سلام نو – سرویس اجتماعی: همه ساله در ایام ماه مبارک رمضان فضای مجازی پر می شود از نکات مهم تغذیه برای کسانی که قصد روزه داری دارند. امسال اما با توجه به اینکه ایمنی بدن به خاطر شرایط خاص کرونا بسیار حائز اهمیت است نکات مهم دیگری وجود دارند که لازم است به آن توجه ویژه ای داشت.
به گزارش سلام نو، واقعیت این است که شیوع ویروس کرونا هیچ منافاتی با روزه گرفتن ندارد. ضمن اینکه سازمان جهانی بهداشت هم در آستانه ماه رمضان با اشاره به همین امر بیانیه ای صادر کرد و تاکید کرد روزه داری بر شیوع کرونا هیچگونه تاثیری ندارد. با این وجود نیاز است تا روزه داران در این ایام نسبت به ایمنی بدن خود نکات تغذیه ای را با توجه بیشتری رعایت کنند.
وزارت بهداشت تاکید دارد که روزه داران از مصرف مکمل های پروتئینی بین وعده افطار تا سحر خودداری کنند. مصرف سرخود این مکمل ها باعث ایجاد بار اضافی بر کبد و کلیه می شود و این روزها که ویروس کرونا این دو عضو بدن را هدف گرفته مصرف مکمل ها می تواند خطراتی برای افراد داشته باشد.
باید توجه داشته باشیم سه وعده سحر، افطار و شام لازم است و به هیچ عنوان از برنامه غذایی فرد روزه دار حذف نشود. در این بین مصرف شش گروه غذایی در شرایطی که ویروس کرونا شیوع پیدا کرده از اهمیت دوچندانی برخوردار است.
نان و برنج و ماکارونی و ... حتما باید در برنامه مصرفی ما باشد. سعی کنیم نیمی از غلات و نان مصرفی خود را از نوع سبوس دار انتخاب کنیم. سبزی هایی نظیر کاهو، اسفناج، کلم، هویج، بادمجان، نخود سبز، لوبیاسبز، کدو، فلفل و قارچ و ... نیز باید در یک شبانه روز در برنامه غذایی ما جای داشته باشد.
از خوردن میوه و یا آبمیوه های طبیعی نیز نباید به هیچ عنوان غافل شد. انواع مرکبات، سیب، کیوی و حتی کمپوت و میوه های خشک کمک زیادی به فرد روزه دار می کند. متخصصان تغدیه تاکید زیادی روی مصرف سبزی و میوه در روزهای ماه رمضان دارند چرا که تامین ویتامین کافی توسط این دو گروه غذایی به تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با کووید – 19 کمک می کند.
از پروتئین هم نباید غافل شد. گوشت قرمز، ماهی، میگو، بلدرچین، تخم مرغ و ... به مقدار کافی از نیازهای جدی برای افراد روزه دار است. البته باید توجه داشت مصرف غذاهای پرپروتئین می تواند تشنگی را در فرد بیشتر کند. بر همین اساس نیازمند تنظیم میزان این گروه غذایی به ویژه در وعده سحری هستیم. در این بین مصرف حبوبات همچون نخود و لوبیا، عدس و لپه و ماش و ... در کنار مغزها شامل گرد، بادام، فندق، گردو، پسته، بادام زمینی و ...نیازهای بدن را در این ایام تامین می کند.
انواع لبنیات نظیر شیر و ماست و پنیر و دوغ و کشک هم ضمن تامین کلسیم و فسفر و بخشی از پروتئین در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارند. البته نیاز است تا لبنیات کم چرب بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.
باید دقت داشت مصرف بی رویه خوراکیهای شیرین و غذاهای سرخ شده و نمکی منجر به ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می شود. به گفته مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت خشکی دهان و گلو یکی از عوامل زمینه ساز برای فعالیت ویروس کرونا است. عبداللهی با اشاره به این امر اظهار کرده اگر ما در وعده سحر در کنار غذایی اصلی مقدار کافی سبزی، صیفی و سالاد مصرف کنیم از کم آب شدن بدن پیشگیری میکند. مصرف کافی سبزی و صیفی و سالاد توصیه میشود چرا که هم حاوی مقادیر زیادی آب وجود دارد که در طول روز از کم آب شدن بدن، خشکی گلو و دهان جلوگیری میکند و هم این که این مواد غذایی حاوی ویتامینهایی مثل آ و سی هستند که برای تقویت سیستم ایمنی و عملکرد طبیعی بدن لازم است.
مصرف آب و نوشیدنی در فاصله افطار تا سحر همیشه توصیه میشده است. با این وجود این روزها که ویروس کرونا نگرانی زیادی بین مردم ایجاد کرده توصیه به نوشیدن آب پس از افطار بیش از پیش به افراد روزه دار توصیه می شود.