گفتنی است بنا به اظهار نظر پزشکان ابتلا به برخی از بیماریها خود میتواند عاملی برای افزایش وزن محسوب شود از این رو در ادامه به بررسی برخی از بیماری ها که منجر به اضافه وزن می شود می پردازیم.
مشکلات غده تیروئید خود می تواند یکی از مهمترین دلایل افزایش وزن محسوب شود چرا که فعالیت غده تیروئید خود تاثیر بسزایی در متابولیسم دارد. به گونه ای که فرد مبتلا به مشکلات غده تیروئید در صورت پیروی از رژیم غذایی مناسب نیز با افزایش وزن مواجه خواهد شد بنابراین در ادامه به نشانه های این عارضه می پردازیم.
ضعف عضلانی
خستگی مزمن
افزایش توده بدنی
ریزش مو
کاهش ضربان قلب
افسردگی
جالب است بدانیم که غدد آدرنال نیز می تواند یکی دیگر از دلایل افزایش وزن محسوب شود چراکه غدد آدرنال مسئول تولید یک هورمون استرس به نام کورتیزول هستند. افزایش سطح این هورمون محرکی برای افزایش وزن در قسمت میانی بدن به خصوص ناحیه شکم می باشد.
باید در نظر داشت که فعالیت نامناسب غدد آدرنال میتواند با علایم متعددی مواجه باشد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهد شد.
انباشت چربی اطراف ناحیه معده
افزایش وزن در ناحیه صورت و گردن و نه دست ها یا پاها
فشار خون بالا
افزایش سطوح قند خون
ضعف ماهیچه ها
بد خلقی
بیماری های مربوط به تخمدان می توان یکی دیگر از دلایل افزایش وزن نام برد چرا که مشکلات تخمدان می تواند عاملی برای برهم خوردن هورمونها شود که خود تاثیر بسزایی در افزایش وزن خواهد داشت. هر چند در این مجال باید یادآور شد که این عارضه نیز ازعلایم مختلفی برخوردار است که در ذیل به آن اشاره خواهد شد.
افزایش توده بدنی، حتی در صورت دنبال کردن یک رژیم غذایی خوب و سالم و فعالیت بدنی کافی
هوس خوراکی های شیرین و لبنیات
انباشت وزن در قسمت پایینی بدن
درد در تخمدان ها
بدیهی است که عملکرد نامناسب کبد خود میتواند در زمره دیگر از دلایل افزایش وزن محسوب شود چرا که در صورت امروز مشکل در کبد بدن می تواند انباشت چربی در قسمت میانی خود را تجربه کند.
لازم به ذکر است که علائم بروز مشکل در کبد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سطوح بالای فشار خون و کلسترول
درد مفاصل
آلرژی ها
مشکلات پوستی
در پایان باید خاطرنشان کرد که ابتلا به دیابت نوع ۲ نیز خود میتواند از دیگر دلایل افزایش وزن محسوب شود.