به گزارش سلام نو به نقل از برنا، مستند داستانی «شهر سوخته» به کارگردانی ناصر پویش از روز شنبه ۲۵ مرداد در سینماهای «هنروتجربه» اکران میشود.
این فیلم درباره منطقه شهر سوخته زابل است. شهری که یکی از بلندترین تمدنهای دوران سپیده دم تاریخ را داشتهاست. کاوشهایی که در چندین دهه اخیر در این شهر صورت گرفته بسیاری از یافتههای باستانشناسان و تاریخنویسان را دگرگون کرده است و این فیلم تلاش دارد تا بخشی از این یافتهها را به تصویر بکشد.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: «همزمان با کاوش باستان شناسی در شهر سوخته صدایی از اعماق خاک شنیده میشود. فیلم در حالی که همراه با باستانشناسان به روایت گزارشی و لحظه به لحظه از کاوشها میپردازد، موازی با آن به جستوجوی صدا در اعماق خاک و به اعماق تاریخ میرود تا با مردم کهنسال شهر سوخته همراه شود …»
ناصر پویش با نام اصلی ناصر منصور افشاری تاکنون فیلمنامه و کتابهای سینمایی متعددی تالیف و چندین فیلم کوتاه از جمله «پاسخ»، «کودک و شمشیر»، «خاک گرم» و تلهفیلم «شبیه شیدایی» را کارگردانی کرده است. پویش سابقه نگارش فیلمنامه «زنان+مردان» را با عباس کیارستمی دارد و تاکنون چندین فیلمنامه چون «سونات شرقی»، «چهل و چهار»، «گنجشکهای خیابان ولیعصر»، «شیخ اشراق» و … را به رشته تحریر در آورده است.
پویش تحقیق و نگارش فیلمنامه «شهر سوخته» را از سال ۱۳۸۳ آغاز کرد و پس از صرف یک سال پژوهش و نگارش فیلمنامه کار متوقف شد اما دوباره در سال ۱۳۹۶ این فیلم با سرمایه شخصی ساخته و آماده نمایش شد.
مستند داستانی «شهر سوخته» پیش از این در دانشگاه استنفورد به نمایش درآمده است.
پویش در اینباره توضیح میدهد: در دانشگاه استنفورد به من گفتند هیات کارشناسی ما فیلم را دیده و پسندیدهاند. بعد از نمایش پرانرژی فیلم و جلسه پرسش و پاسخ در دانشگاه استنفورد آمریکا به من خبر دادند بهرام بیضایی سلام رساندند و خسته نباشید گفتند و حتی تمایل داشتند فیلم را دوباره ببینند که متاسفانه با تمرینهای ایشان در نمایش «داش آکل» مصادف شد. در تیم هیات داوران این دانشگاه استاد بیضایی و خانم مژده شمسایی حضور داشتند و آقای بیضایی گفته بودند برای نمایش فیلم «شهر سوخته» اصلاً شک نکنید.
عوامل این مستند داستانی عبارتند از: تحقیق، نگارش و کارگردانی: ناصر پویش، تدوین: ناصر پویش، افروز خانبلوکی، فیلمبردار: معین نجاری، صدابردار: امید کریم، دستیار کارگردان و دستیار تهیه: رضا وفایینژاد، آهنگساز و نوازنده: حبیب الله آتشگر، موسیقی پایان فیلم: محمد مهدی قوام، طراحی و ساخت سفال و مجسمههای تاریخی: محمد رحیمی، میلاد رحیمی، تصحیح رنگ: مرتضی مشهودی، صداگذاری و ترکیب: ناصر منصوری، میکس نهایی: عرفان ابراهیمی، دوخت جامههای تاریخی: صغری ذکایی، عکس: حامد غلامی، دستیار تحقیق: آیسا پویش، ساخت بناهای تاریخی: محمود لکزایی، رضا لکزایی، هادی لکزایی، مهدی لکزایی، محمدرضا لکزایی، سجاد لکزایی، طراح پوستر: مهدی فدوی، روابط عمومی: ساقی سلیمانی، با حضور: منصور سجادی، روح الله شیرازی، انریکو اسکالونه، جورجو وینچنتی، مریم رمضانی، بازیگران: ناهید نارویی، حسین خواجه، حسین محمدقاسمی، شقایق بارانی، خسرو لطفی نسب، محمد رحیمی، فرشته میر، جمشید رشیدپور، شهلا جهان تیغ، شبنم جهان تیغ، فتانه عیسی زیی، محمود لکزایی، حمیدرضا پودینه، بازیگران نوجوان و خردسال: نجمه میر، بهار لکزایی، یاسین لکزایی، یزدان لکزایی، محمد جواد لکزایی، شقایق لکزایی، تهیهکننده و سرمایهگذار: ناصر افشاری.
نظر شما