اعضای فراکسیون ورزش مجلس بر استفاده از ظرفیت دیپلماسی برای لغو تصمیم سیاسی AFC تأکید کردند.
به گزارش ایسنا، نشست اضطراری فراکسیون ورزش مجلس با مسعود سلطانی فر، وزیر ورزش و جوانان ظهر امروز (یکشنبه 29 دی) در پی تصمیم اخیر کنفدراسیون فوتبال آسیا درخصوص محرومیت نمایندگان ایران در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
یوسفی: تصمیم AFC مصداق دخالت سیاست در ورزش است
همایون یوسفی عضو فراکسیون ورزش با اشاره به اساسنامه کمیته ملی المپیک هرگونه دخالت سیاسی در ورزش را ممنوع دانست و عنوان کرد: بر این اساس کنفدراسیون فوتبال آسیا مرتکب یک تخلف بزرگ شده است که پیگیری حقوقی آن می تواند از طریق دستگاه های رسمی جمهوری اسلامی ایران به فیفا و سایر مراجع بین المللی صورت گیرد.
بر اساس گزارش خانه ملت، وی با یادآوری اینکه ما حتی در زمان جنگ نیز در سال 64 مسابقات بین المللی ورزشی با حضور نمایندگان کشورهای مختلف را برگزار کردیم، افزود: ضرورت دارد که تیم های باشگاهی حاضر در لیگ قهرمانان آسیا شکایتی حقوقی تنظیم و در این راستا اعتراض خود را به مراجع بالاتر اعلام کنند.
نعمتی: روحانی و ظریف ورود کنند
بهروز نعمتی نماینده مردم تهران در مجلس نیز با تاکید بر اینکه سلب حق میزبانی از نمایندگان فوتبال ایران یک مسئله کاملا سیاسی است، اظهار داشت: متاسفانه با وجود بهره مندی از کرسی های مهمی که در کنفدراسیون فوتبال آسیا داریم، اما همواره در قبال تصمیمات AFC که عمدتاً با فشار و نفوذ سعودی ها بوده است، موضعی منفعلانه داشته ایم.
وی خواستار ورود رئیس جمهور، معاون اول و وزیر امور خارجه به این موضوع شد تا از حقانیت مردم ایران دفاع شود.
عضو فراکسیون ورزش تصریح کرد: باید بدانیم که تیم های عربی به دنبال این هستند که با اعمال فشار علیه ایران این واکنش را از مسئولان دولتی ایران در رسانه ها دریافت کنند که ایران نمی خواهد در مسابقات شرکت کند، بنابراین باید در اظهارنظرها کاملا منطقی رفتار کنیم.
احمدی لاشکی: در فدراسیون فوتبال آشفتگی داریم
قاسم احمدی لاشکی نیز با بیان اینکه متاسفانه ما در حوزه داخلی در کنفدراسیون فوتبال با یک آشفتگی مواجه هستیم، افزود: نبود مدیریت در فدراسیون فوتبال به گستاخ شدن AFC و نفوذ کشورهای عربی در آن تاثیرگذار است. انتظار داریم نماینده ایران در AFC آقای تاج از ظرفیت خود استفاده کند و جلوی این تصمیم سیاسی را بگیرد.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نیز با تاکید بر اینکه مسئولان داخلی به دور از یک فضای احساسی در شرایط فعلی باید در این زمینه یکصدا یک تصمیم را اتخاذ کنند، گفت: تصمیم ما باید به نحوی باشد که امنیت در داخل ایران به گوش جهانیان برسد.
یوسف نژاد: باید فنی و سنجیده پاسخ دهیم
علی اصغر یوسف نژاد، تصمیم اخیر AFC را یک تصمیم کاملا سیاسی دانست و خواستار یک واکنش واحد، فنی و سنجیده به این مسئله و همچنین مشارکت بیشتر دولت و وزیر امور خارجه به این موضوع شد.
ذوالقدر: تیمهای خصوصی و دولتی یک صدا باشند
سیده فاطمه ذوالقدر با یادآوری اینکه در حال حاضر 4 نماینده ایران در رقابت های جام باشگاه های آسیا متشکل از باشگاه های دولتی و خصوصی هستند، گفت: ضرورت دارد که 4 باشگاه متحد و با یک صدا، یک تصمیم اتخاذ کنند.
بت کلیا: فوتبال ایران افتخار آسیا است
یوناتن بت کلیا با تاکید بر اینکه فوتبال ایران باعث افتخار آسیا بوده است، افزود: تماشاگران ایرانی و فوتبال ایران همواره در آُیا سرآمد بوده و آسیا باید از وجود ایران به خود ببالد.
مطهری: اگر کوتاه بیاییم تیمهای ملی هم از حق میزبانی محروم میشوند
علی مطهری نیز با بیان اینکه اگر امروز در مواجهه با تصمیم سیاسی AFC عقب نشینی کنیم و ایستادگی نداشته باشیم، محرومیت در مرحله بعد نصیب تیم های ملی ما خواهد شد، تصریح کرد: ظاهرا اقدامات و تلاش های لازم در این راستا صورت گرفته ولی تصمیم AFC جدی است و هیچ راهی جز عدم مشارکت در مسابقات پیش روی نمایندگان ایران در این مسابقات نیست.
کواکبیان: دستگاه دیپلماسی در قبال تصمیم اخیر AFC فعالانه عمل کند
مصطفی کواکبیان نیز در این خصوص موضع کمیته ملی المپیک، باشگاهها و فدراسیون فوتبال در قبال تصمیم اخیر AFC را خوب و مناسب ارزیابی و تصریح کرد: دستگاه های دیپلماسی کشور باید همزمان با فدراسیون رایزنی های خود را در خارج از کشور داشته باشد.
علیرضا محجوب اضافه کرد: تصمیم درخصوص مواجهه با تصمیم اخیر AFC را باید به خود باشگاه ها واگذار کرد ولی حضور در یک زمین کشور ثالث توهین بزرگی برای ما به شمار می آید.
تابش: تصمیمگیری توسط خود تیمهای باشگاهی صورت میگیرد
در پایان این نشست محمدرضا تابش رئیس فراکسیون ورزش مجلس اقدام نابخردانه AFC درخصوص محرومیت تیم های باشگاهی ایران را محکوم و تصریح کرد: این اقدام توهین آمیز باید در دستگاه های مختلف در یک فضای عقلانی پیگیری شود و انتظار داریم فقط تصمیمات به اقدامات سلبی و عدم حضور در مسابقات محدود نشود، بلکه افکار عمومی انتظار دارد که اقدامات ایجابی مناسب نیز در این راستا صورت گیرد.
وی با بیان اینکه تشکیل کمپین در جهت حمایت از تصمیماتی که تیمها میگیرند هم باید صورت گیرد، اضافه کرد: قطعاً مجلس و دولت با یکدیگر هم نظر بوده و طی دو روز گذشته نیز شاهد بودیم که رسانه ها نیز یکصدا خواستار حفظ عزت و اقتدار ملت ایران در قبال تصمیم سیاسی AFC بودند.
تابش تصریح کرد: تصمیمگیری در این خصوص توسط خود تیمهای باشگاهی واگذار شده است و این موضوع از طریق دیپلماسی حتی دیپلماسی پارلمانی پیگیری خواهد شد./
انتهای پیام