به گزارش سلام نو، سعید نمکی امروز در مراسم افتتاح پروژههای بهداشتی و درمانی شهرستان فیروز کوه که در بیمارستان امام خمینی (ره) فیروزکوه برگزار شد، گفت: زمانی که پرستارانی را میبینم که حتی با وجود عدم دریافت کارانههایشان پس از ماهها، لحظه ای برای خدمت درنگ نمی کنند، احساس شرمندگی می کنم و مطمئن می شوم که کشور به شدت به این جمعیت، از پزشک و پرستار گرفته تا داروساز و کادر بهداشت نیازمند است.
وی افزود: گاهی در سفر به استانها گلایه های مردمی را میشنویم که وظیفه داریم آنها را رفع و رجوع کنیم و بابت کاستیها عذرخواهی کنیم و اگر همکاری کم خدمتی کرد برخورد کنیم اما برای همکاران دلسوز زیادی که در اقصی نقاط این مملکت در خدمت بیماران و مردم نیازمند هستند نیز باید ایجاد دلگرمی کنیم و حامی آن ها باشیم.
وزیر بهداشت در ادامه گفت: در سالهای پس از انقلاب دستاوردهای بزرگی در عرصه نظام سلامت داشتیم. نتیجه ارزیابی ما در نظام سلامت چه از درون و چه از نگاه کارشناسان از بیرون، دستاوردهای ارزندهای است که در سطح جهان قابل عرضه است.
نمکی ادامه داد: در دولت دکتر روحانی با تکیه بر طرح تحول نظام سلامت و تلاشی که همکارانم پیش از من در وزارت بهداشت انجام دادند، در توسعه زیرساختهای نظام سلامت دستاوردهای قابل توجهی داشتیم که از جمله آنها میتوان به ماندگاری طبیب در نقاط محروم، رسیدگی به بیماریهای خاص و صعبالعلاج، توسعه زیرساختها و کاهش پرداخت از جیب بیماران به خصوص در هزینههای کمرشکن بستری اشاره کرد.
وی یادآور شد: مرحله اول را با کمک عزیزانی سپری کردیم که به عنوان خیرین بزرگوار نظام سلامت یار و یاور مردم بودند، در افتتاح پروژههای امروز نیز شاهد به سرانجام رسیدن پروژه همت و همیاری دو خیر بزرگوار بودیم. در مرحله دوم، طرح تحول نظام سلامت را با تقدم پیشگیری بر درمان و درمان سرپایی بر بستری آغاز کردیم.
نمکی با اشاره به برنامههایی که سه دهه گذشته برای حذف بیماریهای فلج اطفال، سرخک و کزار و توسعه واکسیناسیون و توسعه زیرساختهای پیشگیرانه مثل خانه های بهداشت و مراقبت از گروههای آسیب پذیر مانند زنان باردار و کودکان در کشور انجام شده است، گفت: آن زمان همه مراحل این برنامهها تحت کنترل و اجرای وزارت بهداشت بود اما در حال حاضر برای کنترل حوادث جادهای، بیماریهای قلب و عروق، بیماریهای فشارخون، سرطانها و دیابت نمیتوان تنها به نقش وزارت بهداشت بسنده کرد.
وی با اشاره به محدودیتهای وزارت بهداشت برای کنترل حوادث جادهای، تغییر سبک زندگی مردم برای کمتر بیمار شدن و کاهش آلایندههای زیست محیطی، بر ضرورت ورود سایر دستگاهها تاکید کرد و گفت: در این مرحله مشارکت بینبخشی بسیار لازم و اصلی ترین رکن کار ماست.
نمکی ادامه داد: وزارت بهداشت میتواند به مردم بشارت دهد که اگر شیوه زندگی خود را تغییر دهند به سلامت کشور در آینده کمک کردهاند اما برای مثال آموزش سبک زندگی سالم به فرزندان کشور با مشارکت آموزش و پرورش ممکن می شود.
