گردشگری مجازی در هفته های اخیر به کمک اقتصاد گردشگری آمده است. با این حال این نوع گردشگری برای جامعه ایران مفهوم جدیدی است و هنوز بین مردم جا نیفتاده است.

سلام نو – سرویس اقتصادی: گردشگری مجازی مقوله جدیدی برای فعالان گردشگری نیست ولی برای عموم ایرانیان واژه ای ناآشنا است. این روزها به خاطر کرونا گردشگری مجازی بین بخشی از جامعه طرفدار پیدا کرده است. هرچند این مساله هم تغییر محسوسی در اقتصاد گردشگری ایران در دوران کرونا ایجاد نکرده است.

به گزارش سلام نو، حضور مجازی و غیرفیزیکی گردشگر در مکان موردنظر با توجه به توسعه فناوری اطلاعات در سال های اخیر باعث شده تا گردشگری مجازی رونق پیدا کرده و به مخاطب اجازه داده شود تا با ابزارهایی فراتر از چند عکس و کلیپ خودش را در هر جاذبه گردشگری که دوست دارد، ببیند.

نکته مهم و قابل توجه این است که گردشگری مجازی را نباید به تهیه آثار صوتی و تصویری برای معرفی یک مکان و یا حتی عکس های 360 درجه ای تقلیل داد. مهم ترین مساله در این نوع گردشگری فراهم کردن امکانات بازدید سه بعدی است به طوری که به کاربر این امکان داده شود که بتوانند با گشت و گذار در فضای مورد نظر خود به معنای واقعی کلمه از فضای مدنظرش بازدید کند.

به جز فقدان زیرساخت های لازم برای ارائه تورهای مجازی مشکل همیشگی کندی اینترنت از دیگر مسائلی است که گردشگری مجازی را با مشکل مواجه می کند. در کنار  این مشکلات به اعتقاد بسیاری از کارشناسان وزارت میراث فرهنگی و گردشگری به هیچ عنوان نتوانسته عملکرد خوبی در رابطه با توسعه گردشگری مجازی انجام دهد. به نظر می رسد با توجه به ناآشنایی مردم با مفهوم تورهای مجازی کار وزارت گردشگری چندان آسان نباشد.

اگرچه رفته رفته شاهد این هستیم که با وجود اپیدمی کرونا ناگزیر اقتصاد در جال بازگشت به دوران پیش از کرونا است اما هنوز هم اغلب موزه ها و مکان های گردشگری در سراسر جهان تعطیل هستند. همین امر باعث شده تا برخی از گالری‌های نقاشی و اماکن فرهنگی در جهان، نمایشگاه‌های خود را به صورت مجازی دایر کرده اند.

در حال حاضر بسیاری از موزه ها در سطح دنیا نیز برای بازدیدهای مجازی از کاربران بلیط دریافت می کنند که می تواند ظرفیت درآمدزایی این اماکن را بدون محدودیت افزایش دهد.

تورهای مجازی این روزها در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است. در ایران هم به تبع بسیاری از نقاط دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با این وجود نقص هایی در گردشگری مجازی ما وجود دارد که بخشی از آن را می توان به نوپا بودن آن در ایران نسبت داد. به هر شکل برای بسیاری از مردم گردشگری مجازی بسیار نامانوس است. گردشگری مجازی اگرچه در هفته های اخیر به کمک اقتصاد گردشگری آمده است. با این حال این نوع گردشگری برای جامعه ایران مفهوم جدیدی است و هنوز بین مردم جا نیفتاده است.

نمی توان منکر این شد که دیدن جاذبه های گردشگری از نزدیک لذت دوچندانی دارد اما واقعیت این است که با پرسه زنی در تورهای مجازی هم می توان از بسیاری از محیط ها لذت کافی برد. اگر کرونایی هم نباشد این نوع گردشگری به مردمی که به دلایل گوناگون امکان بازدید واقعی مکان مورد نظر خود را ندارند فرصت بازدید از بسیاری از نقاط جهان را می دهد. در شرایط کنونی بسیاری از کشورهای جهان از ظرفیت تورهای مجازی به شکل قابل توجهی استفاده می کنند. فعلا در کشور ما زیرساخت های لازم در رابطه با گردشگری مجازی در کشور وجود ندارد. بدون تردید ارتقای گردشگری مجازی در صورت جا افتادن بین مردم می تواند  صنعت گردشگری را با تحول جدی مواجه کند.

نکته قابل توجه دیگر این که تورهای مجازی منحصر به بحث گردشگری و بازدید میراث فرهنگی و اماکن تاریخی نیست بلکه این تورها می توانند برای استفاده در بسیاری از نمایشگاه ها و برای معرفی محصولات مربوط به تکنولوژی، خودرو و ... مورد استفاده قرار گیرد. کاری که در بسیاری از کشورهای جهان استقبال مخاطبان را به همراه داشته ولی هنوز در کشور ما به خاطر نبود زیرساخت ها مورد توجه کافی قرار نگرفته است.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***