به گزارش سلام نو به نقل از درمان، همچنان با گذشت چندین دهه، مردم برای تسکین دردهایی اعم از نقرس یا آرتریت یا حتی درد عضلانی که به دلیل ورزش ایجاد شده است، به درمانهای طبیعی مانند نوشیدن آب گیلاس روی آورده اند. در حالی که بیشتر مردم این موضوع را حدیثی یا صرفاً ساختن فرهنگ عامیانه میدانند، تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان نشان داده است که آب گیلاس شیرین دارای منبع غنی آنتی اکسیدانها و خاصیت ضد التهابی است که به دردهای بخصوص نقرس کمک میکند. فکر میکنید چگونه آب گیلاس تاثیر میگذارد؟ چه مقدار از آن را باید برای درمان درد مصرف کرد؟ آیا این بدان معنی است که نیازی به مشورت با پزشک ندارید؟ بگذارید در ان مطلب نگاهشی به فواید آب گیلاس برای درمان دردهای ناشی از نقرس بپرداریم.
آب گیلاس و آلبالو برای درمان نقرس
نقرس نوعی آرتروز التهابی است که در صورت وجود رسوب اسید اوریک در خون ایجاد میشود. اسید اوریک به عنوان کریستال در مفاصل رسوب میشود و منجر به التهاب و درد ناگهانی میشود. مناطقی که معمولاً نقرس رخ میدهد، در اطراف مفاصل مچ پا، انگشتان پا و زانو است. براساس امار و یافتههای بنیاد آرتریت، تقریباً ۶ میلیون مرد آمریکایی و همچنین ۲ میلیون زن آمریکایی از این عارضه رنج میبرند. آب آلبالو و گیلاس به کاهش درد ناشی از نقرس کمک میکند.
طبق مطالعه سال ۲۰۱۴ در ژورنال مواد غذایی کاربردی، تیمی از محققان بریتانیایی اظهار داشتند که نوشیدن آبمیوه آلبالو و گیلاس به کاهش سطح اسید اوریک مولد نقرس و افزایش برخی ترکیبات آنتوسیانین در جریان خون کمک کرده است. آنتوسیانینها آنتی اکسیدانهایی هستند که نه تنها وظیفه ایجاد رنگ در میوه را بر عهده دارند بلکه باعث کاهش هر نوع التهاب در بدن میشوند، که در درمان نقرس بسیار مهم است.
مطالعهای که توسط تیمی از محققان دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون در مجله آرتروز و روماتولوژی منتشر شد، خاطرنشان کرد: ۶۳۳ نفر در طی یک دوره دو روزه با نوشیدن آب گیلاس مورد بررسی قرار گرفتند، نتایج نشان دادند که تقریباً ۳۵ درصد خطر ابتلا به حمله به نقرس را کاهش پیدا کرده است. به طور کلی وقتی گیلاس و آلبالو به هر شکلی به عنوان یک میوه کامل، عصاره یا مکمل مصرف میشود میتواند باعث کاهش درد نقرس شود.
چه مقدار آب گیلاس را باید برای درمان نقرس مصرف کنید؟
در یک نشست سالانه اروپا در رابطه با بیماری روماتیسم، محققان دانشکده پزشکی رابرت وود جانسون در نیوبرانزویک، نیوجرسی، یک مطالعه گذشته نگر را ارائه کردند که شامل ۲۴ بیمار بود. به عنوان بخشی از مطالعه، به هر یک از بیماران یک قاشق غذاخوری عصاره گیلاس، که برابر با ۴۵ تا ۶۰ گیلاس است، دو بار در روز در طی یک دوره چهار ماه داده شد. در پایان دوره یادآوری شد که تقریباً ۵۰ درصد افت در بروز نقرس در بین این بیماران تجربه شده است. با این وجود، برای مشخص کردن زمان مناسب برای مصرف آب گیلاس در طول روز یا اینکه آیا مصرف آب میوه به شکل خام یا فرآوری شده بیشتر مفید است، اطلاعات بیشتری لازم است.
آیا آب میوههای گیلاس و آلبالو به تنهایی برای درمان کافی هستند؟
اگر نقرس دارید، احتیاط همیشه شرط عقل است و باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک از شما سؤالاتی راجع به سبک زندگی، مصرف مواد غذایی و علائم شما مطرح میکند تا بتواند به درستی و دقیق تشخیص دهد. همچنین ممکن است از شما خواسته میشود برای تعیین سطح اسید اوریک خون بدن، آزمایش خون بدهید. پس از تشخیص، احتمالا باید رژیم غذایی خود را اصلاح کنید، داروهایی تهیه کرده و از کمپرس گرم و سرد استفاده کنید. اگر پزشک از شما درخواست کند رژیم غذایی خود را باید فورا تغییر دهید، نوشیدن آب گیلاس و آلبالو به تنهایی به تسکین درد و بروز علائم کمک نمیکند. نکته ایده آل این است که روزانه آب گیلاس و آلبالو را به همراه یک برنامه درمانی از طرف پزشک در برنامه غذایی خود بگنجانید. این امر به کاهش سطح اسید اوریک خون و التهاب در مفاصل کمک خواهد کرد.
آیا عوارض جانبی در مصرف آب گیلاس وجود دارد؟
افراط در هر چیزی بد است. مصرف زیاد آب گیلاس به دلیل وجود مقادیر زیاد سوربیتول - نوعی الکل قند و فیبر بیش از حد - میتواند باعث اسهال شود. علاوه بر این، اگر به ترشی آب آلبالو حساسیت دارید، بهتر است ابتدا با پزشک مشورت کنید.
نظر شما