سلام نو – سرویس اجتماعی: نداشتن اخلاقیات ثابت خصیصه بارز کسانی است که درگیر اختلال دوقطبی هستند. این اختلال در کشور ما در بین کسر قابل توجهی از افراد وجود دارد. تاکنون ریشه این بیماری به صورت دقیق کشف نشده است.
به گزارش سلام نو، احتمال زیاد بسیاری از ما در اطرافمان افرادی که خیلی زود خوشحال می شوند و خیلی هم زود ناراحت و افسرده می شوند را دیده ایم. اگر چه ریشه اصلی این بیماری ناشناخته است اما برخی عوامل هستند که در کم یا زیاد شدن این اختلال نقش قابل توجهی دارند.
اختلال دو قطبی را نمی توان مانند سایر بیماری ها توسط آزمایش خون، اشعه ایکس یا معاینه فیزیکی که می توانند یک تشخیص قطعی را ارائه دهند، تشخیص داد. این تشخیص براساس مجموعه معیارهایی صورت می گیرد که فرد باید واجد آن ها باشد تا به عنوان فرد مبتلا به دو قطبی در نظر گرفته شود..
افزایش مفرط انرژی در کنار بی قراری، حس خودبزرگ بینی، صحبت بدون وقفه و عدم تمرکز، قضاوت های غلط، ولخرجی و یا خساست، افزایش تمایلات جنسی، رفتارهای ضدونقیض، پرخاشگری، سوءمصرف الکل و مواد مخدر و ... از عواملی است که افراد دو قطبی به آن دچار می شوند.
از تفاوت های بیولوژیکی، وراثت، تغییرات هورمونی و عوامل محیطی به عنوان بیشتری دلایل ابتلا به اختلال دوقطبی یاد می شود. در این بین عوامل محیطی بیش از دیگران حائز اهمیت است. استرس زیاد و یا دست و پنجه نرم کردن با تجربه های سخت زندگی بیشترین نقش را در درگیری افراد با اختلال دوقطبی دارد.
اختلال دوقطبی که از آن با عنوان افسردگی شیدایی هم یاد می شود از چند روز تا چند ماه به طول میانجامند و معمولاً شدت آنها باعث میشود که بیمار نیازمند درمان جدی به صورت بستری یا همراه با مراقبت زیاد باشد. نکته مهم اینجا است که بعد از فروکش کردن علایم این تصور که اختلال دو قطبی ریشه کن شده نادرست است و امکان بازگشت آن وجود دارد.
روز جهانی اختلال دو قطبی (World Bipolar Day) همزمان با تولد ونگوک یعنی ۳۰ مارس برابر با ۱۰ فروردین است. نامگذاری این روز برای روز جهانی دو قطبی (WBD) نخستین بار از سوی شبکهٔ آسیایی اختلال دو قطبی (ANBD)، بنیاد جهانی دو قطبی (IBFP) و جامعه جهانی دو قطبی (ISBD) انجام شد. خود ونگوگ مبتلا به دوقطبی بوده است.
انواع توت شامل تمشک، زغال اخته و ...، غلات، لبنیات، سیب، پرتغال، موز، شکلات تیره و چای گیاهی از مواد طبیعی هستند که برای درمان اختلال دوقطبی توصیه می شود. موارد ذکرشده معمولا در جهت بالا بردن ایمنی و کاهش اضطراب و تنش بسیار موثر هستند.
بیماری اختلال دوقطبی و یا به تعبیر چرچیل – که خودش به آن مبتلا بود – سگ سیاه در کودکان در هر سنی ممکن است رخ دهد. این مساله بسیار مهم است که والدین فرزندان از علائم منحصر به فرد آگاهی داشته باشند. آنها باید به عملکرد، احساسات و سابقه خانوادگی این اختلال کاملا توجه کنند و با تشخیص به موقع، یک برنامه درمانی برای مدیریت علائم می تواند ایجاد شود.