به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، اسحاق جهانگیری عصر دوشنبه در مراسم رونمایی از تلاشها و توانمندیهای زنان روستایی و عشایر که در مرکز تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، افزود: ایام ماه مبارکه ربیع الاول بیشتر ناظر بر شادی و خوشیها است که امیدوارم همه رنج ها و غمهایی که در این ایام با نگرانی از سلامت و معیشت نسبت به آینده برای مردم دغدغه ایجاد کرده با تلاش جدی همه ما نسبت به بهبود و اصلاح امور انجام میدهیم رنجها و غمها کاهش پیدا کند و ما شاهد روزهای پر از نشاط و شادی و بی غم و غصه برای ملت ایران باشیم.
معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به روز جهانی زنان روستایی اظهار داشت: زنان ایرانی یکی از افتخارات شان این است که ولادت باسعادت حضرت زهرا فاطمه (س) را به عنوان روز زن همیشه جشن میگیرند، این روز فرصت های خوب ایجاد کرده که ما در مسائل مرتبط با زن صحبت کنیم و برنامه ریزی کنیم و تلاشهایی انجام دهیم که زن به جایگاه واقعی خود در حوزه سیاسی، اقتصادی، مدیریتی و اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران برسد و از طرف دیگر روز جهانی زنان روستایی فرصتی است تا از تلاش ها و اقدامات موثر این زنان در مدیریت خانواده و تولید محصولات غذایی قدردانی شود.
جهانگیری با بیان اینکه امروز کشور در شرایط خطیر، دشوار و پیچیده ای قرار دارد خاطرنشان کرد: تقریباً همه مردم، مسئولین و صاحبنظران در خصوص اینکه شرایط امروز کشور شرایطی پیچیده است، اتفاق نظر دارند. گاهی ممکن است در اصل موضوعات اختلاف نظر وجود داشته باشد که در نتیجه این اختلاف نظر، نمی توانیم در راهکارها به وحدت و نظر واحد دست پیدا کنیم. اما خوشبختانه امروز همه به این باور رسیده اند که شرایط کشور شرایطی خطیر و دشوار است.
معاون اول رییس جمهور افزود: یکی از دلایل این شرایط خطیر ناشی از محدودیت های سیاسی بین المللی و منطقه ای است. برخی کشورهای منطقه که می توانستند دوست ما باشند تلاش می کنند با برخی تحریکات از فرصت استفاده کرده و در مقابل ملت ایران سنگ اندازی کنند. تحریم های آمریکا نیز شرایط خاصی را برای کشور ایجاد کرده است که البته تا زمانی که این تحریم ها به طور کامل برطرف نشود حتی برای مردم کشور خودمان نیز نمی توانیم همه مسایل مرتبط با تحریم را بازگو کنیم چرا که ممکن است گوش های نامحرم از بیان برخی مشکلات احساس رضایت کنند و فشارها را افزایش دهند.
جهانگیری همچنین با اشاره به فشارها و محدودیت های ناشی از شیوع کرونا که بیماری نوپدید و نوظهوری است که سراسر دنیا را در بر گرفته است گفت: مجموعه مسایل مرتبط با تحریم، بیماری کرونا و سایر ضعف ها ومسایل داخلی باعث شده که وضعیت زندگی و معیشت مردم با سختی مواجه شود.
وی با بیان اینکه زنان در حل مسایل و مشکلات زندگی نقش اصلی و تعیین کننده دارند خاطرنشان کرد: فشارها و مشکلات امروز کشور بیش از سایرین بر دوش زنان است چرا که مدیریت زندگی و خانوار بر عهده آنهاست. در این میان زنان سرپرست خانوار با مشکلات مضاعفی روبرو هستند چرا که هم بار مسئولیت تأمین معاش خانوار و هم مدیریت زندگی را بر دوش دارند که باید از آنها قدردانی شود.
جهانگیری از روستا به عنوان یکی از اصلی ترین کانون های تولید به خصوص در بخش محصولات غذایی یاد کرد و گفت: امنیت غذایی همواره مهم بوده اما امروز از مواقع دیگر مهم تر است. در حال حاضر بسیاری از کشورها در شرایط کرونا برای اطمینان از امنیت غذایی خود تصمیماتی جدی نظیر ممنوعیت صادرات محصولات غذایی را اتخاذ کرده اند و این در حالی است که ایران علاوه بر مشکلات ناشی از کرونا یا تحریم های ظالمانه و فشارهای آمریکا نیز روبرو است.
معاون اول رییس جمهور در ادامه با قدردانی از وزارت جهاد کشاورزی به خاطر تلاش در جهت امنیت غذایی کشور تصریح کرد: بخشی از بار تأمین امنیت غذایی بر دوش روستاییان است. روستاییان جزو مظلوم ترین تولیدکنندگان کشور هستند که در مزارع و در شرایط سخت اقدام به تولید محصولات غذایی می کنند تا دست مردم کشور به سوی خارج دراز نباشد.
