به گزارش سلام نو به نقل از تسنیم، محسن حاجی میرزایی در حاشیه مراسم افتتاحیه طرح ملی سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان اظهار کرد: این طرح از امروز آغاز میشود و دانش آموزانی که به کلاس اول دبستان میروند از نظر سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی بررسی میشوند، اگر مشکلاتی شناسایی شد خدمات لازم توسط سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت و مراکز مشاوره آموزش و پرورش ارائه خواهد شد تا قبل از اینکه کاستیها موجب اختلال در یادگیری و شرایط روحی دانش آموز شود با اقدام به موقع کمک کنیم روند تحصیل او به خوبی انجام شود.
وی افزود: ۲۰ هزار نفر در ۲۴۰۰ پایگاه سنجش سلامت فعال هستند و خدمات ارائه شده را افزایش دادیم، ساعت کار پایگاهها از ۴ ساعت در روز به ۵ ساعت افزایش یافته است و نوبتدهی به صورت کاملاً الکترونیک انجام میشود یعنی وقتی دانشآموز در مدرسه ثبتنام میشود نوبتگیری به صورت مجازی توسط مدرسه انجام و زمان مراجعه به خانواده اطلاع داده میشود.
وزیر آموزش و پرورش گفت: اطلاعات به دست آمده از طرح سنجش سلامت کمک میکند تحصیل دانش آموزان را بهتر پیش ببریم همچنین تجمیع اطلاعات میتواند آمار با ارزشی را برای سیاستگذاری بهداشتی کشور فراهم کند.
خدمات آموزش و پرورش الکترونیک میشود
حاجی میرزایی در پاسخ به این پرسش که "یکپارچه سازی سامانههای آموزش و پروش باعث ایجاد مشکلاتی در روند ثبتنام به ویژه ثبتنام مدارس شاهد شده است" متذکر شد: آموزش و پرورش مجموعه بزرگی است و خدمات متنوعی به مخاطبان ارائه میکند، قرار است خدمات این وزارتخانه بر روی سامانه هماهنگ ارائه شود که این اقدام جزو بزرگترین خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور است، خواهش میکنم مخاطبان کمی صبور باشند ممکن است سامانه در برخی مناطق با اشکالاتی همراه شود، همکاران ما به دنبال شناسایی مشکلات و رفع آن هستند، یکپارچه سازی سامانههای آموزش و پرورش و ارائه خدمات به صورت الکترونیک باید انجام میشد چرا که باعث ارتقای شفافیت در آموزش و پرورش، ارتقای بهره وری، تسهیل ارتباطات مردم و کاهش مراجعات افراد خواهد شد.
تکذیب ترک تحصیل سه میلیون دانش آموز
وی درباره ترک تحصیل ۳ میلیون دانش آموز در سال تحصیلی جاری ضمن تکذیب این موضوع بیان کرد: یکی از جفاها در حق معلمان و مدیران مدارس اخبار نادرست درباره ترک تحصیل ۳ میلیون دانش آموز است، در ابتدای سال تحصیلی ۳ میلیون نفر دسترسی به تبلت و اینترنت نداشتند اما این به معنای ترک تحصیل نیست، بخش زیادی از این دانش آموزان در مناطق کم جمعیت به صورت حضوری به مدارس آمدند، هیچ سالی به اندازه سال تحصیلی گذشته مراقبت از دانش آموزان به منظور استمرار یادگیری وجود نداشت یعنی معلمان اطمینان پیدا میکردند دانش آموزان کار آموزش را انجام میدهند.
۴۰ هزار کلاس اولی ثبت نام نکردند
وزیر آموزش و پرورش متذکر شد: در سال تحصیلی گذشته ۴۰ هزار نفر از دانش آموزانی که باید در پایه اول دبستان ثبت نام میکردند این کار را انجام ندادند چرا که برخی خانوادهها نگرانیهایی داشتند و ثبتنام را انجام ندادند.
حاجی میرزایی درباره اعمال فوق العاده ۵۰ درصد فرهنگیان گفت: برای فوق العاده ویژه هنوز تصمیمی گرفته نشده است، این موضوع مربوط به ۱۰ سال قبل است که در تمام دستگاهها از جمله آموزش و پرورش انجام میشود و افزایش آن تا ۵۰ درصد در دستور کار بررسی است اما باید منابع لازم برای آن تامین شود، پیشنهاد افزایش فوق العاده ویژه برای تمام کارکنان دولت مطرح شده است و اگر تصویب شود اجرا خواهد شد. (فوقالعاده ویژه مندرج در احکام، درصدی از مبالغ ردیفهای مندرج در احکام کارگزینی است.)
الزام به ثبت نام حضوری ممنوع است
وی درباره اینکه آیا ثبت نام مدارس کاملاً غیر حضوری است؟ تصریح کرد: تمام سامانههای آموزش و پرورش را یکپارچه کردیم که گام بزرگی برای شفافیت و کاهش مراجعات مردم است، تمام فعالیتها از جمله ثبت نام، تاییدیه مدرک تحصیلی و... در سامانهها انجام میشود اما در اجرا در برخی قسمتها ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید؛ ثبت نام مدارس کاملاً به صورت غیرحضوری است و مدارس نمیتوانند الزام به ثبت نام حضوری داشته باشند و اگر خانوادهها با الزام به ثبت نام حضوری مواجه شدند میتوانند ضمن مراجعه به مناطق آموزش و پرورش شکایت خود را طرح کنند.
بازگشایی حضوری مدارس
وزیر آموزش و پرورش درباره بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید بیان کرد: توصیه جهانی این است که باید مدارس باز باشد و دور بودن دانش آموزان از مدرسه با مشکلات و تبعات سنگینی همراه است، آینده زندگی را تحت تأثیر قرار داده و موجب افت آموزشی میشود، توصیه این است شروع سال تحصیلی آینده حضوری باشد که این نیازمند کسب آمادگی است از جمله واکسیناسیون عمومی معلمان است که طبق اعلام ستاد ملی کرونا در مرداد انجام میشود البته واکسیناسیون برای دانش آموزان و گروه سنی زیر ۱۸ سال توصیه نشده است که در اینباره تابع ستاد ملی کرونا هستیم.
حاجی میرزایی در پایان درباره رتبه بندی معلمان مطرح کرد: وظیفه دولت تقدیم لایحه به مجلس بود که این ماموریت انجام شد، کلیات رتبهبندی در مجلس تصویب شد و هماکنون در کمیسیون در حال بررسی است که ما هم در جلسات شرکت میکنیم پس از تصویب رتبه بندی در مجلس به عنوان قانون برای اجرا ابلاغ میشود و پیش بینی کردیم تاریخ اجرای آن از ابتدای سال ۱۴۰۰ باشد.
انتهای پیام/
نظرات