به نظر می آید نباید منتظر بازگشت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز تخصیصی به تجهیزات پزشکی باشیم. به تعبیر دیگری نزدیک به 15 هزار میلیارد تومان به همین راحتی از بین رفته و دست کسی به آن نمی رسد. برای اینکه متوجه عمق فاجعه شویم بد نیست بدانیم گردش سالانه مالی دارو در کشور چیزی حدود  ۲۴ هزار میلیارد تومان است.

سلام نو – سرویس اقتصادی: پس از آنکه وزیر بهداشت به سرنوشت نامعلوم یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز تخصیصی به تجهیزات پزشکی اعتراف کرد حالا می گوید مافیای دارو شناسایی شده است. حرفی کلی از سوی سعید نمکی در رسانه ها منتشر شده اما خبری از جزئیات آن نیست.

به گزارش سلام نو، واقعیت این است که این روزها و پس از تحریم های یکجانبه علیه ایران شاهد این هستیم که بازار سیاه در حال رشد قابل تاملی است. از قاچاق دارو تا ورود داروهای بی کیفیت و بعضا تقلبی در بازار از جمله آفاتی است که همواره سلامت جامعه را تهدید می کرده است. حالا با جولان دادن مافیای دارو این خطر بیش از پیش هم به منزله تهدید به حساب می آید.

رئیس سازمان غذا و دارو به گم شدن ارز تخصیصی به تجهیزات پزشکی اشاره کرده و گفته است: بدون اغماض با متخلفان واردات دارو برخورد می‌کنیم!  محمدرضا شانه‌ساز، معاون وزیر بهداشت و درمان در این باره اظهار کرده است: این مساله تنها به دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص ندارد بلکه در حوزه‌ها‌ی مختلف هم این موضوع مطرح است. اما چیزی که نظام و دولت به آن رسیده، این است که ما با داشتن سامانه‌های کنترلی قوی و هماهنگ بتوانیم نظارت بیشتری اعمال کنیم. بدون شک با نظارت‌هایی که انجام می‌شود و با پیگیری‌هایی که صورت گرفته است و همچنین برخورد با بعضی از بخش‌های متخلف، تخلفات را کاهش داده‌ایم.

از برآیند این صحبت های این طور می توان استنباط کرد که نباید منتظر بازگشت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز تخصیصی به تجهیزات پزشکی باشیم. به تعبیر دیگری نزدیک به 15 هزار میلیارد تومان به همین راحتی از بین رفته و دست کسی به آن نمی رسد. برای اینکه متوجه عمق فاجعه شویم بد نیست بدانیم گردش سالانه مالی دارو در کشور چیزی حدود  ۲۴ هزار میلیارد تومان است.

رییس سازمان غذا و دارو در گفت و گویی به تاریخ بهمن سال 97 اعلام کرده بود: میزان گردش مالی دارویی کشور سالانه حدود 24 هزار میلیارد تومان است که 10 هزار میلیارد از این میزان، مجموع پرداختی بیمه‌ها و سازمان، 10 هزار میلیارد آن پرداختی از جیب مردم و 4 هزار میلیارد آن بلاتکلیف است.

نبود شفافیت و اطلاع رسانی مناسب از بزرگترین ضعف هایی است که می توان به وزارت خانه تحت کنترل سعید نمکی گرفت. سعید نمکی به عنوان وزیر بهداشتی که از قضا داروساز است تا این لحظه نتوانسته عملکرد قابل قبولی داشته باشد. نمونه اش هم اینکه در مورد اعداد و ارقام فساد دارویی در شرکتهای دارویی دولتی و غیر دولتی تحت نظارت وزارت بهداشت اطلاع رسانی دقیقی صورت نگرفته است.

تحریم دارو قابل کنترل است؟

بیراه نیست اگر بگوییم این روزها یکی از نگرانی های اساسی جامعه را باید تحریم دارو دانست. نگرانی از تامین دارو به ویژه برای بیماری های خاص غیر قابل کتمان نیست. یکی از دروغ هایی که سعی شده بیش از همه در فضای بین الملل اشاعه داده شود تحریم نبودن دارویی کشور است.

با این همه وقتی بانک مرکزی کشور تحریم می شود باید اذعان کرد که این کار عملا تحریم دارویی را در پی خواهد داشت. محمدجواد ظریف در این باره اظهار کرده است: این اقدامشان نشان‌دهنده تلاششان برای مانع شدن از خریدهای بین‌المللی و رسیدن غذا و دارو به مردم ایران است. این اقدام، نقض تمام تعهدات بین‌المللی نه‌تنها برجام بلکه نقض اصول شناخته‌شده بین‌المللی در مصونیت بانک‌های مرکزی است.

غلامحسین مهرعلیان، مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو اخیرا در نشست خبری پنجمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته با بیان اینکه مردم دغدغه ای در تامین داروهای مورد نیاز خود ندارند، گفته است: تامین دارو در چنین شرایطی، کار بسیار دشواری است که با تلاش همه دست اندرکاران صنعت داروسازی کشور صورت می گیرد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***