یا تا به حال یکی از آن روزها را تجربه کردهاید که در آن فهرست کارهای مهم زیادی برای انجام دادن دارید و هیچکدام از آنها را انجام ندادهاید؟ وقتی در جامعهای زندگی میکنید که در آن مشغله کاری زیاد است، حتی در حالت قرنطینه نیز فشار زیادی به شما وارد میشود و احساس ناکارآمدی میکنید.
احساس ناکارآمدی احساسی است که در پایان روز یا بعد از فعالترین قسمت روز به سراغ افراد میآید. اغلب هنگام کار در خانه، این فرض وجود دارد که ما زمان بیشتری برای انجام کارهایی که به تعویق انداختهایم خواهیم داشت اما اینطور نیست. در حال حاضر و در شرایط قرنطینه به نظر میرسد مردم کار بیشتری انجام میدهند و انتظار میرود که کار بیشتری انجام دهند، زیرا کارفرمایان میدانند که افراد در خانه نشستهاند. اولین قدم برای کاهش احساس کمبود بهرهوری این است که با خود و زمان خود واقعی باشید. اگرچه احساس میکنیم حواس پرتیهای ما با کاهش زندگی اجتماعی و رفت و آمد کمتر، کاهش یافته است اما مواردی مانند تماسهای تصویری که ساعتها به طول میانجامد میتواند بار سنگینی را برای ما به همراه داشته باشد.
چگونه احساس ناکارآمدی را مدیریت کنیم
۱. انتظاراتی که از خود در طول یک روز دارید را مشخص کنید
حداقل کارهای شما برای گذراندن در یک روز چیست؟ در واقع چه کارهایی باید انجام شود و بهتر است چه کارهایی انجام نشود؟ بنابراین اغلب ما کارهایی را که باید در طول روز انجام دهیم را مشخص نمیکنیم. ما معمولا با یک لیست مبهم از کارهایی که باید انجام شود روبرو هستیم که مدام کارهای دیگر را به آن اضافه میکنیم. بنابراین ما میتوانیم روز خود را با کارهای بیشتری نسبت به زمان شروع، به پایان برسانیم و در نتیجه احساس ناکارآمدی از بین میرود.
۲. کارهایی که در یک روز معین انجام می دهید را ثبت کنید
وقتی لیست کارهای خود را تهیه میکنید، همه چیز را به ۴۰ قسمت کوچک تقسیم کنید. این امر به این دلیل است که حتی وقتی نیمی از این کارها را انجام میدهید، در واقع ۲۰ موفقیت فردی کسب کرده اید! برای هر تلاش خود یک ستاره در نظر بگیرید! یک اشتباه رایج این است که اغلب افراد به اشتباهات خود نگاه میکنند نه آنچه که درست انجام دادهاند. ما باید به آنچه به عنوان نوعی انگیزه برای روز بعد باقی میماند نگاه کنیم.
۳. برای انجام هر کاری زمان محدودی مشخص کنید
وقتی در مورد آنچه باید در یک روز معین انجام شود برنامهریزی دقیق و مشخص انجام دهید، آنگاه کمتر احساس ناکارآمدی میکنید. برای مثال اگر قرار است پروژهای را تا پنجشنبه به پایان برسانید و اکنون دوشنبه است، برنامه دقیقی بچینید تا قبل از پایان روز پنجشنبه کار خود را به پایان رسانده باشید.
۴. عواقب به تعویق انداختن کارهای خود را بسنجید
گاهی اوقات اگر در انجام کارهای خود کوتاهی کنید، ممکن است عواقب بدی به همراه داشته باشد. اگر قرار است هر روز ساعت ۴ بعد از ظهر به پرنده خود غذا بدهید و چهار روز این کار را انجام ندهید، این بی توجهی عواقب بدی خواهد داشت. با خودتان در مورد این که آیا انجام به موقع کارهایتان موضوع مرگ و زندگی است، ارتباط برقرار کنید.
نظر شما