گزارشها حاکی از آن است که رئیس جمهوری مستعفی الجزایر تقریبا در خانه مادرش گوشه گیر شده و جز موارد اندکی اخبار کشورش را دنبال نمیکند.
به گزارش سلام نو، روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط با انتشار گزارشی درباره اوضاع زندگی عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیس جمهوری مستعفی الجزایر پس از استعفا از سمتش نوشت: حدود چهار ماه است که بوتفلیقه به دور از هیاهوی رسانهها و سر و صدای خیابانهای این کشور که وی را ناگزیر به استعفا کرد تقریبا گوشه گیر شده است.
در حال حاضر بوتفلیقه ۸۲ ساله روزگارش را در کنار دو خواهر و یک برادر کوچکترش در اقامتگاه وسیعی در پایتخت الجزایر سپری میکند. او یک برادر دیگر دارد که در فرانسه است و برادر کوچکترش سعید حدود سه ماه است که در بازداشت به سر میبرد.
این اقامتگاه متعلق به مادر مرحومش است که نفوذ قابل توجهی در چند سال اول حکومت بوتفلیقه داشت و گفته میشود به دلیل تأثیر و نفوذ قوی در پسر ارشدش خواستههای بسیاری از افراد را برای وزیر شدن برآورده کرده است.
در همین راستا یکی از اعضای کادر پزشکی ناظر بر ماساژ روزانه بوتفلیقه گفته است که وی بیشتر اوقاتش را در ویلایی سپری میکند که توسط دیوارهای بلند محاصره شده و داخل آن از بیرون قابل مشاهده نیست اما همسایههای این اقامتگاه غالبا دیپلماتهای خارجی هستند که با مبالغ هنگفتی این اقامتگاهها را به دلیل امکانات و امنیت آن اجاره کردهاند. روبهروی ویلای مادر بوتفلیقه ساختمان بوتفلیقه واقع شده است که سالهای مدیدی است جزء املاک رئیس جمهوری مستعفی الجزایر است، این ساختمان در سه طبقه بنا شده و همسایگان آن نیز افراد معمولی هستند و در ورودی آن دو خودروی نظامی وابسته به یگان امنیت ریاست جمهوری است.
عضو کادر پزشکی بوتفلیقه صحنههایی از وی را توصیف میکند و گفته است که بوتفلیقه یک پیراهن فراخ مغربی میپوشد و به سختی توسط ویلچر در مناطق مختلف این باغ حرکت میکند.
طبق گفته افراد کمی که بوتفلیقه که را دیدهاند و غالبا خدمتکار یا عضو کادر پزشکی وی هستند، رئیس جمهوری مستعفی الجزایر اینگونه روزهایش را سپری میکند.
بوتفلیقه جز افراد خانوادهاش و به ویژه با برادرش عبد الرحیم با شخص دیگری دیدار نمیکند و طبق گفته افراد نزدیک به این خانواده که الشرق الاوسط با آنها ارتباط برقرار کرده است، بوتفلیقه به دلیل زندانی شدن برادر و مشاور ارشد سابقش روزگار سختی را سپری میکند و نزدیکان وی تلاش کردهاند تا او را متقاعد به دیدار با احمد قاید صالح رئیس ستاد ارتش الجزایر و یا ارسال پیامی به وی و درخواست برای آزادی سعید کنند که بوتفلیقه درخواست آنها را نپذیرفته و آنگونه که از وی نقل شده به نزدیکانش گفته است: نحوه برخورد با من و وادار کردن به استعفا تأکید میکند که من و خانوادهام در دل طوفان قرار داریم و به همین دلیل هر اقدامی برای آزاد کردن سعید بیهوده است.
بوتفلیقه تقریبا از زمانی که کاخ ریاست جمهوری را ترک کرده و به محل اقامت مادرش منتقل شده این مکان را ترک نکرده است و کارهای شخصی وی را خواهرش زهور انجام میدهد که پس از سعید نزدیکترین فرد به بوتفلیقه و محرم و رازدار اوست.
طبق گفته افراد نزدیک به بوتفلیقه، وی توجه ویژهای به تحولات مسأله برادرش دارد و همواره از عبدالرحیم میخواهد که جزئیات اقدامات انجام شده توسط وکلای سعید را به وی اطلاع دهد.
طبق آنچه از افراد خانواده بوتفلیقه نقل شده است، او جز موارد اندکی اخبار الجزایر و جهان را دنبال نمیکند. وی همچنین توجهی به جنبش مردم ندارد که او را از عرش به فرش کشاند و وی را به یک فرد معمولی تبدیل کرد. بوتفلیقه یک بار به خواهرش زهور گفته است: دلیل اینهمه جفا در حق خودم را نمیدانم، حکومت و کشور را به دستان شیطان سپردم، تروریستها میکشند، مردم از آیندهشان میترسند و اقتصاد در حال سقوط است. مردم از من درخواست کردند و من هم ندای آنها را لبیک گفتم و مسوولیتم را بر عهده گرفتم، امنیت را به کشور بازگرداندم و الجزایر را پس از یک دوره گوشهگیری بینالمللی بزرگ به تمامی محافل جهانی بزرگ بردم. پس از یک دوره قتل و کشتار در میان شهروندان الجزایری میان آنها صلح و آشتی برقرار کردم، با تمامی توانم برای اصلاح نابرابریهای اقتصادی تلاش کردم. شاید من نتوانستم این کار را انجام دهم و شاید افرادی که به آنها اعتماده کرده و مسوولیتهایی بزرگی را به آنها موکول کردم به من خیانت کردند و ارزش اعتماد من را نداشتند اما هیچگاه قصد بدی کردن به کشورم را نداشتم هرگز./ایسنا