم پزشکی یا تراپیست فیزیکی  در مورد سطح و نوع تمرینات قدرتی که برای شما ایمن است، مشورت کنید.

آموزش حرکات یوگا موثر در درمان پروستات

به طور حتم یوگا نیز می تواند در درمان و یا کاهش علایم پروستات بسیار تاثیرگذار باشد بنابراین در ادامه به معرفی برخی از حرکات موثر یوگا می پردازیم.

کوبلر

در این حالت که شبیه به نشستن چهار زانو می باشد کف پاها را به یکدیگر بچسبانید و آهسته آهسته زانو ها را به سمت زمین حرکت دهید. این حرکت در باز شدن لگن کمک می کند. Cobbler Pose یک موقعیت نشسته است که از تنش ناحیه لگن می‌کاهد.

سر به زانو

برای قرار گرفتن در وضعیت سر به زانو ابتدا می بایست روی زمین بنشینید و پاها را به مقابل‌تان صاف کنید. زانو های خود را اصلا نباید در این حرکت خم کنید. دستان خود را به صورت صاف و کشیده به سمت نوک انگشتان پا دراز کنید.

تا جایی که بدنتان به شما اجازه می دهد به سمت جلو کشیده شوید و دستانتان را به سمت انگشتان پا بکشید. چانه را به پا بچسبانید و سر به سمت عقب و جلو بچرخانید. در نهایت به آرامی به بالا برگشته و هر دو پا را آزاد کنید. این کار را با پای بعدی هم انجام دهید.

در پایان باید خاطر نشان کرد که میزان اثربخشی تمام تمرینات ورزشی مذکور با میزان فعالیت منظم و صحیح فرد ارتباط مستقیم دارد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***