بعید نیست تا سال 2030 چین و هند بالاتر از کشوری چون آمریکا اقتصادهای برتر جهان لقب بگیرند. ا توجه به روندی که در پیش است هند و چین رقبای سرسختی برای آمریکا هستند که می توانند تا سال های نزدیک پیش رو معادله قدرت در جهان را تغییر دهند.

سلام نو – سرویس بین الملل: شمار زیادی از آینده پژوهان بر این باورند تا ده سال آینده اقتصادهای برتر جهان از بازارهای نوظهور خواهد بود و در این بین بعید نیست تا سال 2030 چین و هند بالاتر از کشوری چون آمریکا اقتصادهای برتر جهان لقب بگیرند.

به گزارش سلام نو، چندی پیش مجله  نشنال اینترست گزارشی منتشر کرده که در آن نوشته شده بود هند، فرانسه، روسیه، ایالات متحده آمریکا و چین قدرتمندترین نیروهای نظامی جهان خواهند شد. «استاندارد چارتر» به عنوان یک شرکت چند ملیتی که خدمات مالی و بانکداری نیز انجام می دهد پیش بینی هایی براساس مولفه هایی نظیر نرخ‌ تبدیل ارز، برابری قدرت خرید و تولید ناخالص داخلی انجام داده که بر اساس آن چین، هند، ایالات متحده آمریکا، اندونزی، ترکیه، برزیل، مصر، روسیه، ژاپن و آلمان ده کشوری هستند که در پیش بینی این مرکز ده اقتصاد برتر کشور خواهند بود.

چینی ها در اقتصاد از اواخر دهه هفتاد میلادی رشد خود را با اعمال اصلاحات اقتصادی آغاز کردند و امروز به عنوان یکی از بازیگران اصلی اقتصاد جهان از تاثیرگذارترین کشورها در اقتصاد جهانی است. مبارزه دولت چین با ریسک های مالی باعث شده تا چین رشد اقتصادی فراتر از حد انتظاری داشته باشد. چین با روندی که در پیش گرفته می تواند قدرت برتر جهان در حوزه اقتصاد باشد. این روزها که جنگ تجاری بین آمریکا و چین در جریان است اگر چه مشکلاتی برای چینی ها به وجود آمده اما از سویی دیگر چنانچه این جنگ با موفقیت چینی ها به پایان برسد این کشور می تواند به توسعه اقتصادی خود تسریع ببخشد.

درباره هند هم باید بسیاری از تصوراتی که در ذهنمان هست را دور بریزیم. بسیاری از ما تصویری که از کشور هند داریم کشوری مستعمره و پر از فقر، فاقد رفاه و امکانات بهداشتی و کشوری با اختلاف طبقاتی بالا است. اگر چه این مورد آخر یعنی اختلاف طبقاتی بالا پر بیراه نیست اما نگاهی به آمار و ارقام حکایت از آن دارد که هند با سرعت شگفت انگیزی در حال پیشرفت است.

کشور هند احتمالا به لحاظ حجم اقتصادی از ایالات متحده تا سال 2030 پیشی گرفته و بتواند نام خود را به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان مطرح کند. استاندارد چارتر، غول خدمات مالی انگلیسی پیش بینی کرده هند دومین کشور برتر اقتصادی در سال 2030 خواهد بود. طبقه متوسط جهان در سال 2030، از یک میلیارد به سه میلیارد نفر افزایش پیدا می کند و از آنجایی که طبقه متوسط نیروی محرکه ی اصلی اقتصاد جهان هستند، هند و چین رشد قابل قبولی خواهند داشت.

بر اساس گزارش سازمان توسعه و همکاری های اقتصادی،هند سریع‌ترین رشد اقتصادی را در بین اقتصادهای جی ۲۰ دارد. تقویت زیرساخت‌ها در هند و اشتغال‌زایی ایجاد شده باعث شده تا قدرت خرید هندی ها بیشتر شود.

کارشناسان زیادی این گزاره را مطرح می کنند که چیرگی شرق بر غرب در حال اتفاق افتادن هست. اگر چه این امر می تواند زمان بر باشد. سال های سال است ایالات متحده آمریکا بازیگر اصلی اقتصاد جهانی است. از آغاز قرن بیست و یک تاکنون ایالات متحده آمریکا تلاش کرده تا بر جهان چه به لحاظ سیاسی و چه به لحاظ اقتصادی سلطه پیدا کند. با این حال امروز باید اذعان کرد که هژمونی آمریکا متزلزل شده است. تزلزلی که اگر چه در رویکردهای سیاسی آمریکا ممکن است فعلا ظهور و بروز نداشته باشد اما به هر شکل تردیدی نیست که در زمانه فعلی اقتصاد تعیین کننده ترین فاکتور قدرت است. با توجه به روندی که در پیش است هند و چین رقبای سرسختی برای آمریکا هستند که می توانند تا سال های نزدیک پیش رو معادله قدرت در جهان را تغییر دهند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***