به گزارش سلام نو، افرادی که استرس دارند، ممکن است خواب کم یا زیاد از حد داشته باشند، بیش از حد نوشیدنی الکلی بنوشند و یا داروهای تجویز شده خود را مصرف نکنند. این رفتارهای ناسالم به مرور زمان می توانند احتمال بروز بیماری های قلبی را افزایش دهند.
ضربه روحی، افسردگی، اضطراب و استرس می توانند موجب تغییراتی شوند که سلامتی شما را تحت تأثیر قرار دهند و این فقط به خاطر انجام عادت های مضر برای سلامت قلب نیست. تحقیقات نشان می دهد که سلامت ذهن می تواند تأثیرات فیزیولوژیکی زیادی روی بدن خصوصا قلب داشته باشد.
با ترشح هورمون آدرنالین و کورتیزول در بدن، ضربان قلب افزایش پیدا می کند و سطح قند خون و فشار خون بالاتر می رود. این تغییرات باعث می شوند که در لحظه واکنش سریعی نشان دهید. گرچه، کسانی که از استرس مزمن رنج می برند، این "لحظه" می تواند تبدیل به چند روز یا چند هفته واکنش به استرس شود.
استرس مکرر می تواند موجب بالا رفتن قند خون و فشار خون شود. این دو مؤلفه، از عوامل شناخته شده ی بیماری های قلبی هستند. علاوه بر این، کسانی که اغلب اوقات استرس دارند، از تکنیک های سالم مقابله با استرس کمتر استفاده می کنند و سعی می کنند با خوردن غذاهای ناسالم، نوشیدنی های الکلی و سیگار کشیدن خود را آرام کنند.
تمامی این عوامل به چند طریق به بدن آسیب می رسانند که مهمترین آنها، آسیب به دیواره های شریان و نیز تجمع پلاک می باشد. این تجمع پلاک از جریان یافتن خون جلوگیری می کند و حتی می تواند منجر به انسداد کامل شریان شود. در نتیجه، خطر بروز بیماری های قلبی عروقی مانند حمله قلبی و سکته، بیشتر از حد معمول می شود.
استرس می تواند موجب مشکلات قلبی خاصی شود از جمله:
ایسکمی زمانی رخ می دهد که شریان ها قادر به رساندن خون کافی به عضله قلب نباشند. علائم ایسکمی شامل درد قفسه سینه، تنگی نفس، خستگی و کاهش انرژی می شوند که نهایتاً می تواند منجر به حمله قلبی شود.
۲_ آریتمی قلبی
استرس همچنین می تواند موجب آریتمی یا ضربان قلب نامنظم شود.
کاردیومیوپاتی استرس، که سندرم قلب شکسته نیز نامیده می شود، می تواند موجب ضعیف شدن ناگهانی عضله ی قلب شود. در این شرایط، بطن چپ قلب شروع به ضعیف شدن می کند و تغییر شکل می دهد. علائم کاردیومیوپاتی استرس، شبیه به علائم حمله قلبی مانند تنگی نفس و درد قفسه سینه هستند. کاردیومیوپاتی استرس، در زنان شایع تر است. استرس احساسی، عامل ۴۷% از موارد کاردیومیوپاتی استرس می باشد، در حالیکه استرس فیزیکی موجب ۴۲% از موارد کاردیومیوپاتی استرس می شود.
افتادگی دریچه میترال رابطه ی مستقیمی با استرس دارد و میتوانند باعث افزایش میزان استرس در فرد شده تا حدی که منجر به حمله پانیک شود.
اگر استرس طولانی مدت باشد و یا به طور مکرر رخ دهد، می تواند عواقب جسمی و روانی زیادی به دنبال داشته باشد. استرس مزمن، منجر به فشار خون بالا، آترواسکلروزیس و تشکیل پلاک های خطرناک در شریان های کرونری می شود. این شرایط موجب حمله های قلبی و تغییراتی در مغز می شود که می تواند فرد را مضطرب یا افسرده کند.
طبق نظر متخصصین، زنان بیشتر در معرض استرس قرار دارند و بیشتر مستعد ابتلا به بیماری کاردیومیوپاتی استرس هستند. تغییرات هورمونی و فیزیولوژیکی ناشی از عادت ماهیانه، بارداری و یائسگی موجب آسیب پذیری زنان در برابر استرس می شود.
علاوه بر این، فشارهای اجتماعی بر روی زنان برای ایفای نقش های همسر، مادر، سرپرست و مدیر خانواده در کنار داشتن یک شغل تمام وقت، زمان بسیار کمی برای مراقبت از نیازهای جسمی و عاطفی زنان باقی می گذارد. استرس می تواند سطح هورمون هایی همچون کاتکولامین ها را در مغز افزایش دهد که به طور مستقیم بر روی عملکرد عضله قلب و عروق، تأثیر منفی می گذارد.
نظر شما