سلام نو – سرویس اجتماعی: باز هم از بامداد امروز بوی نامطبوعی در پایتخت به مشام می رسد. از عصر امروز این بو در بسیاری از مناطق مرکزی تهران حس شده است. بیش از یک سال است که این بوی نامطبوع دست از سر شهر تهران برنداشته است.
به گزارش سلام نو، از فردای روزی که در سال 97 این بوی نامطبوع در سطح تهران پیچیده است تا همین امروز هیچکس پیدا نشده که مسئولیت این مساله را بپذیرد. در این بین فقط شاهد اتهام زدن دستگاه ها به یکدیگر هستیم.
شهرداری تهران تیمهایی را برای بررسی منبع انتشار بو مشخص کرده بود که بر اساس آن پدیده اینورژن یا وارونگی هوا و همینطور رطوبت رابطه معناداری با انتشار بوی نامطبوع در تهران ندارد. شرکت آب و فاضلاب تهران هم گزارشی داده که بر اساس آن شبکه آب و فاضلاب ماندگی آب که سبب انتشار گازهای متصاعد شود ندارد و بیشتر تجمع فاضلاب در سمت شرق تهران است. در نتیجه هنوز دلیل اصلی بوی نامطبوع مشخص نشده است.
بررسی سناریوهای چرایی این بوی نامطبوع به ما نشان می دهد که صنایع مستقر در جنوب تهران به خاطر انتشار آلاینده ها می توانند نقش زیادی در بوی نامطبوع تهران داشته باشند. طی روزهای اخیر ( ۱۶ آذرماه تاکنون)کارخانه های سیمان جنوب تهران و پالایشگاه ری از سوخت مازوت و نیروگاه باقرشهر نیز از گازوئیل استفاده کرده اند که استفاده از این سوختها علاوه بر افزایش ذرات معلق در هوای محیط، گازهای دی اکسید گوگرد را نیز به محیط انتشار می دهند. در جنوب تهران مراکز آلوده کننده محیط زیستی شامل کارخانه سیمان، پالایشگاه ری و نیروگاه جنوب تهران، دامداری ها، کشتارگاه ها، تصفیه خانه فاضلاب، تخلیه فاضلاب به رودخانه ( با حجم حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب ) مرکز دفن زباله شهر تهران و ... فعالیت دارند.
چند روز پیش محمد تقیزاده، معاون امور عمرانی استاندار تهران با اشاره به جزئیات دومین جلسه بررسی منبع یا منابع انتشار بوی نامطبوع تهران اظهار کرد: مقرر شد سه دستگاه شهرداری تهران، آبفا و محیط زیست نتیجه بررسیهای خود را ارائه دهند و در راستای دستیابی به نتیجه، جلسات بررسی منبع یا منابع انتشار بوی نامطبوع تهران به صورت هفتگی تا جمعبندی قطعی ادامه داشته باشد.
تقی زاده همچنین اظهار کرده است: شهرداری 80 نقطه به عنوان نقاط انفصال شبکه فاضلاب که به طور معمول تجمع فاضلاب نیز در آنها اتفاق میافتد، را معرفی کرد که ممکن است منبع بوی نامطبوع تهران باشد که آبفا این موضوع را رد کرد با این حال مقرر شد که این نقاط توسط شهرداری به مجموعه آبفا برای بررسی و تهیه گزارش معرفی شود.
صنایع دامی، آبفا و آرادکوه دیگر متهمان انتشار بوی نامطبوع تهران هستند. مساله ای که از سوی صدرالدین علیپور، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران تکذیب شده است. او با بیان اینکه باید بر اساس دیتاهای علمی سخن گفت، اظهار کرده است: در ۴، ۵ روزی که شهروندان تهرانی بوی نامطبوع را احساس کرده بودند هوای تهران غبار بالایی داشت، میزان گوگرد افزایش داشت. با پدیده اینورژن رو به رو بودیم و هوا مرطوب بود که این موارد عیناً در تمام روزها تکرار شده بود.
در شرایطی که هیچکس مسئولیت بوی نامطبوع تهران را نمی پذیرد رئیس سازمان مدیریت بحران گفته یکی از دستگاهها دروغ می گوید. نجار اظهار کرده است: در بررسیهایی که سال گذشته انجام دادیم برای خود من مسجل شد که یک دستگاهی کتمان حقیقت میکند. باید منتظر ماند و دید آیا در نهایت پاسخی به چرایی انتشار این بوی نامطبوع داده می شود یا امسال هم بدون پاسخگویی به این مساله به پایان می رسد و سال آینده باز هم ماجرا بر همین پاشنه خواهد چرخید..