لندن – ایرنا – تازه ترین گزارش دفتر آمار ملی انگلیس که روز سهشنبه منتشر شد نشان میدهد که این کشور در جریان دو تحول مهم سیاسی انتخابات سراسری و خروج این کشور از اتحادیه اروپا، هیچ رشد اقتصادی را تجربه نکرده است.
بر اساس این گزارش رشد اقتصادی انگلیس در سه ماهه آخر سال گذشته میلادی صفر درصد گزارش شده است. همچنین نرخ دخلوخرج خانوارها تنها ۰.۱ درصد رشد داشته که این میزان ضعیف ترین حد در چهار سال گذشته بشمار میرود.
رشد اقتصادی انگلیس در سه ماهه سوم سال گذشته میلادی هم رشد چندانی را تجربه نکرد و عملا از رکود اقتصادی جان سالم به در برد.
بر اساس گزارش دفتر آمار ملی انگلیس، اقتصاد این کشور در سه ماههی منتهی به سپتامبر ۰.۳ درصد رشد داشته که این کمترین میزان رشد اقتصادی در ۷ سال گذشته به شمار می رود.
کارشناسان با اشاره به عملکرد ضعیف اقتصاد انگلیس در ماههای اخیر پیشبینی می کنند که رشد اقتصادی این کشور بر اثر پیامدهای اقتصادی ناشی از برگزیت، کاهش بیشتری را تجربه کند.
بانک مرکزی انگلیس پیشبینی کرده که پیش از پایدار شدن اقتصاد انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا، این کشور دچار رکود اقتصادی خواهد شد.
از سویی ابهامات ناشی از تمدید مهلت خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در یک سال گذشته منجر به بسته شدن چندین کارخانه خودروسازی و خروج شمار زیادی از دفاتر شرکتهای خارجی از انگلیس شد.
انگلیس قرار بود ۲۹ مارس سال گذشته میلادی از اتحادیه اروپا خارج شود که به دلیل مخالفت نمایندگان مجلس با طرح دولت درباره چگونگی اجرای برگزیت به ۳۱ اکتبر موکول شد. پس از آنکه دولت اقلیت بوریس جانسون، نتوانست حمایت نمایندگان مجلس را برای اجرای برگزیت در ۳۱ اکتبر کسب کند، خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شد. وی موفق شد در انتخابات اکثریت مطلق کرسی های پارلمان را کسب و لایحه خروج از اتحادیه اروپا را در تاریخ ۳۱ ژانویه تصویب کند.
انگلیس تا پایان سال جاری بدون داشتن حق رای، تابع قوانین اتحادیه اروپا خواهد بود. دو طرف در این مدت فرصت دارند تا درباره آینده همکاریهای تجاری به توافق برسند.
از سویی وزیر امور خارجه انگلیس برای توسعه مناسبات اقتصادی این کشور، راهی آسیا شده است. او تاکنون تفاهمنامههایی را با مقامهای استرالیایی، ژاپنی و مالزیایی امضاء کرده است.