جهانگیری با اشاره به گفته یکی از مدیران فائو در خصوص تحریم های آمریکا علیه ملت ایران گفت: این مدیر فائو می گفت که آمریکایی ها اعلام کرده بودند که تصور نمی کردند ایران در تولید گندم و برخی محصولات دیگر به خودکفایی رسیده و تصورشان این بود که هنوز سالانه شش، هفت میلیون تن گندم به کشور واردات می شود.
معاون اول رییس جمهور تأمین سلامت و بهداشت برای جامعه را از مهمترین موضوعات به خصوص در شرایط فعلی دانست و گفت: پیش نیاز غلبه بر بیماری کرونا رعایت دستورالعمل های اعلام شده از سوی ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا است.
جهانگیری تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم بر مشکلات پیش روی مردم غلبه کنیم، اعتماد عمومی جامعه را بازسازی کنیم، همبستگی ملی کشور را حفظ کنیم، نسل جوان به آینده امیدوار باشد، تاب آوری جامعه، تفاهم و گفتگو دچار آسیب نشود نیاز به اقدامات عاجل و اساسی و برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت داریم.
وی ادامه داد: ایران با تاریخ، مردم و سابقه درخشان خود قادر است با همبستگی، احساس مسئولیت، مشارکت مردم و نهادهای مدنی و حاکمیتی بر مشکلات پیش رو غلبه کند و نباید اجازه دهیم که دیگران بتوانند روحیه ما را تخریب کنند.
جهانگیری اظهار داشت: در شرایطی که همه قبول دارند مشکلات کشور جدی است و باید برای ناامید کردن دشمن و تقویت روحیه مردم، همدل و همراه باشیم متأسفانه عده ای تصور می کنند که امروز زمان انتقام گیری و فشارآوردن است.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: این گونه افراد خیلی باید کج اندیش باشند در شرایطی که فصل همدلی برای حل مشکلات مردم است، از این فرصت برای محبوبیت خود استفاده کنند. هیچ کس در تاریخ با چنین اقداماتی عاقبت بخیر نشده است. کسانی که از رنج مردم سوء استفاده می کنند تا خود را بالا ببرند ممکن است که عده ای برای آنها سوت و کف بزنند اما این رفتار آنها در تاریخ ثبت خواهد شد.
جهانگیری با اشاره به ارتباط ویدئو کنفرانسی با برخی از نمایندگان زنان روستایی در استان های قزوین، قم، سیستان و بلوچستان و کرمان و حضور نماینده زنان روستایی در استان گیلان در این مراسم گفت: بسیار افتخارآمیز است که این زنان توانسته اند برای صدهزار نفر اشتغال ایجاد کنند و امروز محصولات آنها از طریق سایت ها و سامانه های طراحی شده قابل عرضه است.
معاون اول رییس جمهور از وزارت جهاد کشاورزی خواست سایت ها و برنامه های عرضه محصولات زنان روستایی و عشایری را تکمیل کنند چرا که اگر بتوانند این برنامه را توسعه دهند اقدامی ماندگار برای روستاییان و عشایر خواهد بود.
وی همچنین با تأکید بر حمایت از صندوق های اعتبار خرد روستایی گفت: اگر لازم باشد می توان بخشی از اعتبارات اشتغالزایی روستایی را به این صندوق ها اختصاص داد تا بیش از گذشته از برنامه های روستاییان و عشایر حمایت شود.
معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به گزارش مرکز آمار ایران مبنی بر ریزش شغل در ایام کرونا که در بین زنان بیشتر از مردان بوده است از معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری خواست بر این موضوع تمرکز کنند و افزود: البته بخشی از دلایل ریزش شغل در میان زنان این است که شرایط کرونایی باعث شده تعدادی از زنان ناچار به ماندن در خانه و رسیدگی به تحصیل فرزندان خود باشند.
وزیر جهاد کشاورزی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد زنان روستایی و عشایری در کشور ۱۰ میلیون نفر است گفت: از این تعداد بیش از شش میلیون نفر در سن جوانی و اشتغال هستند که ظرفیت بسیار بزرگی برای کشاورزی و تأمین امنیت غذایی کشور محسوب می شوند.
در این مراسم معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده نیز به بیان دیدگاه ها و نظرات خود در خصوص زنان روستایی و عشایر پرداخت و بر لزوم حمایت هر چه بیشتر از زنان و فراهم کردن بسترهای لازم برای اشتغالزایی آنها تأکید کرد.
در این مراسم همچنین با حضور معاون اول رییس جمهور از بازار مجازی فروش محصولات زنان روستایی و عشایری رونمایی شد و جهانگیری از نمایشگاه نقش آفرینی زنان روستایی و عشایر نیز بازدید کرد.
نظر شما