در حالی که آلزایمر بیشتر در افراد مسن شایع است، اما گاهی در جوانان 20-30 ساله نیز نیز رخ می دهد. آلزایمر در این سنین به عنوان آلزایمر زودرس شناخته می شود. کارشناسان هنوز نمی دانند که چه چیزی باعث ایجاد آلزایمر در جوانان می شود.

برخی افراد سه ژن اصلی برای این بیماری دارند که از طریق آزمایش­های ژنتیکی می توان آن­ها را شناسایی کرد. برخی دیگر به دلیل مشکلات قلبی عروقی در خون رسانی به مغز مشکل دارند. به همین دلیل است که آلزایمر معمولاً با دیابت، سکته مغزی و بیماری های قلبی همراه است.

آلزایمر زودرس ممکن است در اثر آسیب مغزی به لوب­ها در قسمت جلویی و طرفین مغز ایجاد شود. این نوع زوال عقل باعث ایجاد تغییر در شخصیت و تکلم می شود.

علائم آلزایمر در جوانان

●      تغییرات حافظه

تغییرات حافظه یکی از علائم زوال عقل است. افراد مبتلا به این مشکل تلاش می کنند افکار را در ذهن خود نگه دارند. آن­ها فراموش­کار می­شوند و اغلب کلمات را به یاد نمی­آورند. در زوال عقل زودرس، مشکلات حافظه کمتر به چشم می خورند.

●      ترس از تغییر

افراد مبتلا به زوال عقل زودهنگام، با هر نوع تغییری مخالفند. آن­ها می ترسند چیزهای جدیدی را امتحان کنند یا از یک روال منحرف شوند زیرا انجام این کار باعث می شود احساس امنیت نکنند. چسبیدن به یک روال ثابت به آن­ها کمک می کند تا با سردرگمی ناشی از این بیماری کنار بیایند.

●      گم شدن

افراد مبتلا به زوال عقل اغلب در مکان­های جدید بیشتر گم می­شوند و متوجه نمی­شوند کجا هستند. آن­ها همچنین ممکن است برای رفتن به مکان­هایی که قبلاً بارها آنجا بوده اند، نیاز به مکان یاب داشته باشند.

●      تغییر شخصیت

کاملاً طبیعی است که در طول روز رفتارتان چندین بار تغییر کند اما طبیعی نیست که شخصیت فرد به شدت و به طور ناگهانی کاملاً عوض شود. تغییراتی که در مغز رخ می دهد می تواند اعتماد به نفس را کاهش داده و تغییرات عمده ای در شخصیت فرد ایجاد کند.

●      تصمیم گیری های ناگهانی و بد

اگرچه این مورد به خودی خود نشانه زوال عقل نیست، اما می­تواند نشان هشداری برای آن باشد. عدم توانایی در برنامه­ریزی، سازماندهی، تمرکز و استدلال می­تواند انجام کارهای مختلف مرحله­ای مانند آشپزی یا لباس پوشیدن را با مشکل مواجه کند.

●      عدم توانایی در یادگیری مهارت های جدید

یادگیری مهارت­های جدید برای افراد مبتلا به زوال عقل بسیار دشوار است. این شرایط توانایی خواندن آن­ها را تحت تأثیر قرار می­دهد و آن­ها اغلب باید توجه زیادی برای یادگیری داشته باشند.

تشخیص بیماری آلزایمر

تشخیص اشتباه در آلزایمر در اوایل بیماری بسیار شایع است. بیشتر افراد آلزایمر را تنها با مشکلات حافظه ارتباط می­دهند، اما احتمالاً به جای مشکل حافظه، مشکلات دیگری مانند نقص در بینایی، تکلم و رفتاری دارند و این موارد پزشک را در تشخیص درست، دچار مشکل می­کند.

جلوگیری از بروز آلزایمر زودرس

هیچ راهکار اثبات شده ای برای جلوگیری از زوال عقل وجود ندارد. با این وجود شواهد محکمی وجود دارد مبنی بر اینکه یک شیوه زندگی سالم شامل فعالیت بدنی، رژیم غذایی سالم و یادگیری مادام العمر، می تواند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.

رژیم غذایی سرشار از میوه ها، سبزیجات، حبوبات و غلات سبوس دار مانند رژیم مدیترانه ای می تواند از بروز مشکلات قلبی و عروقی جلوگیری کند که می­تواند مشکلاتی در خونرسانی به مغز ایجاد کند و موجب بروز آلزایمر شود.

اما با تمرین این عادات ساده، می توانیم بدن و ذهن جوانی داشته باشیم.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***