به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه یکی از مسائل بسیار ضروری توجه به کودکآزاریهای جنسی است که باید به آن پرداخته شود، میگوید: مطالعات مرکز راهبری سلامت روان کشور نشان میدهد که در نقاط مختلف دنیا با گزارشاتی مبنی بر افزایش کودک آزاری جنسی مواجهند و به نظر شرایط حاضر نیز میتواند برای افرادی که به فضاهای ایمن دسترسی ندارند تهدیداتی را ایجاد کند.
بهزاد وحیدنیا، با تاکید بر موضوع ضرورت پرداختن به تربیت جنسی کودکان، گفت: والدین باید دانش لازم را متناسب با سن کودکان و نوجوانان درخصوص نحوه برخورد با مسئله، نحوه طرح موضوع و نحوه آموزش کودکان برای رفتارهای ایمن و خودمحافظهگری و همچنین رفتارهایی که بتواند حمایتهای اجتماعی موردنیاز لازم در مواقع ضروری کودکان را جلب کند، داشته باشند.
وی افزود: به این منظور سازمان بهزیستی نیز در برنامه ریزی های آموزشی و بازآموزی متخصصین در تامین خدمات آموزشی و ارتقایی اقداماتی را انجام داده است. همچنین بخشهای غیردولتی در حال ساخت ویدئوهایی برای ارتقاء آگاهی والدین هستند، اما لازم است که به صورت نظاممند در پکیج خدمات خانواده مسائل آموزشی خانوادهها در نظر گرفته شود که در این راستا والدینی که نیازمند آموزش مسائل رفتاری به کودکان هستند میتوانند از خدمات مشاوره تلفنی و حضوری سازمان بهزیستی استفاده کنند.
بنابر اعلام مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی بهزیستی کشور، سازمان بهزیستی در بحث آموزش زندگی خانواده نیز مبحثی را به عنوان فرزندپروری مورد هدف قرار داده که علاوه بر مباحث حوزه خانواده و آشنایی با دورههای مختلف رشدی کودکان، به بحث فرزندپروری نیز میپردازد.
وحیدنیا در ادامه با بیان اینکه امروزه بحث فرزندپروری دیجیتالی مطرح است، تصریح کرد: برخی از مسائل کودکان در حوزه فضای مجازی به سواد رسانهای والدین بازمیگردد، اینکه چقدر والدین توانایی استفاده از فضای مجازی و دانش مدیریت رسانه را در خانواده دارند و تا چه میزان سبک تربیتی موثر و مناسبی را در حوزه دسترسی به فضاها دارند؟. در هر صورت ارتقاء سواد دیجیتالی خانوادهها و فرزندپروری دیجیتالی موضوعی حائز اهمیت و به روز است؛ در این راستا سال گذشته تفاهمنامهای با مرکز ملی مطالعات اعتیاد کشور منعقد شد که به دنبال بررسی اعتیادهای رفتاری است که بخشی از آن مربوط به بحث فضای مجازی و نحوه بهرهبرداری از آن است.
وی همچنین اظهار کرد: مطالعات مرکز راهبری سلامت روان کشور نشان میدهد که در نقاط مختلف دنیا با گزارشاتی مبنی بر افزایش آزارهای جنسی مواجه بوده اند و فضای مجازی مستثنی از این امر نیست و به نظر شرایط حاضر نیز میتواند برای افرادی که حمایت لازم اجتماعی را ندارند و یا آموزشهای مناسبی دریافت نکرده اند و نیز دچار نقصانها و مشکلات عاطفی و هیجانی و روانی هستند تهدیداتی را ایجاد کند.
نظر شما