به گزارش سلام نو، این نشریه نوشت: مجموعهای از موشک های کروز و پهپادهایی که ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور) به قلب صنعت نفت عربستان سعودی اصابت کرد حمله دقیقی به پارادایم غالب جهانی بود. این حملات بیانگر یک تحول عظیم جهانی است که در آن چین، روسیه و قدرت های منطقهای مانند ایران به دنبال ریشهکن کردن هژمونی نظامی آمریکا هستند.
این تغییر در خاورمیانه بیش از هر جای دیگری مشهود است؛ جایی که عدم انسجام در سیاست خارجی دولت دونالد ترامپ کاملا مشهود است.
فارن پالیسی با بیان اینکه «اهمیت تاریخی تحولات خاورمیانه در مصاحبه اخیر سردار قاسم سلیمانی نمایان شد» افزود: سردار سلیمانی در این مصاحبه چشم انداز منطقهای منتهی به جنگ حزبالله و اسرائیل در سال ۲۰۰۶ را تشریح کرد.
این رسانه آمریکایی اذعان کرد: طی یکو نیم دهه گذشته، جنگهایی که واشنگتن و متحدانش علیه اردوگاه تحت رهبری ایران به راه انداختهاند، همگی ناموفق بودهاند. حزبالله در سال ۲۰۰۶ اسرائیل را به بنبستی خونین کشاند. نفوذ ایران در عراق تثبیت شده است. ایران و متحدانش در سوریه پیروز شدهاند. این در حالی است که کارزار «فشار حداکثری» دولت ترامپ نتوانسته است ایران را به زانو در آورد.
نویسنده فارن پالیسی با تاکید بر اینکه «بیش از پیش نمایان شده است که دولت آمریکا نه عزم سیاسی و نه قابلیت حضور در اقدامات نظامی ادامهدار در خاورمیانه را ندارد» نوشت: کاخ سفید در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ به صراحت اعلام کرده که قصد دارد حضور نظامی خود را در سوریه و افغانستان کاهش دهد. علاوه بر این، هر چند ترامپ حضور نیروهای آمریکایی را در خلیج فارس افزایش داده است، قلدری و تندخویی وی این استنباط را ایجاد کرده که ایالات متحده یک شریک قابل اعتماد نیست. این موضوع تغییر توازن جهانی فارغ از ابتکارات امنیتی و اقتصادی به رهبری آمریکا را تسریع کرده است.
فارن پالیسی در خصوص مصادیق رویگردانی کشورهای دنیا از رویکردها و ابتکارات آمریکا نوشت: در حالی که ترامپ به دنبال ایجاد یکجانبهگرایی متصلب است بقیه کشورهای دنیا به وضوح تمایل خود را برای ایجاد یک نظم قاعدهمحور مبتنی بر چندجانبهگرایی نشان دادهاند. این مساله در تلاشها برای نجات توافق هستهای سال ۲۰۱۵ با ایران و ایجاد موسسات منطقهای جدید مانند «بانک آسیایی زیرساختهای سرمایهگذاری» نمایان است.
این مجله افزود: آمریکا و متحدان بزرگ اروپایی و منطقهای آن دیگر دیدگاه یکپارچه و منسجمی درباره خاورمیانه ندارند. این موضوع نه تنها در رویکرد ترامپ به عقب نشینی نیروها از سوریه بلکه در تلاش وی برای لغو توافق هستهای با ایران نیز مشهود است.
به نوشته فارن پالیسی، ائتلافی از کشورهای عربی و اسرائیل که دولت ترامپ علیه ایران بسیج کرده بود اینک نشانههای جدی متلاشی شدن آن آشکار شده است. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در جدال برای حیات سیاسیاش گرفتار شده است. متحدان سعودی و اماراتی ترامپ شاید مثل بیشتر جامعه جهانی به این باور برسند که تعامل با ایران اقدامی اساسی برای کاهش تنشهای منطقهای و یافتن راهحلهای سیاسی برای بسیاری از بحرانهای خاورمیانه است.
این بدان دلیل است که پیشبینی آینده برای کشورهای خلیج فارس روشنتر شده است و آن اینکه: ایالات متحده در حال ترک خاورمیانه است. این کشورها مدتهای زیادی است که از ترس از دست دادن چتر امنیتی آمریکا که در خشم آنها از دیپلماسی دولت باراک اوباما با ایران ریشه دارد، دچار هراس شدهاند. با این حال، پس از تحریک ترامپ به تشدید تنش و مناقشه با ایران، خودداری وی از استقرار نیروی نظامی پس از حملات اخیر در عربستان باعث شده است تا آنها در راهبردهای امنیتی خود به صورت بنیادین تجدید نظر کنند./ ایرنا