وزیر بهداشت با اشاره به طرح بسیج ملی کنترل فشار خون یادآور شد: خوشبختانه شهرستان فیروزکوه در این طرح یکی از رتبه های اول را کسب کرد.
وی گفت: در سال ۹۶، ۳۸۰ هزار فوت ثبت شد که از این تعداد ۹۷ هزار فوت به دلیل فشارخون بالا بود که منجر به سکتههای قلبی و مغزی و نارسایی های کلیوی شده بود.
نمکی ادامه داد: حداقل ۴۰ درصد از افراد مبتلا به فشارخون بالا، از بیماری خود خبر ندارند و زمانی متوجه آن می شوند که دچار سکتههای قلبی و مغزی میشوند. فشارخون به عنوان قاتل خاموش به دنبال افراد است تا در نهایت آنها را دچار مشکلاتی همچون دیالیز و سکته کند.
نمکی با ابراز رضایت از روند اجرای این طرح یادآور شد: در ابتدا برنامه ما این بود که از ۴۰ میلیون جمعیت بین ۳۰ تا ۷۰ سال کشور، فشار خون ۵۰ درصد آنها را کنترل کنیم اما خوشبختانه با هوشیاری مردم و همکاری دانشجویان، پرستاران، تکنیسینهای اورژانس، کادر بهداشت در خانههای بهداشت، داروخانهها، آزمایشگاهها، بخش خصوصی، بسیج جامعه پزشکی و سازمان نظام پزشکی، موفق به سنجش فشار خون ۳۰ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر شدیم.
وزیر بهداشت یادآور شد: این درحالی است که آقای ترامپ به مردم التماس می کند که واکسن سرخک بزنند اما این مردم کشور با وجود ادعای پیشرفت در این کار همکاری نمی کنند.
وی افزود: از ۴۰ میلیون جمعیت بین ۳۰ تا ۷۰ سال، موفق به کنترل فشارخون ۷۵ درصد شدیم و دو میلیون و ۷۰۰ هزار مورد جدید پیدا کردیم که مدتها به فشار خون بالا مبتلا بودند اما از آن خبر نداشتند.
نمکی ادامه داد: در این طرح مشخص شد ۱۰ میلیون نفر در مرحله قبل از ابتلا به فشارخون هستند یعنی ۳۰ درصد از این جمعیت از نظر انجمن قلب آمریکا دچار فشار خون هستند چون نُرم آنها از از کشور ما پایین تر است.
وزیر بهداشت افزود: ما برای این حدود ۱۴ میلیون نفر برنامه ریزی ملی کردیم تا بتوانیم در مراحل بعدی کمتر به تختهای سی سی یو و آی سی یو نیازمند باشیم.
وی با تاکید بر ضرورت شناسایی عوامل پیشگیری گفت: ما باید سرچشمهها را ببینیم نه اینکه ته رودخانهها دنبال جنازه و موارد آسیب دیده باشیم.
نمکی از تلاش برای تدوین پروژه ملی با همکاری نیروی انتظامی و وزارت راه برای کاهش حوادث جاده ای خبر داد و گفت: برای کنترل دیابت همچنین با توجه به شیوع بالای افسردگی و مشکلات ناشی از آن نیز قصد داریم برای ارتقای سلامت روان جامعه نیز برنامهریزی کنیم.
وزیر بهداشت یادآور شد: درباره شهرستان فیروزکوه امیدواریم بتوانیم تا پایان سال آینده کمبودهای منطقه در حوزه بهداشت و درمان از جمله کادر درمان را بر طرف کنیم. با توجه به قرار گرفتن این شهرستان در شاهراه عبور و مرور کشوری، امیدواریم بتوانیم بحث تروما و حوادث جادهای را به خوبی کنترل و مدیریت کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نمکی با اشاره به نقش «تله مدسین» و «تله اجوکیشن» گفت: در شهرستان فیروزکوه بهره گیری از این طرحها از برنامههای ماست و به دنبال آن خواهیم بود که از طریق نظارت از راه دور به خصوص در بخش رادیولوژی و سونوگرافی کاستیها را بر طرف کنیم./خبرانلاین