به گزارش سلام نو، به نقل از ایسنا، رئیس جمهوری اسبق آمریکا طرح اسرائیل برای الحاق بخشهایی از کرانه باختری را محکوم کرد و هشدار داد، طرح الحاق به راهکار تشکیل دو کشوری و امکان دستیابی به راهحل عادلانه درگیری میان فلسطین و رژیم صهیونیستی پایان خواهد داد.
جیمی کارتر، رئیس جمهوری اسبق آمریکا در بیانیهای اعلام کرد: طرح الحاق به منزله مصادره گسترده و غیرقانونی اراضی فلسطین خواهد بود. باید این طرح متوقف و اسرائیلیها و فلسطینیها براساس قطعنامههای ذیربط سازمان ملل و توافقنامههای دوجانبه سابق به مذاکرات هدفمند برگردند.
وی توسعهطلبی مستمر رژیم صهیونیستی در شهرکهای کرانه باختری را محکوم کرد و گفت، این اقدام هرگونه احتمال تشکیل کشور مستقل فلسطین را به خطر میاندازد.
کارتر گفت، طرح الحاق به راهکار تشکیل دو کشوری و امکان دستیابی به راهحل عادلانه درگیری میان فلسطین و رژیم صهیونیستی پایان خواهد داد.
وی که رهبری میانجیگری معاهده صلح مصر و رژیم صهیونیستی را بر عهده دارد، تأکید کرد: طرح الحاق این معاهده و دو توافقنامه کمپ دیوید و اسلو را که نقشه راه صلح را مشخص کرده، نقض میکند.
در مجلس سنا، کریس وان هولن، سناتور دموکرات هم روز پنجشنبه اعلام کرد، از قطع کمکهای آمریکا به رژیم صهیونیستی در صورت اجرای طرح الحاق حمایت خواهد کرد.
وی گفت، در طرحش که ارائه خواهد کرد بر روابط تاریخی میان آمریکا و رژیم صهیونیستی و تعهد آمریکا به امنیت این رژیم تأکید شده است و با طرح الحاق بخشهایی از کرانه باختری مخالف است، منطقهای که جهان آن را سرزمین کشور فلسطین آینده میداند.
وان هولن گفت: به شدت از کمکهای امنیتی به دوست و متحد خود اسرائیل حمایت خواهم کرد اما نباید از کمک ما برای پیشبرد طرح غیرقانونی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در الحاق یکجانبه بخشهایی از کرانه باختری که به کشته شدن راهکار تشکیل دو کشوری و چشماندازهای صلح منجر میشود، استفاده شود.
در همین راستا، یک منبع آگاه گفت، رایزنیها میان کاخ سفید و دولت نتانیاهو ادامه دارد تا درباره نحوه الحاق به توافق برسند.
پیرامون ماهیت و میزان الحاقی که دولت آمریکا با آن موافقت خواهد کرد، این منبع میگوید: از نظر دولت واشنگتن طرح معامله قرن اعلام شده در نهایت به وضوح شامل حق اسرائیل در الحاق حدود ۳۰ درصد از اراضی کرانه باختری است با این حال، زمان فعلی دقیق است و هر گونه اعلام در هفته آینده شامل شهرکها در منطقه اورشلیم (قدس) خواهد بود و الحاق غور اردن را به تأخیر میاندازد.
به گفته این منبع، نتانیاهو نسبت به تسریع طرح الحاق احساس نیاز میکند زیرا عقربههای ساعت انتخابات در آمریکا به سرعت در گردش است و نتانیاهو نمیخواهد خودش را در مقابل دولت دموکرات جو بایدن، نامزد دموکراتها در این انتخابات و رقیب دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ببیند که با طرح الحاق مخالف است.
این منبع در پایان گفت، پایگاه تبلیغاتی مسیحی ترامپ در انتخابات به او فشار میآورد که به نتانیاهو درباره طرح الحاق چراغ سبز نشان دهد.
لازم به ذکر است که بنیامین نتانیاهو به رغم فشارها و واکنشهای گسترده بینالمللی و داخلی اعلام کرده بود که از ابتدای ماه ژوئیه جاری طرح الحاق کرانه باختری و غور اردن را به اجرا خواهد گذاشت اما با وجود اینکه سه روز از ماه جولای و موعد مقرر گذشته، این وعده عملی نشد.